Alla inlägg under augusti 2009

Av Ewa - 20 augusti 2009 20:49

Jag mår faktiskt bättre.

Fazer Blå.

Te (med socker och röd mjölk).

Sovmorgon i morgo.

Jag har kommit igång med läsningen igen. 


Fridens.


ANNONS
Av Ewa - 20 augusti 2009 15:28

Den sittande regeringen som jag INTE är ansvarig för att ha röstat fram, tycker att det är roligt att sälja ut statliga institutioner t.ex Systembolaget. Det har pratats länge om att Apoteket ska gå samma väg. Jag hänger inte med i nyheterna och vet inte vad statusen är, men jag hoppas och ber att det INTE kommer att genomföras! Varför är det så negativt att Apoteket får behålla sitt monopol på mediciner? Jag tycker att det är bra att det går att köpa nikotintuggummin på Konsum, men ALLT är inte lika lämpligt att sälja i dagligvaruhandeln.


Jag ser framför mig Min Mysiga Konsum med all trevlig personal som kan massor om de varor de säljer i dagsläget. Om de även ska sälja Ipren och nässpray, så innebär det ju att de BÖR kunna informera kunderna om just dessa varor. Ska Konsum personalen gå på speciell utbildning för det? De gånger jag har rådfrågat Apoteks-personalen, så har jag verkligen fått både information och tips. Är det meningen att de som arbetar i en dagligvaru-handeln ska införskaffa sig samma sorts kunskaper som farmaceuter utbildar sig till under flera år? Krav på ökade kunskaper leder till krav på högre löner som förmodligen finansieras genom höjda priser.


Det här problemet togs upp i Michael Moores dokumentär "Sicko!" där amerikansk sjukvård jämfördes med europeisk. Herr Moore gick in på ett apotek i London och frågade om de sålde endast medicin där? Svaret var jakande vilket skiljer europeiska (i alla fall svenska och engelska) apotek från de amerikanska 'drugstores' där allt möjligt säljs. Farmaceuten i London-apoteket sa till herr Moore, på ett härligt högdraget sätt, att han inte hade utbildat sig i flera år för att sälja tvättmedel! Need I say more?


Fridens.

ANNONS
Av Ewa - 20 augusti 2009 09:47

Fortsatt förkyld. Huvudvärk. Bakterierna i näsan gör att jag dras med den där speciella, otäcka lukten som alltid dyker upp vid en rejäl förkylning. Isch! Nu dricker jag te (vilken överraskning!) och sedan ska jag, i sakta mak gå tur och retur till Konsum i det strrrrrrålande solskenet. På med keps och solbrillor för att skona ögonen.


Fridens.

Av Ewa - 19 augusti 2009 20:31

Jag är RIKTIGT förkyld dvs inte irriterande och segdraget småsnuvig.

Te.

Te.

Te.

Jag slapp laga middagen idag.


Fridens.

Av Ewa - 19 augusti 2009 20:22

Har någon sett serien "In treatment"? Gabriel Byrne som psykologen Paul Weston som tar emot patienter 4 dagar i veckan och går i terapi/handledning den 5:e dagen. Olika, men förvånansvärt vanliga (serien är ju amerikansk.....) människor och deras vanliga problem. Den är bra. Den är RIKTIGT bra! Den bygger på en israelisk förlaga, men eftersom de flesta amerikaner verkar tycka att tycker att det är jobbigt att läsa filmtext, så gör de sin egen version i stället. Resultatet är godkänt. Inte ett dugg smörigt eller gulle-gulligt. Den är även vansinnigt intressant, men inte för att jag, som en sorts fluga på väggen eller som en fönstertittare, får möjlighet att delta i människors blottläggande av sig själva utan för att jag alltid har tyckt att psykologi är ett av de mest fascinerande ämnen som finns. Paul Weston är en BRA terapeut. Jag önskar att jag hade haft möjlighet att vända mig till honom. ;-) 


Fridens.

Av Ewa - 19 augusti 2009 16:39

De ringde från banken idag och erbjöd mig ekonomisk konsultation. Det passar mig utmärkt! Jag har två STORA o-intressen i livet. Det ena är mat och det andra är pengar. O-intresset för pengar grundar sig på rädsla. Pappa var fruktansvärt ekonomisk, på gränsen till snål. Jag fick alla pengar av mamma. Jag minns en period när mamma fick sitta med Konsum-kvittot och vid varje pris skriva vilken vara det handlade om. Det här var låååååångt innan de datoriserade kassornas intåg med specificerade kvitton, men jag tyckte redan då (jag var väl i 10-årsåldern) att det hela var förödmjukande. Det har satt sina spår. Jag kan sällan spendera pengar utan att få dåligt samvete. Jag tror alltid att män har bättre hand med pengar. Jag tror alltid att Pär tycker att jag slösaktig ā la fruntimmer (negativt). Dessutom befinner jag mig i en livssituation där jag har knappt 8000 kr/månad att komplettera Pärs heltidsanställda civilingenjörslön med. Jag har svårt att inte känna mig underlägsen, men jag tränar och tränar och tränar..... Erbjudandet om ekonomisk rådgivning kommer lägligt. Jag måste TVINGA mig till att skaffa mig en bättre överblick över mina få slantar och mitt sparande. Jag beskrev min livssituation, så att bankmannen vet vad som gäller. Han kommer inte att få träffa en heltidsarbetande tonårsmamma med regelbundet sparande. Jag arbetar varken halvtid eller ens deltid. Jag är arbetslös med sjukersättning. Sug på den du! Jag hoppas att jag blir en utmaning för honom nästa onsdag. ;-)


Fridens.

Av Ewa - 19 augusti 2009 13:02

Jag småfrös hela kvällen igår.

Det var inte bara svalt utan KALLT i sovrummet när jag gick och lade mig och jag kröp ihop under täcket och sov med strumporna på.

Jag vaknade med en ruskig huvudvärk och insåg att det är dax att stänga fönstret om nätterna (jag ligger närmast).

Jag gick upp för att hålla Elin sällskap tills hon skulle gå. Trött, frusen, huvudvärk. Jag bytte marsvinens handdukar innan jag släppte ut dem.

Jag tog med mig mina mediciner och apelsinjuice i ett glas och lade mig i soffan.

Efter ett tag somnade jag.

Nu är huvudvärken borta, men jag fryser, nyser och hostar.

Ingen feber.

Förkyld.

Suck.


Fridens.

Av Ewa - 18 augusti 2009 20:33

Min nya jacka från Ellos. Den fanns i svart, tråk-blått och ljust grått. Jag undviker svart. Jag skulle gärna ha tagit den blå, men det var en så trist blå nyans. Jag tog den grå för den var åtminstone ljus. ;-P

Kurre är tillbaka! Han såg vansinnigt pigg ut med gyllenbrun och glansig päls  och klara pepparkornsögon. Han for som ett skållat troll mellan grenarna på hasseln som är knökfull med nötter.

Jag har fortfarande godiset, men än så länge räcker det med att veta ATT det finns där.

Det är bara en vecka kvar till ett nytt frisörbesök. Jag är otroligt trött på både frisyren och själva håret. Jag undrar om Rosie kan variera en så pass kortklippt frisyr?

Min övervikt ligger tillfälligt stilla.


Fridens.


Detta är inte Kurre själv utan en avlägsen kusin.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se