Alla inlägg under januari 2010

Av Ewa - 4 januari 2010 15:19

Pär och jag tog bilen till Konsum för att veckohandla. Jag köpte en Fazers Blå. Pär tycker som vanligt  att jag äter för mycket så'nt. Jag valde att inte säga nå't. Blir det bättre av det, undrade han. Självklart inte, men eftersom ämnet är så dj-a känsligt för mig och jag inte klarar att diskutera det utan att det slutar med gap och skrik, så väljer jag att inte svara.


Jag var på dåligt humör när vi kom hem. Pär tog på sig springskorna och stack ut. Elin var ute på fotorunda med en kompis. Det var endast marsvinen hemma och DE är alltid snälla och DE säger ingenting om vad jag äter eller inte äter. Lotta höll mig sällskap medan jag plockade in grönsakerna och provsmakade vitkålen och en paprika.


Medan Pär var ute och studsade, så skrev jag ett mail till honom. De senaste månaderna har jag inte gjort några som helst försök att gå ned i vikt, men han har lyckats hålla inne med alla sina åsikter och DET är jag tacksam för. Nu har han emellertid börjat "läcka" igen. Den här gången bad jag honom om hjälp och han KAN hjälpa mig genom matlagningen. Jag vill att han går över mer till LKHF än vad han lagar nu; i nuläget blir det ofta "vanlig" mat där jag avstår från pasta, ris och potatis, men LKHF-recepten kräver lite mer. Det ÄR mer fett i de recepten och tack vare det blir mättnadskänslan en annan och den varar längre. Eftersom middagsmaten är det viktigaste målet mat för mig, så är det bra om det blir mer LKHF: om jag blir mätt LÄNGRE, så försvinner det där godissuget som alltid kommer framåt 21-22 och då blir både Pär och jag nöjda.


Fridens.


PS. Fy f-n vad leds jag blir!

Av Ewa - 4 januari 2010 08:33

Jag är hemma och hostar.    


O-fridens.

Av Ewa - 3 januari 2010 21:17

......hur alla de utförsäkrade mår idag? Om drygt 3 månader kan det vara min tur.


O-fridens.


Säg kan du höra innebörden av trumpojkens slag,

så gör vad du kan för en broder som é svag.

Se era spegelbilder skulle kunna va' omvända,

men i ditt huvud kan du aldrig någonsin se det hända.

Så du skjuter bort i stället för att omfamna

omvedveten om att ditt öde kunde va' det samma.


Carola & Blue


Av Ewa - 3 januari 2010 21:08

Hos McLeods på gården Drovers Run sysslar man inte med känslopjunk när det gäller djuren. Om ett djur har brutit benen eller ryggen, så avlivas det på plats. Att transportera det till en veterinär för operation och en evighet av rehabilitering när det förmodligen ändå inte blir helt återställt är inget alternativ. Då slog det mig att om vi inte ser till att bli av med den sittande regeringen, så blir väl just det nästa steg i sjukskrivningskarusellen. Gör processen kort med alla som bara är en belastning för samhället!   


O-fridens. / Mitt Bittra Jag

Av Ewa - 3 januari 2010 16:26

Det kliar i själen.

Irritationen går nästan att ta på.

Jag drar mig undan för att hålla paniken stången.

Flyktinstinkten pockar.   

Jag får knipa hårt om alla spydigheter.

Jag får ta djupa andetag för att inte skrika.

Jag har åter igen blivit omvänt sällskapssjuk.


  


Elin har varit ledig i drygt 2 veckor.

Pär har varit ledig i nästan 2 veckor.

Förkylningar och snö i mängder har hållt oss instängda tillsammans. 3 rastlösa själar instängda tillsammans.......    


Gårdagens promenad var BEHÖVLIG, men den kunde inte upprepas idag eftersom jag har mått uselt. Förkyld, matt och yr i huv'et.


Jag hoppas att jag mår bättre i morgon för då kan jag åka till SATS och det är en förstklassig anledning att få komma hemifrån ENSAM.


För femitelfte gången undrar jag om jag är skapad för familjeliv när det är eremitlivet som verkar passa bättre?


O-fridens.

Av Ewa - 2 januari 2010 15:41

70 minuters promenad i -8 grader och lätt snöfall. Väldigt skönt och inte så tungt och slirigt som jag hade befarat, men tempot var inte högt.    


De 3 senaste dagarna har jag sträckläst 2 böcker: "Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen och "Kvinnorna på tionde våningen" av Karin Alfredson. Suveränt bra, båda två! Idag började jag läsa "En liten hattaffär på hörnet" av Marita Conlon-McKenna.    


Stackars Pär har sovit på soffan så gott som varje natt hela jullovet bara för att jag snarkar så förskräckligt.      Jag har mått uselt större delen av tiden och av den anledningen har jag tagit många fler Theralen-droppar än vanligt vilket gör att jag sover tyngre och då snarkar jag mer. Pär fnyser nästan åt den förklaringen. Han hävdar att det är min övervikt som är huvudorsaken. Min vikt är en del av det hela, men faktum är att han inte har sovit på soffan speciellt ofta de perioder som jag har mått bra och därför tagit färre droppar trots att jag har vägt lika mycket hela tiden. Även om jag i detta nu skulle besluta mig för att gå ned i vikt, så skulle det ändå dröja ett bra tag innan viktminskningen skulle påverka snarkningen i någon högre grad. I går gick Pär och lade sig vid 22. Jag satt uppe till kanske 1 och läste och jag beslöt att själv sova på soffan, så att han fick sova ordentligt i sängen för en gångs skull. Klockan 5 var jag på toaletten och efter det sov jag i sängen jag med.


Fridens.

Av Ewa - 2 januari 2010 10:32

.....inte att politiker ska vara ett yrke. När man har varit (INTE 'arbetat som') politiker i t.ex 5 år, så ska man ut på den vanliga arbetsmarknaden bland verkligt folk och klara sig på en verklig lön och med verkliga sjukskrivningsregler. Om man sedan vill tillbaka till politiken igen, så har jag svårt att tro att man sitter och funderar ut den sortens kränkande regler som den sittande regeringen har gjort.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards