Alla inlägg under december 2009

Av Ewa - 14 december 2009 16:06

Jag har EN skiva med julmusik. EN ENDA. Jag är löjligt kräsen. Jag vill inte ha de amerikanska julsångerna för det är inte julstämning för mig. Helst av allt ska det sjungas på svenska oxå. Den julskiva jag har är Carolas "Jul i Betlehem". Den skivan är otroligt vackert arrangerad och producerad och underbara körer! Min julfavorit är "Stilla natt" och Carolas version ger mig ståpäls. Det behövs ganska hög volym för att inte missa den svaga inledningen eller hur den byggs upp för att sedan tonas ned.


Jule-fridens.



Av Ewa - 14 december 2009 10:02

Faktiskt, så snöar det! Det är dessutom en hel minusgrad, så då försvinner den kanske inte på en gång. Men jag vill inte ha snö - jag vill har FROST. Det har snöat några timmar nu, men marken är inte helt täckt, men det är ändå bra mycket ljusare än det var igår och DET gillar jag!


Elin är hemma idag med den förkylning som hon har dragits med ett tag. Det blir inte många knop för någon av oss. Jag har inte lust med någonting. Jag ska försöka teckna och så ska jag renskriva handlingslistan till morgondagens storhandling på Coop.


Det här var inte mycket till inlägg, men så blir det ibland.


Fridens.

Av Ewa - 13 december 2009 10:30

Men det vart inte ljust.....   


Usch, vad det är mörkt idag! +2 och tvärmulet. Jag har ingen lust att promenera, men jag måste ned till Konsum för mjölken är väldigt slut och juicen räcker inte tills vi ska handla på tisdag.


Jag har allas söndagssysslor på schemat: burstädning, disk och matlagning (till endast mig, men ändå). Pär och Elin har precis åkt till svärföräldrarna för det årliga pepparkaksbaket och nu är jag välsignat ensam med mina älskade fyrbeningar och vi lär får vara ensamma till i alla fall 19.   


Och så är det dax att tända tredje ljuset och när vi tänder det fjärde och sista ljuset, så har Elins välförtjänta jullov börjat. Igår pratade vi om kommande onsdag som faktiskt är en ledig dag för henne. På onsdag finns det möjlighet att göra om prov som man har fått IG på eller som man har missat. Vi kom fram till att Elin, inte bara har gjort alla prov på själva provdagen, utan dessutom blivit godkänd på alla och DET, mina vänner, luktar belöning!     Vår familj är fortfarande i "om-vi-jämför-med-hur-det-var-förra-året-vid-den-här-tiden-stadiet" och det stadiet lär väl hålla i sig tills Elin har gått ut 1:an.


Fridens.


  

Av Ewa - 13 december 2009 09:54

  

Av Ewa - 12 december 2009 20:24

Sömn är helande.

Rena lakan.

Apotekets hudlotion.

Kladdkaka i ugnen.

Jag kommer att få PLURAL i julklappar.


Fridens.


  

Av Ewa - 12 december 2009 12:05

......att må så här. Jag tar extra droppar för att hålla ångesten stången och jag sover mycket; igår somnade jag vid 23 och sov i ett svep till halv 9. Jag tycker om att sova och just nu BEHÖVER jag sova! Sömn helar. Sömn samlar krafter. Sömn gör att jag slipper undan ett tag.   


Pär och jag åkte till Skärholmen. Eftersom kläderna ska returneras, så hade jag plötsligt pengar över som jag kände att jag vill tröst-handla för. Tvål, lotion och deo från Apoteket. En duk, grytlappar och diskhanddukar från Hemtex. En kalender med stora, skriv-bara rutor och dans-motiv från en bokhandel. OM vi åker till "Husdjursmässan" i januari och OM det då finns en kalender med marsvinsmotiv igen, så kommer dans-kalendern att hängas någon annanstans än i köket. "This house is ruled by guineapigs"!   


Det förbereds för Salem-marschen. Parkeringen vid stationen är helt avspärrad eftersom det är därifrån demonstrationen utgår. Poliser syns lite över allt. Det var några inne på Statioil för att värma sig och för att fika. Vid infarten till Rönninge stod flera ledbussar parkerade för att senare användas när idioterna deltagarna ska bussas härifrån. Å ena sidan blir jag heligt förb***** över att så mycket resurser går åt till den här sortens.....IDIOTI. Å andra sidan orkar jag inte bry mig; låt de hålla på den enda dagen om året bortsett från den vandalisering som alltid verkar höra till.   


Nååååååväääl......nu stannar i alla fall vår familj inne resten av dagen. Kloklippning och vägning av marsvin står på schemat. Långdusch, undanplockning av tvätt, lakansbyte och teckning.


Fridens.

Av Ewa - 11 december 2009 16:06

.....varför folk ställer upp på jippon som att släcka alla lampor i 1 timme för miljöns skull, men sedan blir smått vansinniga över ett strömavbrott på 1 timme?


*människan är det konstigaste däggdjuret*


Fridens.

Av Ewa - 11 december 2009 15:17

Ni vet hur det är, eller hur? När man beställer kläder på postorder och ser det framför sig; visserligen kommer man inte att se ut som modellerna på bilderna, men nya kläder är ju ändå nya kläder, eller hur? Ni vet oxå hur stor besvikelsen KAN bli beroende på hur mycket man har sett fram emot det, eller hur?


Min sammanlängda beställning, från 2 firmor, bestod av ett par svarta byxor, en vit, tunn skjorta samt ett finare linne att ha under. Tidigare i veckan kom linnet och det satt jättekonstigt. Stort i storleken och knäpp passform. I retur! Idag skulle jag då, efter 2 veckors otålig väntan, hämta det jag beställt från Bon Prix. Den vita skjortan var kort i ärmarna och för kort i kroppen för att jag skulle trivas i den. I retur. Byxorna var så korta i benen att de slutade ovanför fotknölarna och så låga i midjan att de knappt nådde upp över höfterna och så mycket kan jag säga, att byxor med så pass låg midja passar absolut inte min överviktiga kroppsform. Elin stod bredvid hela tiden och såg ut som ett levande frågetecken över att kläder kunde bli så fel! Jag var nästan gråtfärdig. TVÅ VECKORS väntan och så är ALLT fel! "Nu får jag gå på klädjakt IGEN. Fan oxå!" utbrast jag. "Nej" kontrade Elin "det är kul!!" Då kände jag mig tvungen att förklara för henne att när man har min kroppsform, så ÄR kläder inte kul. Eftersom jag höll tårarna tillbaka, så tog jag i väl mycket och hon backade faktiskt undan från mig. Kläder i min storlek (överdel 52, nederdel 48) är sällan snygga och handlar mest om att dölja så mycket som möjligt. Att gå runt i affärer inne i sta'n och svettas i trånga provhytter med osmickrande speglar och belysning.....GLÖM DET!


Jag hade tänkt pigga upp mig själv med nya kläder inför julafton eftersom jag mådde bättre än förra året, men sedan jag gjorde beställningarna, så har det här med FK dragit igång igen och jag har inte lust med någonting. Det är enklare att stanna hemma på jul- och nyårsafton än att hitta nya kläder.


O-fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards