Alla inlägg under december 2009

Av Ewa - 2 december 2009 12:31

Jag kom iväg på promenad vid 11. När jag passerade dagisgården, så var den öde och jag antog att allihop var inne för lunch och middaxvila, men när jag kom fram till andra änden av gården, så var allihop där! Fröknarna grillade korv och på utemöblerna hade de lagt ut skinn att sitta på och på borden stod plastmuggar i glada färger att dricka ur. Hur mysigt som helst! Det är på det dagiset som Elin började i 6-årsverksamheten och som hon sedan prao-ade på. Det är ett bra dagis!   


Solen strålade, frosten glittrade och kylan färgade mina kinder röda - endorfindos! Det kom flera låtar med Muse direkt efter varandra i MP3:n - ålrajt! Jag såg ovanligt många hundar som rastade sina ägare bl.a de 3 Berner Sennen-hundarna; 3 nallebjörnar i koppel.   


Snart ska Elin (som arbetar hemma idag) och jag äta lunch. Sedan måste jag utföra hjärt- och lungräddning på krukväxterna. Vi fick 2 amaryllisar av gästerna i lördags och har nu sammanlagt 3 (2 av dem är två-färgade i vitt och rött och en är helt röd) och det är nog de enda växter som mår bra just nu....    I kväll ska vi se den tredje filmen om "Damernas detektivbyrå: Tjuven på Kgale Hill". Det är faktiskt jag som lagar maten idag eftersom Pär blir senare än vanligt och det gäller bara för mig att komma ihåg det.   



Fridens.





Av Ewa - 2 december 2009 09:57

Klarblå himmel.

Strålande sol.

Frost, frost, frost.

-4 grader.

Jag fick som jag ville!

Efter frukosten tar jag på mig min VARMA vinterjacka och vintermössan och vinterhandskarna och går ut, ut, ut!


Fridens.

Decemberfrost  

Av Ewa - 1 december 2009 20:28

Jag har pengar så jag klarar mig.

Pär diskade utan att jag bad om det.

Ett försök att rita kändes hyfsat bra.

Det var skönt att sova i soffan.

Våra marsvin. Igen. Alltid.


Fridens.


Humlan (t.h.) och hennes brorsa Hubert innan Humlan kom till oss.

  

Av Ewa - 1 december 2009 15:43

Vid 11-tiden hade jag småplockat färdigt och tog med mig CD-boken och kröp ned i soffan. Jag hade räknat med att somna och det gjorde jag oxå. Jag vaknade när Elin kom hem strax efter 13. Jag är så trött! Jag har ingen lust att göra någonting. Ett allmänt obehag kryper i kroppen. Det kan vara rastlöshet pga brist på träning och promenader. Det kan vara ångest. Det är redan mörkt ute vilket är synd för annars skulle jag nog ha gått en sväng, men mörker är obehagligt, tycker jag. Mycket beroende på att jag ser allt sämre i mörker. Jag måste försöka härda ut resten av den här dagen och se till att komma ut i morgon oavsett väder. När jag tog plats i soffan, så snöade det faktiskt och temperaturen har sjunkit till noll. Jag tittar på bilderna hos Kvasthilda som bor i min barndomsstad Kiruna, där de har RIKTIG vinter med massor av vit snö - inte snöblask! - och massor av minusgrader. Då suger det i vintertarmen, vill jag lova! Om jag ska vara helt ärlig, så vill jag inte ha snö. Inte här. Den ligger ändå inte kvar mer än ett par dagar och förvandlas sedan till knöliga isbanor. Jag vill ha KYLA och FROST. Riktigt mega-tjockt med glittrande frost som ligger länge och som inte förvandlas till isbanor utan bara smälter bort. Hoppet stiger i takt med att temperaturen sjunker.


Jag tänker allt mer på hur lite pengar jag bidrar med varje månad pga att jag har sjukersättning. När jag tittar in hos mina favoritbloggare som arbetar och har en större inkomst än jag + att de lever i ett förhållande med en partner som OXÅ arbetar och har en inkomst, så blir jag avundsjuk. Innerst inne är jag inte en anhängare av att shoppa varje dag och det är inte det jag är ute efter, men det skulle vara en skön känsla att ha mer pengar att röra mig med. Inte bara en begränsad summa som ska täcka allt från böcker och filmer till nagellack. Något som jag skulle uppskatta är att kunna kika in på t.ex KappAhl på vägen hem från SATS och köpa en tröja bara för att jag vill, bara för att jag får lust. I stället måste jag alltid fundera och räkna och MOTIVERA ett möjligt impuslköp. Kläderna som jag beställde motiverade jag med att jag sällan köper kläder och att det kan vara kul att ha något nytt nu när det julas (det handlar om vardagskläder). Jag VET att det finns de som har ännu mindre pengar att röra sig med, men jag måste få gnälla om min ekonomiska situation eftersom den gnager inombords. Den gnager extra mycket nu när det ska köpas julklappar. Jag AVSKYR pengar och jag AVSKYR att vara avundsjuk! Avundsjuka är en känsla som inte tillför något. Den suger bara energi och gör mig på dåligt humör.    


Fridens. 

Av Ewa - 1 december 2009 10:03

Det är mulet idag. Precis som igår. Inte som i förrgår för då sken solen faktiskt, men i lördags och i fredags och i torsdags var det mulet. Mulet, mulet, mulet. Det är som att bo i en låda eller i en kastrull där någon gläntar på locket bara ibland. Bara för att retas. Bara för att lyfta livsandarna lite för att sedan trycka ned dem igen. Kan inte någon ta bort locket?! När jag drog upp rullgardinen och såg den gråa himlen, så kände jag mig frestad att dra ned den igen och krypa tillbaka i sängen, men i köket satt 7 sju små grisar och väntade och mitt samvete klarar inte av mer än 1 dag där de blir utsläppta sent...... När jag hade fått möjlighet att hålla i deras små, varma och pälsklädda kroppar. När jag hade fått möjlighet att hålla dem mot min kind och snusa i deras nackar, DÅ kändes det lite bättre. Sedan blir de glada av att få komma ut och om de är glada, så blir jag glad. När jag sedan satte mig ned för att blogga, så ser jag ett rådjur som försiktigt går över grannens tomt. Den vita rompen syns tydligt i halvdagern. Dessutom ser jag 2 ekorrar som leker tafatt och far runt trädstammen i tok-snabba spiraler. Älskade djur! Om djuren inte hade funnits......


Fridens.

  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards