Alla inlägg under december 2009

Av Ewa - 5 december 2009 12:33

2 bra sidor.


Humlans marsvin. Hit blev jag länkad när jag sökte på "cherry eye" som Elsa har,


En mängd information om världens bästa husdjur på engelska.


Fridens.


Ellen som liten.

Ellen profil  

Av Ewa - 4 december 2009 20:39

Omplanterade krukväxter.

Jag kommer att få julklapp-AR (plural!) i år oxå.

Julförberedelserna är under kontroll.

Det är (ganska) kul att rita igen.

Ingen väckarklocka i morgon.


Fridens.


  

Av Ewa - 4 december 2009 16:19

När lunchen var avklarad, så blev jag sittande tills jag fick en obändig lust att plantera om krukväxter! Att plantera om växter mitt i mörkaste december är inte enligt reglerna (växterna har ju sin viloperiod då, juh...), men den sortens regler tar jag ingen hänsyn till. Jag hade sammanlagt 4 ampelliljor varav 3 hade 'smalare' blad som vikit sig när de blivit för långa. Den fjärde hade 'bredare' blad och var fint buskig och spretig trots att den vuxit som sjutton. De med 'smala' blad åkte i sopsäcken medan den med 'breda' blad blev till 3 mindre. Jag hade en ganska stor fredskalla oxå som nu är förminskad till 2 mindre. Det känns fräscht med upp-piggade krukväxter som inte spretar och är i vägen.


Sedan duschade jag och tvättade håret. Jag tvättar vanligtvis inte håret varje dag, men igår tog jag för mycket vax i håret vilket ledde till att det kändes kladdigt att ta i + att det stod i helt nya vinklar i morse när jag vaknade.   


Vi har börjat med julklapperiet. Jag har en kvar till Pär och några kvar som vi ska ge till Elin och som jag har i uppdrag att införskaffa. Den traditionsenliga julgruppen till svärisarna är beställd. En lista - en kort och exklusiv lista -  över de som ska få julkort (det finns fördelar med egenproducering av kort vid så'na här tillfällen). Dessutom ville Pär ha ett tips på julklapp till mig trots att vi enats om att de nya glasögonen skulle bli min klapp i år, men jag envisas inte, så jag har önskat mig smycken från Pilgrim.   


Fridens.

Av Ewa - 4 december 2009 09:21

Klockan ringde halv 8. Ingen panik. Jag måste inte gå upp genast. Pär, som gett grisarna frukost, kom in och lade sig igen. När jag antydde att jag inte tänkte åka till SATS (sovit dåligt), så kallade han mig OCH Elin för ynkliga. Han var tvärsäker på att Elin inte skulle komma iväg till skolan idag eftersom hon inte kom i säng förrän vid midnatt. "Man måste orka göra saker fast man inte har sovit bra." Det vet jag väl! Skillnaden oss emellan är att både Elin och jag reagerar kraftigare på dålig sömn än vad han gör. Jag sade inget utan surade i tystnad. Jag kom fram till att jag inte hade lust att vara hemma med honom idag, så mitt förolämpade jag släpade sig ur sängen och ut i badrummet och sedan petade jag i mig lite frukost, men jag mådde inte bra. Huvudvärk, ont i knäet och sedan började jag hosta. Jag är hemma, men Elin kom iväg. HA! Nu dricker jag te och sedan ska jag lägga mig igen. Roligare än så blir det inte idag.


Fridens.

Av Ewa - 3 december 2009 19:50

Jag har fått en hel del gjort idag.

Pär ska 'bjussa' på några pocket.

AdLibris.

Extra gott te.

Johannas klargörande kommentar om rosslande marsvin.


Fridens.


  

Av Ewa - 3 december 2009 16:30

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN kommer Shakespeares "Trettondedagsafton" ut på DVD! Då menar jag en svensk TV-teater-uppsättning med endast manliga skådespelare i alla roller precis som pjäserna spelades på Shakespeares tid. Stefan Ekman regisserade. Claes Malmberg i rollen som Olivia (?). Johan Ulveson i rollen som Viola som i sin tur klär ut sig till man. Krister Henriksson i rollen som Malvolio. Clas Månsson i rollen som Andreas Blek af Nosen. Den är från 1999 och vi hade den inspelad på Hedenhös-VHS, men snart, snart har vi den på DVD. Den släpps under december. Ooooo, som jag har väntat! SE DEN!!!


Fridens.

Av Ewa - 3 december 2009 15:58

I natt har jag snott omkring som en tokig och jag vet egentligen inte varför. Jag har varit medveten om att jag har bytt ställning om och om och om igen. När jag väl steg upp vid 9, så var jag trött i ryggen.   


Elin kom iväg till skolan utan problem, men det var inte givet. Det är lite si och så med hennes dagsform nu för tiden. Trött, sliten och en förkylning som inte bryter ut och hon har varit hemma enstaka dagar. Det är bara 3 skolveckor kvar av den här terminen och med tanke på hur mycket mer hon har varit i skolan jämfört med förra året, så förstår jag om hon börjar känna sig sliten.


När hon hade gått, så blev jag sittande vid datorn. Ni vet hur det kan vara; man surfar in på en sak som leder vidare till något annat som I SIN TUR leder vidare tills man inte är ens i närheten av det man började kika på. Plötsligt hade klockan passerat 11 och jag kände att jag inte hade lust att promenera idag. I stället utförde jag gårdagens planerade hjärt- och lungräddning på krukväxterna, strök några skjortor och underlägg och lackade tånaglarna medan jag såg en riktigt otäck skräckis, "Eden lake" som faktiskt fick mig att må dåligt. Den var väldigt obehaglig och äckelfaktorn (som så ofta förväxlas med skräck-faktorn) var låg.     När det gäller skräck-genren, så är jag fruktansvärt kräsen. Det finns många filmer som äcklar mig, men det är ytterst få som faktiskt skrämmer mig. Jag raderade den från hårddisken direkt för jag har inte lust att se den fler gånger.  För att förtränga rusk-filmen, så åt jag lite lunch och tittade på "Grey's" i stället och sedan städade jag marsvinsburen och efter det tog jag en dusch.


JAG ÄR BOKLÖS!  Närmare bestämt, så har jag inget NYTT att läsa. Just nu läser jag om "Tuta och käka" av Billie Letts, men jag kommer på mig själv med att slarv-läsa och det godkänner jag inte. Jag inga pengar att köpa nya pocket för heller. Min hand orkar inte med inbundna böcker. Jag får masa mig upp på övervåningen och leta vidare....


I morgon är det SATS-dax!   


Fridens.

Av Ewa - 2 december 2009 20:54

"Damernas detektivbyrå" där mänsklighet och moral går före profit!

Dagens promenad.

Det härliga vädret.

Alla hundar.

Te.

 

Fridens.


        



Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards