Alla inlägg under december 2009

Av Ewa - 16 december 2009 18:09

......om det var lika mycket tjat om övergången från 1909 till 1910 som det verkar vara om övervången från 2009 till 2010?


* övergången 1999 till 2000 - DEN fanns det anledning att skapa ståhej runt! *


Fridens.

Av Ewa - 16 december 2009 15:15

......men det var med rejäla förseningar. SL förklarade förseningarna med ett tidigare signal - och vagnfel. Jag undrar det jag! Jag tror att de inte törs säga sanningen att växlar med mera inte pallar den oerhört stränga kylan på -3 grader.    Jag kom ned till tåget tjugo i 10 och fick vänta i 25 minuter på ett norrgående tåg. Jag hade min Sinnesro med mig och kände mig lugn. Dessutom hade jag min vinterkappa och mössa på mig, så jag frös inte det minsta trots att jag stod utomhus och väntade hela tiden. När tåget väl kom, så var en av vagnarna avstängd vilket ledde till packade-sillar-effekten i de återstående vagnarna. Jag fick en sittplats och lyckades till och med koncentrera mig på boken ("80 grader från Varmvattnet") som är riktigt bra! Väl framme på Centralen skulle 99% av passagerarna av och det var iiiiiiingen idé att pressa sig fram och jag hade ju ingen tid att passa. Bara andas och ta det lugnt.   


Hos optikern tog det kanske 5 minuter att hämta och justera glasögonen och så tillbaka till Centralen för ett försenat tåg hem. Det var i alla fall betydligt mindre folk, så jag kunde läsa i lugn och ro och jag passade på att inviga de nya glasögonen. De fungerar och känns väldigt bra!   


Medan Elin och jag åt lunch, så såg vi en överraskande bra skräckis, "Mirrors" som jag spelade in igår. Väldigt låg äckelfaktor, men hög kuslighetsfaktor och med den Överraskande Skruven på slutet.   


Fridens.


PS. Foten känns felfri, men knäet är liiiite tilltufsat efter gårdagens vurpa.

Av Ewa - 16 december 2009 12:44

Igår diskuterade Pär och jag det faktum att jag återigen befinner mig den situtationen att jag ska träffa ännu en läkare som, efter endast ett besök, ska bedöma mig samt med hjälp av tidigare journalanteckningar skriva ett läkarintyg som FK inte ska kunna ifrågasätta. Husläkaren är den läkare som verkligen känner mig i nuläget och som verkligen bryr sig om mig, men hon har ingen akademisk eller medicinsk tyngd, så ett utlåtande från enbart henne är som en fis i rymden.


Under förutsättning att den nya läkaren (som jag kommer att träffa i februari) är under samma tidspress som alla andra läkare, så nöjer sig förhoppningsvis h*n med detta enda besök samt tidigare journalanteckningar. Möjligen ett samtal med min husläkare? Det gäller för mig att övertyga denne läkare om att ingen tjänar på att tidigare beslut ändras; det är bäst för alla inblandade om min sjukersättning fortsätter, allra helst bör den omvandlas till sjukpension. Det har inte skett några som helst förbättringar i min hälsa sedan jag ansökte om förlängning förra gången.


Å ena sidan kan denna framtida situation tolkas som just det fusk med läkarintyg som regeringen påstår förekommer så skrämmande ofta. Å andra sidan tycker jag att det är på samma villkor som FK sedan bedömer mig: deras läkare har ÖVER HUVUD TAGET ALDRIG träffat mig eller ens varit i kontakt med mig, men har ändå makten att bedöma om jag är tillräckligt sjuk eller inte. Varför ska mitt försvar av min hälsa kräva kraftigare grund än FK:s beslut?


O-fridens.

Av Ewa - 16 december 2009 12:40

Nu har Elin en ny film med Lotta och ett vitkålshuvud! Den hade premiär sent igår kväll.


Fridens.

Av Ewa - 15 december 2009 19:45

Knäet och foten känns faktiskt ok.

Kyl & diverse skåp är knökfulla.

Nya rit-glasögon på g, så jag slipper bli irriterad i ögonen.

Nu har vi 2 amaryllisar som blommar med MÅNGA klockor - så fina!

Våra marsvin. Igen och för alltid.


Fridens.

  

Av Ewa - 15 december 2009 14:04

I lördags ringde någon med dolt nummer till min mobil. Jag hann inte svara och personen i fråga lämnade inget röstmeddelande. Idag löstes gåtan om vem som ringde: överläkaren på Södertälje psykiatriska. Idag fick jag nämligen ett brev från denna läkare där det stod att hon hade försökt nå mig under lördagen. "Försökt nå mig under lördagen." ETT ENDA försök till min mobil och så talade hon inte ens in något meddelande. Varför ringde hon inte hemtelefonen?? I brevet står att läsa att hon avslutade sin inhyrda tjänst i fredags och av den anledningen kan hon inte skriva intyget. Det här tycker jag SUGER! Jag ringde sent på tisdagen förra veckan och uppenbarligen fick hon det meddelande jag lämnade och det var ju bra, men sedan gjorde hon bara ett fisigt försök att få tag i mig. DET SUGER!


Jag ringde mottagningen i Södertälje och fick veta att jag nu är uppsatt på väntelista för nytt läkarbesök i februari. Jag frågade om det fanns garantier för att jag verkligen kommer att få en läkartid då och det kommer jag att få.


Jag meddelade Husläkaren via vårdguiden. Jag har gjort vad jag kan. Nu kan jag bara vänta. Jag avskyr att befinna mig i en situation där nästa steg är helt beroende av en annan part!   


Jag skulle möta Pär bakom Tobakshandlaren. På vägen dit halkade jag. Höger ben framåt och snett böjt. Vänster ben bakåt. Nästan spagat. Jag får se vad höger knä och vänster fot säger i morgon.    


På Coop blev det avstämning.   


Det är inte min dag idag, men som tur är, så är den snart slut.


O-fridens.


PS. Om tågen går i morgon, så kommer jag att åka till Specsavers och hämta mina glasögon.



Av Ewa - 15 december 2009 10:13

NU är marken helt täckt! Snön börjar samlas i högar på grenarna. Det har varit minusgrader hela tiden. Vi har många små gäster i restaurang Flax; tvåbeningar med vingar och fyrbeningar med långa svansar. Mysigt!


Numera är mina känslor för snö väldigt blandade. Å ena sidan blir det så ljust och fint och fräscht och det är himla mysigt. Inifrån lägehenten. Å andra sidan är det jobbigt för knäna att promenera i snön eftersom det glids hit och dit, så det blir sämre ställt med träningen på hemmaplan. I skrivandets stund, så har jag, hur som helst, inte lust med nå't, så mig kvittar det.


Idag kan Pär sluta redan vid 14 vilket innebär att storhandlingen på Coop kan klaras av tidigt på eftermiddagen och det är alltid att föredra. Storhandling är trååååååkigt och jobbigt och dyrt. Vi ska kosta på oss nytt julgranspynt i år eftersom julgranen kommer att göra premiär på nedervåningen nu när vi äntligen kommer att ha plats för den i vardagsrummet. Sedan ska vi komma på var vi har lagt julgransfoten och SE'N kan vi köpa gran! Ni vet väl att det är julafton nästa torsdag?


Fridens.

  


Av Ewa - 14 december 2009 17:51

På Carolas skiva gör hon "The little drummer boy" tillsammans med Blues. Här är ett utdrag ur texten som Blues rappar och som jag tycker är som gjord för den sittande regeringen med deras sjuka syn på oss som ÄR sjuka.


Säg kan du höra innebörden av trumpojkens slag,

så gör vad du kan för en broder som é svag.

Se era spegelbilder skulle kunna va' omvända,

men i ditt huvud kan du aldrig någonsin se det hända.

Så du skjuter bort i stället för att omfamna

omvedveten om att ditt öde kunde va' det samma.

 

Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards