Alla inlägg under oktober 2009

Av Ewa - 12 oktober 2009 09:58

Igår kväll satt jag och läste i ett par timmar och kom i säng före midnatt och sov gott hela natten. Idag steg jag upp strax efter 9. Ha! Bäck ån träck!


Elin är hemma idag. För första gången sedan höstterminen i 8:an, så har hon gått i skolan (så gott som) varje dag, men framför allt HELA dagar och det börjar kännas nu. Hon är väldigt trött, men har svårt att somna. I morgon har hon ett inbokat samtal med skolsköterskan (alla har ett så'nt samtal) -------------


AVBROTT FÖR DIREKTSÄNDNING: STRÖMAVBROTT!! Bara så där! Jaha. Tur att batteriet i datorn är fulladdat.


--------- + att hon har ett inbokat besök hos Husläkaren på eftermiddagen för sin krånglande svanskota. 2 ypperliga tillfällen att ta upp den plötsliga tröttheten. Jag hoppas att hon utnyttjar dem!


NU KOM STRÖMMEN TILLBAKA!


Idag regnar det inte, så när jag har petat i mig lite frukost + Mollipect, så ska jag gå en sväng.


Fridens.

Av Ewa - 11 oktober 2009 16:41

Med siktet inställt på chokladhyllan i Konsum, så tog jag Lisebergs-paraplyet och gav mig iväg i ösregnet. Det smattrade så hårt mot det spända nylonet att jag fick ha lite högre volym än vanligt i MP3:n. När jag kom ned till tunneln vid stationen, så passade jag på att skaka av paraplyet och vad händer då? Jo, skaftet knäcks rakt av en bit ovanför trähandtaget! Där stod jag med två delar av ett paraply och fattade ingenting. Det faktum att det knäcktes RAKT AV gör att jag misstänker sabotage. Någon som är sur på mig (kanske en Gröna Lund-supporter) har sågat igenom tillräckligt för att skaftet skulle hålla en stund. När faktum äntligen trängt in i min skalle, så stoppade jag ner de 2 delarna i närmaste papperskorg. Eftersom jag ändå skulle hem sedan, så var det inte hela världen om jag blev blöt.


När jag kom ut från Konsum, så hade regnet avtagit något. *lång näsa åt paraply-sabotören* Jag lyckades hinna med en liten endorfinkick på vägen hem. Det regnade och det var halvmörkt. Mitt favoritparaply hade dött och jag hostade, men jag hade 2 drickyoughurt och en Fazer Blå i kassen, så det var inte synd om mig egentligen. Då kom "Keep the fire burning" som visade sig vara som gjord för att gå i uppförsbacke till, så jag flög uppför backen med hjälp av Robyn och endorfiner. Vått ö filing!


Jag var ganska blöt när jag kom hem.


Fridens.

Av Ewa - 11 oktober 2009 15:48

......att levern är det enda organ som växer tillbaka av sig själv? Man kan donera halva levern och efter 6 månader, så har det vuxit tillbaka. Kroppen är fantasktisk!


Fridens.

Av Ewa - 11 oktober 2009 15:33

.....vad det är höstigt idag! +5 grader, det regnar och är halvmörkt. Träden utanför köksfönstret skiftar i blekaste grönt och gult och fungerar nästan som lampor. Tänk när ALLA löv har fallit, vad mörkt det blir då..... Huuu. Förvånad


"Operation dygnsvändning" har åkt på sitt första bakslag. Jag satt uppe till efter 1 eftersom Elin och jag såg en spansk-mexikansk skräckis, "Barnhemmet" som blev färdiginspelad klockan 23. Jag satt uppe FÖR länge och hade väldigt svårt att somna sedan. Klockan var nästan 10 innan jag steg upp. Skäms 


Jag har röjt i köket och lagt fram rena underlägg.

Jag har städat lite i badrummet.

Jag har strukit 7 skjortor + lagat en av dem eftersom Pär fixade Coop-handlingen själv i onsdags.

Jag har utövat livräddning på krukväxterna.

Jag har gjort i ordning strumpor för retur till Ellos.

Jag har tvättat.

Jag har vägt marsvin och langat dem vidare till Pär för kloklippning (Humlan fick mig att bli genomsvettig!)

Det som är kvar på min pyssel-lista är en långdusch av mig själv. Skrattande


Det finns få saker som kan få mig nerstämd som att längta efter något smaskigt (gårdagens klubbor) bara för att upptäcka att det inte var så gott som jag hade väntat mig. Rynkar på näsan  Dessutom klarar jag inte av att acceptera det utan jag vill genast iväg för att köpa det som jag tror att jag egentligen är sugen på (choklad). Inte ens det murriga höstvädret kan stoppa mig!


Fridens.

Av Ewa - 11 oktober 2009 15:28

"Det är inte din sak att avgöra, dr Grey."


Eftersom personen tituleras med "doktor", blir tilltalet automatiskt "ni" och inte "du".


"Det är inte ER sak att avgöra, dr Grey."


Jag blir oresonligt upprörd över den sortens felaktiga översättningar, men för mig är det ett tydligt tecken på att det svensk språket negligeras! Som översättare kan man väl inte översätta ord för ord utan måste se till sammanhanget, eller hur, Gröngöling?


Fridens.

Av Ewa - 10 oktober 2009 17:14

Lotta - vårt fränaste marsvin.

Dagens båda promenader.

Nu har jag klubbor, så jag klarar mig ett tag.

Filmkedje-pojkens oväntade omtanke.

Musik.


Fridens.  

Av Ewa - 10 oktober 2009 16:48

Igår lade jag mig -taram taram taraaaa! - tjugo över 23!! Det går åt rätt håll. Jag sov till 10 med avbrott för toalettbesök.


Pär och jag promenerade i 1 timme och 40 minuter; det var i maklig takt och det var skönt! Det kändes som det var väldigt länge sedan vi promenerade tillsammans. Strålande sol, kallt i skuggan och frost på vissa ställen.


När vi kom hem var jag ordentligt trött, medan både Pär och Elin var speedade och högljudda. Det bullriga i kombination med trötthet och att köksbänken såg ut som en svinstia under all disk, både ren och oren, gjorde att jag kraschade och blev som en furie; jag blev SKITFÖRBANNAD. Den sortens tvärvändning i humöret som nästan skrämmer mig själv. Elin drog sig tillbaka till sitt rum och Pär var redan på övervåningen medan jag diskade undan och gjorde lunch och avreagerade mig på diverse döda föremål. Jag satt ensam i vardagsrummet med dörren stängd och åt min lunch medan jag tittade på "Grey's". När Pär frågade varför jag var på så dåligt humör och jag svarade att jag nog är sliten, så hördes det på hans tonfall när han sa "Sliten?!" att han inte hade någon som helst förståelse för det. Bristen på förståelse berodde kanske på det tvära humörkastet, men jag menade att jag börjar känna mig sliten i hela kroppen av hostan som dessutom eskalerade efter promenaden.


Jag satt ensam i vardagrummet i 2 timmar när ångesten kom krypande som något extra slemmigt och ovälkommet. Pär och Elin förberedde syltbullbak och jag undrade vad f-n jag skulle göra resten av dagen? Jag var inte längre arg eller irriterad utan trött, men ändå rastlös. Jag gick ut igen. Faktiskt. Trots att den tidigare promenaden fortfarande satt i benen, så snörde jag på mig MBT-kängorna och gick ut. Ångest KAN vara en drivkraft som heter duga. Jag promenerade i en dryg timme i sällskap av MP3-spelaren och ett yttepytte ögonblick kände jag endorfinerna när de gav ångesten på nöten.


Jag tog en dos Mollipect till frukosten och en dos till innan jag gick ut på eftermiddagen. Nu sitter jag här och hostar och hostar och hostar och hostar..... Det får väl vara värt det den här gången för det VAR skönt att komma ut och i morgon ska det ju tydligen regna hela långa dagen. Nu kommer tröttheten. Trötthet efter två långa promenader och en ångestomgång.


På min andra promenad styrde jag kosan mot Filmkedjan i Salem för där kan man köpa klubbor och klubbor var jag sugen på. Det stod en väldigt ung och söt pojke i kassan och efter en av mina hostattacker, så sa han "Jag hoppas att du kryar på dig från den där hostan". "Tack" svarade jag "det hoppas jag med.". Sedan tog jag min påse med klubbor och flaska 7Up och gick. En liten och oväntad omtanke som värmde en hel del.


Fridens.



Av Ewa - 10 oktober 2009 16:46

....varför bara vissa djurarter putsar och tvättar sig?


*gnagare och katter gör ju det, men inte hundar eller hästar*


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards