Alla inlägg under oktober 2009

Av Ewa - 6 oktober 2009 16:17

.....att endorin- /hormonstormen som man får av att träna dröjer kvar i 12 TIMMAR efter att träningspasset är avslutat? Det behövs inte mer än en rask promenad på 30 minuter. DET är en billig drog! Om man vill ha en dag då man mår garanterat bra, så är det smart att träna på morgonen/förmiddagen.


Fridens.

Av Ewa - 6 oktober 2009 16:14

Hanssons halta höna hostade hela halva hösten.

JAG har hostat hela halva hösten.

När jag har ont i knäet, så haltar jag.

Ergo: jag är en halt höna. Skrattande


Fridens.

Av Ewa - 5 oktober 2009 15:49

Medan jag vek ihop gårdagens tvättade lakan, så dök några klyschor angående föräldrarskap upp i huvudet.


"Att ha/få barn är ingen rättighet utan en förmån."

Min åsikt är att man inte ska ta sina förmåner för givna utan vårda dem.


"Föräldrarskapet är världen tuffaste jobb."

Jag håller med! Ett arbete som pågår dygnet runt året runt utan semester, ob-tillägg, övertidssersättning eller tillgång till vikarier när man själv inte orkar. Om man inte är beredd på detta, så bör man inte skaffa barn. Om man inte begriper detta innan man får barn, så kan man inte ångra sig och det får under inga omständigheter gå ut över barnet! Det är vanligare att man funderar och överlägger och räknar i många, många månader innan man köper en hund än innan man skaffar barn.


Det sägs att ett rötägg till barn inte blir så av sig själv, men kom då ihåg att en juvel till barn inte heller blir så av sig själv.


Fridens.


Det här är MIN juvel och hon blev inte så av sig själv!

  




Av Ewa - 5 oktober 2009 11:21

I morgon ska vi åka till veterinären i Trosa (någon gång i oktober kommer Animalen att flytta in i nybyggda lokaler i Södertälje). Hon fortsätter att gå ned i vikt. Hon väger ca 1 kg och är smal som ett snöre jämfört med tidigare. Hon rosslar; på senare tid varje dag tills en rejäl nysning gör att allt lossnar och hon andas som vanligt. Sköterskan som jag pratade med i telefon lyckades med att ge mig dåligt samvete för att vi inte har åkt in med henne tidigare, men det dåliga samvetet försöker jag skaka av mig för om vi hade ringt tidigare, så hade vi bara fått standardsvaret för marsvin: om hon är pigg och nyfiken och äter som hon ska, så är det ingen fara. Problemet just denna gång är att hon går ned i vikt TROTS att hon äter allt vi ställer fram och just viktnedgången har inte pågått så länge.


Fridens.

Gos med Lotta  

Av Ewa - 5 oktober 2009 11:05

Justitieminister Beatrice Ask föreslår att föräldrar ska bli ersättningsskyldiga för vad deras avkomma kan ställa till med. Som förälder ska man inte längre kunna skylla ifrån sig genom att säga att man inte hade en aning om vad avkomman hållit på med. Det är BRA, riktigt bra! Idén, alltså. Däremot undrar jag hur den ska genomföras rent praktiskt.


Som förälder ska man INTE anta att skolan har en uppfostrande uppgift.

Som förälder ska man INTE skylla på att man inte har tid pga. arbete (sänk levnadsstandarden om det är det som krävs för att det ska bli möjligt att tillbringa mer tid hemma).

Som förälder ska man INTE skylla på att man har många barn (det här argumentet har jag personligen hört).

Som förälder ska man INTE säga att man inte har någon aning om vad ens barn gör eller inte gör.


Så det så!


Fridens.

Av Ewa - 4 oktober 2009 15:24

Jag kom nyss hem. Hostande och kraxig. Vi åkte först till återvinningen. Sedan lämnade vi tillbaka filmer. Sedan åkte vi till Salem centrum för att hitta en brevlåda som töms idag. Sist åkte vi till Konsum. Det låter inte speciellt ansträngande, eller hur? Jag hoppade ur och i bilen några gånger och så har jag pratat, men mer behövs inte för att hostan ska dra igång. Det är inte klokt! Vad f-n är det här?? Husläkaren sa att den här sortens hosta kan hålla i sig 6-8 veckor. Ska jag hosta så här i 5 veckor till??!! För att minska självpressen, så skjuter jag upp nypremiären på SATS på obestämd tid. Pär kramade mig och sa - med glimten i ögat - "Du ska se att du är frisk till jul.". Det verkar inte bättre! förbannadedjävlaskithelvete Skrikandes


O-fridens

Av Ewa - 4 oktober 2009 12:18

Det går inte!!

Jag kan inte komma i säng före 1!

Idag sov jag till halv 11 igen utan problem. Klockan 1 på natten och halv 11 på förmiddagen verkar ha etsat sig in och blivit fasta tidpunkter för mig. Så länge som jag mår som jag gör, med hostan, så har jag svårt att bryta den här cirkeln eftersom jag egentligen inte orkar träna. Ja, jag hostar fortfarande, men så länge jag bara hasar runt här hemma, så blir det inga egentliga hostattacker och Mollipecten har jag inte behövt på några dagar. Knäet är nästan normalt igen. Om jag mår så här i morgon, så ökar chanserna för styrketräning och då får jag möjlighet att bryta cirkeln och vända tillbaka dygnet.


Det är 2 timmar sedan jag kravlade mig ur sängen Skäms och då hade Pär redan tillbringat flera timmar på Söder tillsammans med svägerska + son. Caching. Han gick hemifrån före 6...... De ville snoka upp gömmorna innan det blev så mycket folk. Nu ligger Pär och sover. När Elin har duschat, så ska vi äta lunch och sedan ska Pär och jag åka till återvinningen och till Konsum. Annars är det bara tvätt av lakan som gäller för mig idag. Hela dagen full av skoj! Flört


Fridens.



Av Ewa - 3 oktober 2009 14:15

Jag tog mig ur sängen före 10 idag.

Knäet är inte lika svullet och jag har egentligen inte ont, men det känns stumt och är svårt att böja.

Rena lakan.

Nu har jag rensat min garderob!

Igår kväll satt jag i soffhörnet och läste och läste och läste och det var så mysigt! *


Fridens.


* "Vigilante" av Andreas Roman - favorit i repris.


  


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards