Alla inlägg under maj 2009

Av Ewa - 28 maj 2009 19:55

Provresultaten var bra.

Jag har en enastående läkare!

Det var skönt att promenera trots ösregn.

Färska tomatbröd.


Fridens.

Av Ewa - 28 maj 2009 15:50

Det var ett uppehåll i regnandet medan jag promenerade till vc:n, men när det var dax att gå hem igen, så hade det samlats väääääldigt mörka moln och det dröjde inte länge innan det öste ned. Åskskur utan åska - jag känner mig lurad! När jag kom hem fick jag byta byxor pga att de var blöta och tröja pga att jag var genomsvettig till följd av min dumma regnjacka. Det var extra mysigt att sätta sig i soffan med en kanna te och busfärska tomatbröd. Aaahhhh....


Läkarbesöket gick bra. Provresultaten från förra veckan var väldigt bra. Kolesterolet är högre och det blev jag inte förvånad över eftersom jag äter mer fett, men då jag äter medicin och tränar hyfsat ofta, så är det INGEN fara på taket. Jag sa oxå att jag inte tänker lägga om kosten för den sakens skull. Det kan ju ha att göra med att sköldkörtelvärdet har ändrats. Allt hänger ihop. VC:ns samarbete med den suveräne överläkaren är över och det sörjer jag verkligen! Jag tog upp att min sjukersättning räcker till och med april nästa år, men eftersom vissa kvarnar (FK) mal långsamt, så vore det bra om jag fick kontakt med en annan specialist för jag kommer att behöva ett nytt läkarutlåtande så småningom. Min läkare skulle skriva remiss till Huddinge, så nu får vi vänta och se. Det gäller att läkaren i fråga har ungefär samma inställning som överläkaren och inte får för sig att ändra förutsättningarna för att jag får förlängd ersättning. :-P


När jag beställde tid hos min läkare, så skrev jag i meddelandet i vårdguiden att jag "behövde prata" dvs jag behövde längre tid än de vanliga 20 minuterna (som jag tror att det är). Det jag behövde prata om var allt som vi har gått igenom med Elin och så den senaste tidens tjafs mellan Pär och mig. Jag berättade att Pär inte tyckte att mitt beslut att sluta kämpa med vikten var ett bra beslut. Jag berättade att jag inte känner något stöd från honom hur mycket han än hävdar motsatsen. Jag sa att det jag behöver från honom är inte att han behöver tycka att beslutet är bra MEN att han ska stötta mig oavsett. Det gör han inte och det gör det hela dj-t tärande.


Precis innan jag skulle gå, så passade jag på att göra reklam för MBT-skorna eftersom de är så bra för mina knän. ;-)


Fridens.



Av Ewa - 28 maj 2009 09:13

Regnet öser ner och det är bara för att jag ska ut och promenera till vc....

Det enda högtrycket här består av tvätt - högtryckstvätt av husfasaden. Det bara dånar! Jag får sticka ut huvudet lite försiktigt, så att de ser att jag vill ut och hinner stänga av vattnet. :-P


Fridens.

Av Ewa - 27 maj 2009 21:12

Igår glömde jag att ta Theralen-dropparna vid den vanliga tiden på eftermiddagen och tog dem vid halv 22 i stället vilket ledde till att jag har varit trött idag. Jag sov i soffan ett par timmar. Jag har varit väldigt sänkt större delen av dagen. Innan jag lade mig till rätta i soffan, så tänke jag på allt jag skulle kunna göra i stället för att sova och att aktiviteten i sig förmodligen skulle få mig att må bättre, men sedan frågade jag mig själv varför? VARFÖR tycker jag att jag hela tiden måste trycka tillbaka depressionen? Ibland är det sååååå skönt att bara ge efter och sjunka, sjunka, sjunka...... Jag blir så trött av att kämpa emot och när jag blir trött,  så försvinner lusten och när lusten försvinner, så blir jag trött och tröttheten gör att lusten försvinner osv. Suck.


Pär och jag gör nu ett ambitiöst försök med matsedel för 4 veckor som vi kan använda om och om igen; när den 4:e veckan är slut, så börjar vi om på den 1:a veckan. I samband med att matsedeln börjar om, så planerar vi in en storhandling på Coop. Idag var det dax för den första storhandlingen. Det rörde sig snarare om DÅR-handling. Basvaror till max + en hel del till frysen, hygienprylar och hushållspapper, väldoftande liljor och choklad. Skåp, kyl och frys är knökfulla och det känns tryggt. Det är tillfredsställande att kunna handla hem all denna mat och det skulle vara ännu bättre om den sortens handling drog igång shopping-endorfinerna. ;-)


Nu har det satts upp byggställningar runt vårt hus. Vi är omringade!! Det blev ju en del slammer och det kurrades en hel del hos marsvinen, men annars tog de det lugnt.


I morgon ska jag träffa min läkare på vc för provsvar och prat.


Fridens.

Av Ewa - 27 maj 2009 21:10

......att när man rycker till på det där obehagliga sättet när man preciiiiiiis håller på att somna, så är det för att hjärnan gör en feltolkning och tror att kroppen är döende och därför behöver väckas.


Fridens. 

Av Ewa - 27 maj 2009 21:08

......INTE om föräldrar som låter sina barn rusa vind för våg i affärer, så att de kan få handla i lugn och ro!  >:-(


Fridens.

Av Ewa - 27 maj 2009 15:11

"The promise you made" med Cock Robin drygt 20 år gammal.

Av Ewa - 27 maj 2009 14:22

Lotta.

Lillan.

Ester.

Ellen.

Humlan.

Astrid.

Elsa.

Våra marsvin.

Igen.

ALLTID.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards