Alla inlägg under november 2009

Av Ewa - 15 november 2009 10:55

"Quantum of solace" såg jag igår på en av filmkanalerna. Jag satt kvar hela filmen, men jag kan ändå inte säga att jag tycker att den var bra. Jag var på sitta-i-soffan-och-se-film-humör igår och då kan jag se NÄSTAN vad som helst. Elins kusin är helt såld på de senaste Bond-filmerna och ställer mig väldigt undrande till det. Han som är en sådan fin pojke annars..... Flört Bond-filmerna har aldrig varit bra egentligen, men jag gillade Sean Connery och Pierce Brosnan. Timothy Dalton var ok. Den första Bond-filmen som jag såg var "Iskallt uppdrag" med just T Dalton. På bio. Slutet av 80-talet. Efteråt var jag fysiskt slutkörd efter alla action-scener. På den tiden har jag för mig att jag faktiskt förstod intrigen filmen vilket det har varit sämre med i de senaste 5-6 filmerna. Tyngdpunkten har lagts allt mer på action-scener som egentligen inte för handlingen framåt och så denna sjuka produktplacering..... Ett extra minus i de 2 senaste filmerna är Daniel Craig. Jag gillar inte honom. Inte som skådespelare och absolut inte som Bond, James Bond. Tacka vet jag Potter, Harry Potter! Skrattande


Fridens.

Av Ewa - 14 november 2009 20:23

Jag somnade före midnatt.

Sovmorgon.

Träningsvärk.

Inte lika ont i handen.

För mig finns HP i 2 versioner: svensk OCH engelsk.


Fridens.


Fred och George Weasley.

  


Av Ewa - 14 november 2009 10:37

.....på Pär och Elin som fortsätter vårt tappra försök att snygga till övervåningen. Just nu är de i det hörnet där Elins alla leksaker har samlats och nu gäller det att bestämma vad som ska sparas och vad som ska bort. Elin är okoncentrerad i vanlig ordning. Jag hör hur Pär river runt medan Elin hela tiden utbrister: "Åååååhh, den häääär....."  eller  "Nä,men gud, den hääääääär......"  eller  "Kolla pappa, minns du den här?"  eller  "Naaaw, vad sööööt...." . Pär svarar lite förstrött. Nu har hon hittat de "Sjungande hamstrarna" (batteridrivna med burkiga röster och välkända låtar bl.a 'Pass the dutchy'. Vi har 4 st och jag kallar dem för 'Jazzgossarna'). Om jag hade varit där uppe, så hade jag för länge sedan rutit "KONCENTRERA DIG, UNGE!", men eftersom jag har ont i handen även idag, så håller jag mig här nere.


Vi har vägt alla marsvinen och klippt deras klor. Lotta har, så gott som, slutat att minska i vikt och ligger stilla med bara små variationer. Vi fortsätter att ge henne Critical Care en gång om dagen och så kligröt. Senare kommer Pär och jag att åka till återvinningen (IGEN känns det som) och stödhandla på konsum. Temperaturen har stigit igen till +5 grader och det är regningt och mörkt dvs. übertrist. Blä!


Fridens.

Av Ewa - 13 november 2009 21:12

DN har en bot mot höstdeppet: (dags)ljus, motion och godis. Fantastiskt! DET är goda nyheter. Rentav strålande nyheter!

   Ego träning          


Fridens.

Av Ewa - 13 november 2009 21:04

SATS-tröskeln är övervunnen.

Magkänslan säger mig att jag valde rätt bågar.

Pär som fixade te & rostat bröd.

Elin som tog hand om middax-disken.

Sovmorgon i morgon.


Fridens.    


Av Ewa - 13 november 2009 16:30

Tröskeln är övervunnen för denna gång! Ålrajt! Däremot går inte dagens styrke-pass till historien som ett av mina bästa. Nä. Jag var smånervös och okoncentrerad och jag missade faktiskt att göra en av övningarna (för baksidan av armarna + övre ryggen). På träningskortet finns KALL FAKTA som avslöjade att jag inte har varit där på 3,5 månad (27 juli), men ett par veckor efter det blev jag förkyld och sedan började jag hosta och det är den hostan som gjorde sig påmind idag igen. Överkroppen har blivit grymt försummad under den här perioden och när jag låg i bänkpressen och kämpade, så att jag såg prickar framför ögonen, så var jag tvungen att kolla att jag inte hade valt fel vikt. Det hade jag inte och DET var smått knäckande..... Skäms  Det var väl därför jag sedan glömde en av maskinerna. Det kändes oxå att det inte handlade om ett långt uppehåll pga slöhet och bristande disciplin utan att jag FORTFARANDE har rester av förkylningen i kroppen. Nedre ryggen och magen har fått träning tack vare MBT-skorna, så det var det enda som inte var tungt. Det går bättre på måndag! Glad  Det var, trots allt, skönt och det var trevligt att så många stammisar hälsar och att Det Äldre Paret hade märkt min frånvaro.


                         


Det var tur att jag hade gott om tid innan jag skulle vara hos optikern eftersom jag inte hade ork till annat än snigelfart. Jag hasade in på Sveavägen och svägde sedan in på Kungsgatan. När jag kom fram var det hela 45 minuter kvar innan jag skulle in till optikern, men det gjorde att jag hade gott om tid att titta på bågar. Första varvet plockade jag ihop flera bågar i samma stil som dem jag har nu. Andra varvet fick jag för mig att jag ser snipig ut i den modellen, så jag provade bågar som var lite rundare och öppnare. Om jag förstod optikern rätt, så har synen ändrats en del vilket innebär att jag inte inbillar mig när jag tycker att jag har börjat se sämre och ofta känner mig trött i ögonen. Två par glasögon för strax under 3000 kr - det är INTE dyrt! Det ena paret valde jag att göra till solglasögon som jag gjorde förra gången och som var en av de smartaste besluten jag någonsin har fattat, men bågen är likadan. Om 2 veckor borde jag få ett sms om att de är färdiga! Cool Så här ser mina nya glasögon ut.

  

Via sms bad jag Pär att göra i ordning te och rostat bröd och ställa det i vardagsrummet. När jag kom hem behövde jag bara byta till myskläder och dunsa ned i soffan och så bar Pär in brickan. Puss på dig, gubben min! Jag såg 1 dryg timme av andra HP-filmen, men sedan orkade jag inte längre utan tippade åt sidan och slumrade ett tag. Jag är fortfarande sjukt trött och har fått ont i handen, men Elin fixar middax-disken.


Fridens.





HA!

Av Ewa - 13 november 2009 07:57

Jag är uppe - HA!

Jag äter frukost - HA!

Sedan ska jag borsta tänderna - HA!

Efter det åker jag till SATS - HA!


Fridens.     

Av Ewa - 12 november 2009 18:07

Dagens promenad.

Harry Potter & Co.

JK Rowling för att hon skrev om HP.

Nya glasögon på g.

SATS i morgon.


Fridens.

  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards