Alla inlägg under augusti 2009

Av Ewa - 24 augusti 2009 17:39

95 minuters promenad som var välgörande. I övrigt mår jag skitdåligt och ska beställa tid hos husläkaren, men jag kan inte logga in på 'Vårdguiden' eftersom jag har glömt lösenordet. Jag har alla lösenord i ett dokument som är sparat i min kraschade dator..... Allt är bara SKIT!!!!


O-fridens.


PS. Det är 5 månader sedan jag miste min älskade Tösabit.....

ANNONS
Av Ewa - 23 augusti 2009 17:45

Klimakteriet. Den sista, största och mest utdragna hormonstormen. Det är dax för mig nu. Det är anledningen till att jag svettas så mycket på nätterna att både lakan och sovtröja är fuktiga. DET kan förklara varför jag var sänkt och hade självmordstankar i en veckas tid.


Fridens.

ANNONS
Av Ewa - 23 augusti 2009 15:32

Nu när jag, än en gång, är hänvisad till någon annans dator, så har jag inte möjlighet att läsa alla bloggar som jag brukar titta in till varje dag. Mitt register över favoritlänkar finns inte..... Av den anledningen kommer det att vara dåligt med kommentarer från mig, men jag tar igen det sedan. Det lovar jag! :-)


"Katedralen vid havet" ÄR makalöst bra, men trots att jag tyckte att jag hade kommit igång med läsningen, så höll det inte i sig. Av respekt för En Sällsynt Bra Bok, så får den vila sig i hyllan tills jag känner att jag kan ge den min odelade uppmärksamhet. Suck. Faktum är att jag inte förstår varför jag inte kan komma till ro med att läsa. Det är frustrerande! :-(


Fridens.

Av Ewa - 23 augusti 2009 15:25

När vi köpte vår nya och eminenta soffa, så bestämde vi att ungefär en gång i månaden 'rotera' dynorna för att minska risken för att en enskild dyna ska bli nedsutten. Vår gamla soffa hade inte lösa dynor och vissa platser i soffan blev ofrånkomligen nedsuttna. Jag är medveten om att jag, med alla mina onödiga extra kilon, påskyndar denna process. Jag är oerhört medveten om det och därför behöver jag inte höra kommentarer som att "....det beror ju på VEM som sitter i soffan...". Den sortens kommentar KAN INTE sägas med glimten i ögat. Jag tog emot den för vad den var: en dåligt förklädd pik. Den sårade.


Ofridens.

Av Ewa - 23 augusti 2009 15:05

Jag har städat idag. Inte så otroligt noga eftersom jag inte har den rätta energin för det, men det är i alla fall skillnad. Elin städar, i vanlig ordning, sitt rum och hjälper sedan till om jag ber om det. Pär har tillbringat förmiddagen tillsammans med sin syster + systerson i cashandets tecken.


För några dagar sedan skrev DN:s 'Allt om barn' om en bok av en dansk författare. Boken handlar om hur man får sina barn att hjälpa till hemma. Finns det verkligen behov av och en marknad för den sortens böcker? Hur i all världen har vi klarat oss utan alla dessa experter och deras självhjälps-böcker??


Att barnen ska hjälpa till, så länge de bor hemma är för mig lika självklart som att det är föräldrarnas regler som gäller så länge de bor hemma. Det faktum att sysslorna bör anpassas efter barnens ålder..... Det är ju givet! Du-uh!


Jag instämmer i en sak och det är att hela familjen vinner på att även barnen 'sätts i arbete'. Föräldrarna får hjälp och måste även lära sig att lita på att en uppgift blir gjord även om det inte är på ens eget sätt. Barnen får ansvar för vissa saker och upptäcker fördelarna med att få förtroendet och att vara en del i det som får en familj att fungera.


Författaren skriver att hon utnämnde sina barn till olika sorters chefer och att de där igenom tog det på större allvar. Det är så himla fånigt! Ett desperat försök att ge hushållsarbetet högre status. Hushållsarbete har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Ibland går det av sig självt och ibland är det fruktansvärt motigt, men det finns inga måsten. Personligen städar, diskar och tvättar jag för att få den sortens hemmiljö som jag trivs i. Elin har haft olika sysslor genom åren och det har aldrig handlat om att Pär eller jag har servat henne för att hon är barnet i familjen. Alla hjälper alla. Det är i alla fall det vi strävar efter.


Fridens. 

Av Ewa - 22 augusti 2009 15:36

Min bärbara dator var av märket LG. Jag fick den vid midsommar 2007. Den var extra bred eftersom jag ville ha en separat sifferdel. I början av det här året uppstod en spricka i locket, vid ett av gångjärnen. Vi utnyttjade 2-årsgarantin och slapp betala för den 2 veckor långa inläggningen som behövdes för att byta ut locket. För någon månad sedan såg Pär att det var på väg att bildas en ny spricka på precis samma ställe. Undrar om locket blir känsligare och ostadigare pga att det är bredare? Igår dog alltså min bärbara dator. Förmodligen var det moderkortet som lade av. Enligt LG:s kundtjänst, så vill de ha 1200 kr för att över huvud taget ta emot den. Sedan tillkommer reparationen och hur mycket DEN slutar på kunde de naturligtvis inte upplysa om. När vi köpte datorn kostade den ca 10.000 kr. Den finns inte längre kvar på marknaden, men en motsvarande dator kostar ca 8.000 kr. Är det någon idé att skicka in den?  Utvecklingen av datorer går hisnande fort och värdeminskningen står i proportion till utvecklingen. Jag tycker att datorn har blivit en nödvändig lyx-artikel (motsägelsefullt, eller hur?) och är dessutom på väg att bli en slit-och-släng-vara.


Den nya datorn kommer inte att vara av märket LG och den kommer att vara normalbred.


Fridens.

Av Ewa - 22 augusti 2009 11:24

Idag lånar jag Pärs yttepyttiga fisiga dator som är så liten att jag alltid får fläskiga fingrar och bara skriver fel! *aaarrrrgh!!!*


Jag är arg över att min dator inte höll mer än 2 ynka år.

Jag är arg över att jag är så beroende av datorn för sysselsättning.

Jag är arg för att Pär inte tycker att vi kan åka iväg på stört och införskaffa en ny.

Jag är arg för att SONY:s metallic-rosa dator är så läcker, men för dyr.

Jag är arg över och kluven till att Pär, så lättvindligt går med på att köpa en ny dator medan jag inte lika lätt kan köpa nya glasögon.

Jag är arg därför att det PRECIS hade blivit roligt att Sim:a igen och det här innebär att jag måste installera om PRECIS ALLT EN GÅNG TILL och det är inte gjort i en handvändning. (Alla som spelar Sims och har varit med om att få tvillingar vet hur himla jobbigt det är och det var när min familj hade fått tvillingar som allt kraschade......)

Jag är arg över datorn.

Jag är leds på förkylningen.

Jag är leds på att inte orka.

Vad f-n ska jag göra hela dj-a dagen??!


Detta är första klassens i-lands-gnäll, jag VET!


O-fridens.Av Ewa - 21 augusti 2009 12:48

Min bärbara dator har dött. Den kraschade medan jag spelade Sims. Skärmen blev rödflammig och allt hängde sig. Den vill inte starta om. Det här skriver jag på Elins dator. Jag har inte en susning om när jag kan blogga igen.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se