Alla inlägg under september 2009

Av Ewa - 7 september 2009 08:52

Jag talar av egen erfarenhet.

Däremot ÄR det ett, inte rop utan GALLSKRIK efter hjälp.

Jag har mått så dåligt att självmordsförsök har känts som det enda alternativet.

Det enda alternativet eftersom alla annan hjälp skulle ta för lång tid.

När jag mådde så pass dåligt, så blev jag antingen handlingsförlamad eller så fick jag panik och det var paniken som ledde till självmordsförsöken.

Jag ville egentligen inte dö, men jag orkade inte fortsätta att må så dåligt.

Då handlar det inte om feghet.

De som påstår det har inte en susning om vad det handlar om.

När man begår självmord för att slippa konsekvenserna av sitt handlande - DÅ är självmord fegt.

Inte annars.


O-fridens.

Av Ewa - 6 september 2009 20:50

Ur filmen "Liar, liar".

Av Ewa - 6 september 2009 13:17

......kan ha en depression i bagaget. Nu orkar jag inte mer!

Av Ewa - 5 september 2009 16:07

Inget Stockholm. :-( Toalettbesök strax efter 7 och då passade jag på att ge grisarna frukost. Allt var så tyst och stilla i hela lägenheten och jag tror inte att de fattade att det var jag som skulle ge dem mat - inte SÅ tidigt! - för de gav inte ett pip ifrån sig och DET är ovanligt. När de rågade skålarna var på plats i burarna och omvärlden försvann i och med att de började äta, så gick jag och lade mig igen och sov till 10. När jag hade kravlat mig ur sängen, så bytte jag marsvinens handdukar och städade golvet innan de fick komma ut och sträcka på sina mumin-ben. En kanna te och då kom även Elin upp. Ingen av oss var hungrig, så vi drack bara te och hasade sedan ned till Konsum igen (jag tycker inte att gör annat). Efteråt var jag helt färdig; genomsvettig och flåsig. Lite lunch och sedan diskade Elin medan jag städade båda burarna. Nu är vi lediga resten av dagen och ikväll ska vi se "Benjamin Button" igen och eftersom den är så lång, så har vi bullat upp med diverse ätbart. Det har inte varit den bästa av lördagar, men den är acceptabel.


I direktsändning: en liten och spretig ekorrunge far runt i hasseln och äter nötter. Jag undrar om det är en av Kurres ungar? Kurre är vår alldeles egna ekorre, så då kan jag väl kalla mig farmor?



Fridens.

Av Ewa - 4 september 2009 15:57

Igår började det blåsa. Det blåste mer och mer. Sedan började det även att regna. Det smattrade mot rutorna. Rena novemberrusket! Det blåser fortfarande - halv storm - men solen skiner. Däremot är det inte mer än +16, så det är kanske hösten som är på väg.


Jag mår på sätt och vis bättre idag. Jag är piggare och inte alls lika snuvig, men det verkar som att kroppen bytte mer ork mot röst för jag har inte mer än väs-styrka i pipiorna. Elin har ont i halsen, men klarade av hela skoldagen. Vi får väl se om det blir Stockholm i morgon eller ej. Det skulle vara skönt att komma hemifrån och lyxa lite. En enklare form av vardagslyx har jag fått idag: dusch, ren pyjamas och rena lakan.


Fridens.

Av Ewa - 4 september 2009 15:55

.......om det finns bäst-före-datum på surströmming?


*den SKA ju vara rutten...*  ;-)


Fridens.

Av Ewa - 3 september 2009 11:11

Hur stavar du råttfälla?




K-A-T-T.



När Elin satt och pluggade, så frågade jag henne hur hon stavar gud. Hon fattade ingenting, så jag fick förklara. Gud stavas F-A-C-I-T.


*fniss*


Fridens.

Av Ewa - 3 september 2009 10:56

Kliandet i halsen gick väldigt snabbt över i hosta. Cocillana Etyfin-hosta. Torr och irriterande hosta som dämpas något av att inte prata. Jag tog i alla fall en dos Cocillana Etyfin (receptbelagd medicin som innehåller morfin - det är grejjer det!) och kunde sova hyfsat. Idag rrrrrriver hostan i bröstet och halsen gör så ont att jag faktiskt har tagit Ipren för att lindra värken.


Igår eftermiddag gick jag till Konsum. Det behövdes nämligen inhandlas en del för att kunna vidta åtgärderna jag skrev om. Nu KAN jag bli stugsittandes hela helgen utan att svälta och det känns bra. :-)


Pär skickade nyss ett sms om att han påbörjar färden till Öland. Han besöker sina föräldrar över helgen. Det är surströmmingen som lockar för det får han faktiskt inte äta hemma hos oss. Jag bad honom att dumpa alla virusar där innan han åker hem på söndag, men den ruttnande fisken borde räcka för att ta död på baciller och otyg. JAG FÖRSTÅR INTE HUR MAN KAN ÄTA SURSTRÖMMING! Jag är född och uppvuxen i norraste norrland (Kiruna), men jag har aldrig tagit mig förbi den kompakta muren av stank som kommer när man öppnar en burk. Uääääh!!! Vilka knäppa mattraditioner det finns! Apropå mat, så blir det en sorts minisemester för mig nu när Pär inte är hemma. Elin är inte heller särskilt intresserad av mat vilket gör att det inte är så noga med vad vi äter när vi är själva. Chicky Bits och risgrynsgröt blir det idag respektive i morgon och om vi åker till Stockholm på lördag, så ska vi äta på Pizza Hut. Semester är relativt.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards