Alla inlägg under november 2009

Av Ewa - 17 november 2009 14:49

I DN/Allt om barn står att läsa att tonåringars (13-17 år) ekonomi har försämrats sedan 2007. De får tydligen 150 kr mindre i månaden. Värst drabbade är 15-åringarna som har 378 kr mindre att röra sig med. Voj, voj! Såvida tonåringen inte arbetar extra och på så vis faktiskt tjänar egna pengar, så kan man väl för 17 inte säga att "tonåringens ekonomi har försämrats". Det är föräldrarnas ekonomi som har försämrats och om föräldrarna får in mindre pengar för att hålla familjen flytande, så är det väl en naturlig följd att även barnen får mindre pengar. DUH!


Fridens.

ANNONS
Av Ewa - 17 november 2009 10:09

Vår försäkring hos Agria är på knappt 2000 kr/år för vår flock med marsvin. Är det värt pengarna? När Mysan opererade bort sin fettknöl och när Lotta opererade bort sin tumör i magen, så var det absolut värt pengarna, men oftast, så är våra grisar småkrassliga och då kan inte veterinären göra något. Lotta t.ex har rosslat länge nu. Varje dag. Ibland hela dagar. MEN I ÖVRIGT MÅR HON PRIMA. När jag ringde och bokade en tid angående detta (en måndag) och frågade om de hade en fredagstid eftersom Pär är ledig då, så frågade sköterskan som svarat om jag verkligen ville vänta så länge för Lotta skulle ju kunna bli myyyyyycket sämre tills dess? Då fick jag genast dåligt samvete! Vi fick en tid redan nästa dag och Pär åkte själv med Lotta till Trosa (vid det här laget är Animalen installerad i nya lokaler i Södertälje). Besöket tog en väldig tid och Lotta röntgades, men de kunde inte se något, så hon fick komma hem igen med en 10 dagars antibiotikakur. Den antibiotkakuren gjorde varken till eller ifrån. Hon fortsatte att rossla och hon fortsatte att må prima bortsett från att hon gick ned i vikt. När det gällde vikten, så kunde veterinären inte säga något då heller. Den krassa sanningen är att av 25 veterinärer, så är det förmodligen 1, ENDAST 1 som är specialiserad på smådjur. Om hundar och katter finns det hur mycket kunskap som helst och möjligen även kaniner, men inte marsvin. Det är mer än en gång som jag, som marsvinsägare, har kunnat informera veterinären om hur dessa djur fungerar! Det är INTE förtroendeingivande! Det känns inte längre rimligt att stressa t.ex Lotta med ett besök där bara för att få besked om att de inte kan se något, men få en medicinkur av något slag och sedan betala många sköna hundralappar, fylla i papper och skicka in till Agria och sedan vänta ett par veckor innan ersättningen kommer in på kontot. (Jag vet att man kan stämma av med Agria direkt hos veterinären, men tro mig, de tar betalt för det oxå!) Vår försäkring löper april månad ut, men sedan kommer vi inte att förlänga den utan vi kommer att öppna ett marsvinskonto där vi månadssparar i stället. Jag förstår att försäkringsbolagen gör stora pengar på just djurförsäkringar och när man har hund eller katt, så verkar det som att det alltid finns veterinärkunskap och hjälp att få och då är det värt att försäkra, men om man har smådjur, så verkar inställningen vara slit-och-släng. De är så små. De är inte dyra i inköp. De lever inte lika länge som en hund eller en katt. Om de dör, så är det bara att köpa ett nytt. Nä, Agria ska inte få våra pengar länge till och i fortsättningen kommer vi att åka till veterinären endast när det verkligen krisar!


Lotta, ja. Hon fortsätter att rossla, men vi vårdar henne hemma med sunt förnuft, Critical Care och en massa smaskens i form av extra grönsaker och frukt. Hennes viktnedgång har stannat av medan hennes flockpolare ÖKAR i vikt. Lotta trivs bäst med sina marsvinspolare och äter inte gärna själv. Inte någon längre stund i alla fall och det innebär att även resten av grisarna får en massa extra gott och ökar i vikt.... Flört  Jag har ett favoritminne av Lotta och det är från förra veckan när Pär kom hem med veckohandlingen som jag plockade in, däribland grönsaker. Jag satt på golvet vid kylskåpets grönsakslåda och stuvade om, så att det nyaste hamnade underst. Lotta tycker att kylen är skitspännande och är oftast framme för att undersöka. Jag ropade på henne, men förväntade mig inte att hon skulle komma eftersom grisarna, tyvärr, inte reagerar på sina namn, men döm om min glada förvåning när hon kom struttande i sin Vollsjötoffel-stil för att kolla vad jag höll på med. Hon snusade runt och högg snabbt en liten paprika som hon sprang iväg med. Vilken underbar syn! Elin var oxå med och tyckte att nä, nå'n ordning får det vara, så hon tog paprikan från Lotta och lade tillbaka den. Lotta kom tillbaka, högg tag i samma paprika och sprang. Elin efter och jag bara skrattade! "Den är ju inte sköljd!" var Elins argument. Den här gången lade hon paprikan där Lotta inte kom åt den. Rynkar på näsan  Jag lade paprikan där Lotta KUNDE komma åt den Skrattande  och Lotta kom och högg den en tredje gång med Elin efter sig. Det går väl inte att bli arg? Grisarna fick den huggna paprikan till frukost nästa dag.


Fridens.

  
ANNONS
Av Ewa - 17 november 2009 09:35

Mörkt.

Regnet öser ner.

Träningstunga ben.

Sjukt trött.

Mensvärk.

Enligt SMHI ska det sluta regna klockan 12 och noll noll. Piiiiiip.

Vi får väl se.....

Jag har ingenting av mina livsnödvändiga varor hemma (drickyoughurt, choklad och Pepsi Max), så en sväng till Konsum lär det bli vare sig jag har lust eller inte.

Hårda bud som Moses sa när han tappade stentavlorna på foten. Skrattande


Fridens.

Av Ewa - 16 november 2009 19:48

Det gick MYCKET bättre på SATS idag.

Det känns VÄLDIGT bra att styrketräna igen.

I morgon ska jag ingenstans.

Snart kommer det in pengar på kontot igen.

Våra marsvin. Igen och igen och igen och....ALLTID.


Fridens.


Mysan badar. Hon finns tyvärr inte kvar hos oss, men vi har foton!

  Av Ewa - 16 november 2009 16:29

.....till SATS utan några som helst problem! Dagens pass var bättre på alla sätt; mer ork och bättre koncentration. Nästa gång kommer jag att öka på de flesta övningarna. Maskinerna hos mitt SATS är indelade i 3 åldergrupper: längst in står de helsvarta och äldsta Nautilus, i mitten står ett gäng vita maskiner och längst ut mot dörren står de nyaste ljusgråa som är väldigt smäckra, tysta och mjuka att arbeta med. Det är alltid bra att variera träningen och jag har sneglat lite på de ljusgråa maskinerna. Idag provade jag den som jag trodde motsvarade överarm + rygg-maskinen hos Nautilus (de vita maskinerna har jag aldrig provat). Den VAR skönare att arbeta med, men när jag tittade närmare på beskrivningen av vilka muskelgrupper som aktiverades, så var det bara överarm/axel och i viss mån övre ryggmusklerna och det blev jag lite besviken över. Jag tycker att det känns skönare när stora muskelgrupper får arbeta samtidigt; det tar mer och så är det med Nautilus. Jag blir bara irriterad om jag ska arbeta med endast en muskel i taget och då bli tvungen att använda dubbelt så många maskiner. De fria vikterna är jag för feg för. Speglar..... Isch! Som det är just nu, så styrketränar jag ju inte för att bygga synliga muskler utan för att få vardagsstyrka som får mig att må bättre. Det är, hur som helst, väldigt skönt att vara tillbaka där!

    

Jag somnade nästan på tåget hem, men hade rask takt upp från stationen - jag ville hem till marsvinen!!! Det första jag gjorde var att blanda till kli-gröten och medan de turades om att trängas runt skålen (det ryms inte 7 nöss i en skål och alla gillar faktiskt inte gröten), så packade jag upp träningskläderna och sedan gjorde jag i ordning MIN lunch: 2 stekta ägg, 4 prinskorvar, drickyoughurt och te. Medan jag åt såg jag "HP och fången från Azkaban". Strax efter den var slut, så ringde Pär och bad mig komma ned till Konsum för att hjälpa till med veckohandlingen, så det var bara att gå ut igen, men jag fick ju åka bil tillbaka.

     


I morse gick jag före Elin och då var det dimmigt och helt stilla. Det enda som hördes var ljuden från ett bygge alldeles i närheten. Elin sa att det hällregnade när hon gick till skolan vid 10-tiden. Det regnade i Stockholm oxå. Jag hoppas att det är uppehåll i morgon för nu har jag inte promenerat sedan i torsdags och längtar ut! Det känns så HIMLA BRA att vara frisk igen och att orka träna så mycket som jag vill och behöver!


Fridens.

Av Ewa - 15 november 2009 18:08

En söndag med väldigt gemytlig stämning.

Jag är äntligen färdig med sorteringen av pocket-böckerna.

Geisha-boken som jag hade glömt att jag har.

Busfärska skum(ma)-tomtar.

Min familj är frisk.


Ikväll går mina tankar till Elins fd. klasskompis familj som förlorat en dotter efter en lång tids sjukdom.


  Av Ewa - 15 november 2009 16:19

Pär har bakat matbröd och lussebullar och så tog han en springrunda innan han började med middagen.


Elin har pluggat sammhällskunskap (STORT prov på tisdag), bakat lussebullar och lång-duschat.


Jag har varit till Konusm ("Det man inte har i huv'et får man ha i benen"), tvättat + bytt lakan och sorterat färdigt pocket-böckerna och nu flimrar alfabetet framför mina ögonen och huv'et är slutkört. Tungan ute  Det har sina fördelar att sortera böckerna. Jag har hittat några som jag gärna vill läsa igen, men som har varit spårlöst försvunna i röran. SkrattandeJag har hittat några som jag tror att Elin skulle tycka om att läsa. Glad  Jag har hitta några som visade sig vara dubletter. Ooops! Skäms  Nu är det en vansinnigt snygg ordning och det har dessutom blivit MYCKET utrymme över eftersom alla pocket nu står i dubbla rader. Mot slutet upptäckte jag några böcker som jag lagt åt sidan för senare insortering på "C" och sedan glömt bort och insåg att om jag verkligen skulle få in dem på rätt plats, så måste jag riva ut allt igen... Jag började nästan gråta av trötthet! Skrikandes Jag minns när vi var nyinflyttade och jag precis var färdig med böckerna och svärfar lämnade tillbaka en hel kasse med böcker som han hade lånat..... Idag kom Pär upp för att beskåda mitt herkules-arbete och slänger ur sig en kommentar: "Det finns onekligen en del man skulle kunna slänga....." . Han tycker om att leva farligt!


Jag orkar inte läsa färdigt "De välvilliga". Bitvis är den väldigt bra, men om jag är det minsta trött i huvudet, så blir jag snabbt bortvillad av alla tyska militär-beteckningar och så glömmer jag vad det egentligen handlar om. Suck. Sedan är den besvärlig att hålla i med sina 900 sidor. Jag hittade "En geishas liv" av Kiharu Nakamura (tillhör kategorin av böcker som jag hade glömt att jag hade och som därför SKULLE HA KUNNAT bli en så'n där pinsam dublett). Det är hennes liv som "En geishas memoarer" bygger på. Jag ska läsa den i stället.


    Fridens.


Av Ewa - 15 november 2009 16:17

.....att lussebullarna blir fluffigare om de penslas EFTER gräddningen?


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se