Alla inlägg under september 2009

Av Ewa - 28 september 2009 11:06

Mollipect innehåller essens av blodapelsin och pepparmynta.

Smaken av blodapelsin känns tydligt.

Strax efter känns pepparmyntan.

Isch!

Apelsin och mynta går inte ihop!!!

Isch!

Jag undrar hur medicinerna skulle smaka utan alla essenser?


Fridens.


Av Ewa - 27 september 2009 10:58

Cymbaltas vanligaste biverkningar är huvudvärk, illamående och insomningssvårigheter. Nu har jag ätit Cymbalta i en vecka (upptrappning - ej full dos).


Huvudvärk: ibland, men huvudvärk kan bero på mycket....

Illamående: idag, för första gången. Rynkar på näsan

Svårt att somna: nä, tack vare Theralen.


Biverkningar först.

Effekt senare.

Jag väntar.


Fridens.

Av Ewa - 26 september 2009 16:50

Halv 7 gick jag på toaletten och passade på att ge marsvinen frukost och sedan kröp jag ned i sängen igen och sov till 10. Te och en rostad brödskiva med mycket smör (det var inte gott). Sedan städade jag. Städade, städade, städade. Gudarna ska veta att det behövdes och resultatet är synligt! När endast vardagsrummet var kvar, så åt Elin och jag lunch (kokt ägg, småostar, parma och drickyoughurt och förutom drickyoughurten, så var inte det heller gott). Som så ofta när jag städar, så passar jag på att fixa annat oxå vilket, den här gången, innebar att jag bytte ut ringarna på duschdraperiet äntligen gjorde i ordning på hyllorna i det som var Min Hörna. Rent och snyggt, ordning och reda - då trivs jag bäst!


Jag är förvånad över att hostan inte har dragit igång idag. Inte medan jag städade och inte efter. Betyder det att Mollipect:en hade effekt? Betyder det att jag kan promenera i morgon??


Elin har fått ett ryck och tänker gå en promenad i det 17-gradiga och soliga höstvädret. Mitt högra knä känns tjockt och efter att ha städat i sammanlagt 3,5 timme, så tänker jag vila. Vi ska äta Coops risgrynsgröt och dricka te medan vi ser några avsnitt av "Grey's anatomy"


Om du visste att morgondagen skulle bli din sista, hur skulle du tillbringa den?

Personligen skulle jag vara hemma med Pär, Elin och marsvinen. Promenera. Äta något gott, se bra filmer och bara njuta. Inga konstigheter för det är det som är bäst när det kommer till kritan.


Fridens.


  



Av Ewa - 26 september 2009 16:44

Han skrev många, många fina visor. Det är ganska ofta som jag kommer på mig själv med att knalla runt med en av hans melodislingor i huvudet. Min mamma och pappa tyckte mycket om Evert Taube och på mammas begravning spelades "Sov på min arm".


Fridens.


Av Ewa - 26 september 2009 11:02

17 år sedan vi gifte oss i Stockholms stadshus.

Silke-bröllop.


Fridens.


Vi har några år kvar till 50-årig bröllopsdag, men ändå.... De är söta! Jag gjorde den till svärföräldrarnas guldbröllopsdag i våras.

  

Av Ewa - 26 september 2009 10:59

.....att jag spelade Romeo i en förkortad musikalversion av "Romeo & Julia". Den spelades på Kungliga Operan och jag kunde inte hitta en loge att byta om i. Det var fullt överallt. Ingen ville dela loge med mig! Publiken strömmade in medan jag letade efter en loge med Romeo-kostymen hängande över armen. Panik! Sedan vaknade jag.


Fridens.

Av Ewa - 25 september 2009 15:56

När Husläkaren hade lyssnat på hjärta och lungor, tittat i öronen och i halsen, så kunde hon konstatera att det inte var något större fel. Ingenting som har med hostan att göra. Hon sa även att den här sortens hosta kan hålla i sig 6-8 veckor efter förkylning. Jiihaa. Not. Hon tog upp astma. Det är väl ingen idé att utesluta det eftersom även det finns med i mitt sjuka släktträd, men jag börjar med Mollipex, en hostmedicin som utvidgar luftrören och har en avsvällande effekt. Om det inte har blivit bättre om några veckor, så får jag kontakta henne igen. Nu är frågan om jag verkligen kan styrketräna på måndag som planerat? Jag är trött på det här nu.


Fridens.

Av Ewa - 25 september 2009 15:38

  


Från vänster:


Humlan är en crested buff (eller har jag fel, Sophie?). Hon tycker INTE om när man håller i henne och hon låter heeeela tiden; muttrar och mumlar och hon är ALDRIG stilla. Elins speciella favorit och det är faktiskt bara Elin som riktigt orkar med henne. Flört


Lotta är den golden-dutch och äldst i gänget. Hon är frän! Otroligt nyfiken och matglad. Är inte så mycket för att gosa, men hon har en speciell plats i våra hjärtan. Hon återhämtade sig fantastiskt bra efter att ha opererat bort en snabb-växande tumör och blev populär hos veterinären.


Astrid är en non-self och kom till oss i påskas. Hon var liten till växten efter att ha haft det lite tufft, men det går sakta men säkert åt rätt håll. Hon blir liiiite tamare för varje dag. Elins andra favorit.


Ellen är en rex och kom till oss förra sommaren och hon har övertagit platsen som min alldeles speciella hjärtegris sedan jag var tvungen att avliva Tösen i mars. Hon är go'!! Vilka snälla ögon..... De kan jag drunkna i. Hon har ett alldeles speciellt sätt att pipa på vid de mest olika tillfällen och om man har tur, så kan man se när hon öppnar sitt lilla gap, piper och sedan slickar sig om munnen med sin ännu mindre tunga.


Lillan är kullsyster till Lotta och inte fullt så framåt, men hon är snäll och tycker om att gosa. Hennes överläpp har lustigt färgad och det ser ut som om hon har målat halva munnen med läppstift, men att det sen tog slut. En av Elins favoriter.


Ester är en rex golden agouti och kom till oss lite före Ellen. Hon är riktigt mörkt brun är himla svår att upptäcka i mörka skrymslen. Hon är lugn och snäll och gillar att gosa. Vi brukar kalla henne för "Brunbjörnen". Pärs favorit.


Elsa är en rex hon med och kom samtidigt som Astrid. Hon är en typisk rex: lugn, snäll och väldigt mysig att hålla i. "Elsa-Pelsa med pepparkornsögonen". En av mina hjärtegryn - jag är såld på rexen!


Fridens.


  

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards