Alla inlägg under april 2009

Av Ewa - 6 april 2009 15:33

Jag tycker inte om när det visar sig att ett läkarbesök är onödigt. Jag blir lätt irriterad. Denna är gång är det Elin jag är lätt irriterad på. Hon upplever det som att hon får huvudvärk av vanlig nässpray. Nu när hon har varit bihåle-täppt, så har hon funnit sig i att ta nässpray eftersom varken Sinova eller Ipren har tagit udden av värken. Hon sa att det hjälpte lite mot värken. Igår hade hon inte ont, men vi bestämde att gå till läkaren i alla fall. Hon hade inte ont idag heller och väl hos farbror doktorn, så konstaterades att det inte behövs någon antiobiotika. När hon beskrev symptomen för läkaren, så framgick det att nässprayen hade hjälpt en hel del och att hon inte hade fått huvudvärk av den. "Vad 17 gör vi här då??!" var jag nära att utbrista. Elin försvarar sig med att det hela blev ett missförstånd. "Ett missförstånd" - hur?? Nu är jag lugn och fin igen och irritationen övergick aldrig i ilska. Det är bara det att jag springer hos läkare så mycket för egen del att jag inte har lust att göra det i onödan för någon annans skull. *morr* *fnys*  Det positiva i det hela är väl att det inte kostade något och att jag fick min promenad avklarad; 25 min uppför till vc + 20 min nerför till Konsum + 10 min hem från affären.


Elin har påsklov nu. Påsk. Jag frågade Elin om vi skulle bry oss om påskpynt, men hon tyckte inte det eftersom det bara är några dagar jämfört med julen. Julen firas till minne av Jesu födelse, men den har blivit så kommersialiserad att i alla fall jag inte tänker på religion då. Påsken däremot som firas till minne av korsfästelse och uppståndelse har inte fallit i köphysterins grop. Eftersom jag inte är det minsta lilla yttepytte troende, så känns påsken bara som ännu en ätarhelg när allt är stängt. Nej,tack! Vi är bjudna på påsklunch hos svärföräldrarna på påskafton, men jag sa till Pär innan den förutsedda inbjudan kom, att jag inte vill åka dit. Dels för att jag är trött på att vi alltid träffas för att äta, äta, äta och dels för att svägerskan med familj inte kommer att vara med och det är faktiskt inte lika trevligt då. Elin vill inte heller följa med eftersom kusinerna inte kommer att vara där. Pär blir på dåligt humör. Jag ställer än en gång frågan om jag måste tacka ja till en inbjudan även om den enda anledningen till att tacka nej är att jag inte tycker att det är roligt eller givande? 


Fridens.

Av Ewa - 5 april 2009 17:25

Dagens promenad.

Rena lakan.

Nallar eftersom allt annat känns hårt och kantigt..... :-(


Fridens.

Av Ewa - 5 april 2009 15:10

Jag tycker om solen även om jag inte tycker om värme, men jag tycker ändå att en solig dag som igår kan kännas stressande och pressande. "Oooh, solen skiner - ut, ut, ut!"  "Oooh, solen skiner - inte sitta inne och se film - fy skäms!"  "Oooh, solen skiner - ut och jobba på solbrännan!"  "Oooh, solen skiner - vem vet när den gör det igen!"  "Oooh, solen skiner  - var glad för f-n!"  Såååå....när jag drog upp rullgardinen och såg att det var tvärmulet och marken dessutom våt av regn, så blev jag först förvånad över det tvära väderlekskastet, men även lättad. "Aaaah, vilsamt mulet..."  Pär och jag promenerade i 80 minuter ute vid ett elljusspår och det var backe upp och backe ner och folktomt. Det föll några droppar. Vi såg en man som satt ute på sjön och pimplade. Jag trodde faktiskt inte att isen var så pass hållbar nu efter flera mindre värmeböljor. Onödigt spännande, tycker jag.


Jag har nyss duschat och packat in håret och snart ska jag smörja in mig, klä på mig och bädda sängen med rena lakan. Sedan är jag ledig resten av dagen eftersom Pär lagar maten och Elin, vår lilla husslav tar hand om disken. 

 

Elin?

 

Elin var ju genomförkyld för ett tag sedan och det har övergått i, vad jag är säker på, bihåleinflammation. I morgon ska jag följa med henne till vc och förhoppningsvis behöver hon antibiotika, så att smärtan försvinner med bakterierna.


Fridens.


Av Ewa - 5 april 2009 15:07

........om jag är ensam om att absolut inte tycka om några som helst doftljus?


*doften blir konstgjord och kvalmig och de flesta ljus doftar mer efter att de har släckts. Isch!*

Av Ewa - 4 april 2009 16:15

Dagens promenad på 75 minuter, men jösses vad jag blev trött efteråt!

Mina solglasögon.

Dagsljuset räcker mycket längre.


Fridens.


Pär var i Stockholm idag och tog bl.a den här bilden . Stockholm är vackert!

Av Ewa - 4 april 2009 10:30

Det finns ett ord som jag avskyr allt mer: expert. Med anknytning till endast-ett-barn-diskussionerna, så går det idag att läsa om en mamma till 3 söner som gärna vill ha en dotter, men frågar EXPERTEN Katerina Janouch om hon verkligen kommer att orka med 4 barn. Eftersom hennes man inte är riktigt lika pigg på ett fjärde barn, så finns det väl bara ett svar: LÅT BLI!


Nu ska jag ut i solen!


Fridens.

Av Ewa - 3 april 2009 22:04

Dagens promenad.

Tulpanerna.

Nosbilden på Humlan.


Fridens.

Av Ewa - 3 april 2009 22:02

Kolla, kolla, kolla vad Elin lyckades med idag!

En nosbild på Humlan och den är minst lika fin som Sophies nosbilder.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards