Alla inlägg under april 2009

Av Ewa - 12 april 2009 22:16

Jag fick tulpaner av Annie och den här glittriga buketten av Janet. Jag GILLAR verkligen blommor; både äkta och på bild. Tack, Janet!

Av Ewa - 12 april 2009 18:39

Alla har hälsat på alla; Ester nosade på Elsas fluffiga rumpa. Inget bråk, inget jagande. Ester är som Tösen var dvs lugn och trygg (även om hon var småfeg de första timmarna). De har fått extra smaskens idag i form av persilja och då fick även damerna i nedre buren tilldelning. Astrid och Elsa undersöker buren och äter då och då. Astrid har till och med lagt sig tillrätta i ett krypin, helt avslappnad. Det kanske inte var så läskigt ändå!


Jag uppdaterade min profil vad gäller antalet marsvin. Antalet har ju gått upp och ned det senaste året och så pass snabba förändringar att jag inte har tänkt på att ändra uppgiften. De två pyren som kom idag är så glada nyheter att jag kände att jag MÅSTE ändra och dessutom till siffran 7 som ju är de universala lyckonumret.


Frid råder.

Av Ewa - 12 april 2009 18:32

Astrid och Elsa.

Alltid kul att träffa Annie.

Kladdkakan som står och svalnar.


Fridens.

Av Ewa - 12 april 2009 11:55

Annie kom med både tulpaner och marsvin! Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen: de är så pyttiga! De är så fina och de är våra. :-) Ester kommer att vara fostemamma till båda två det närmaste dygnet och de får bo själva i övre buren. Astrid och Elsa sitter och trycker tillsammans i ett krypin. Ester tycker att allt är konstigt och läskigt och gömmer sig. "Jag har aldrig sagt att jag vill ha barn och så 2 dessutom!" Det får ta tid som vanligt. Annie: tack för väldoftande ulltussar och för tulpanerna. Alltid lika kul att träffa dig! :-)  Nu har vi SJU marsvin och det känns mycket. Annie sa att hon har 91 och då kändes det inte så mycket längre. Jag måste ringa Agria när den här evighetslånga påskhelgen äntligen är över...



Vädret är strålande även idag. Pär har nyss kommit hem efter att ha fågelskådat och termos-fikat med en kompis (ett årligt event). Elin och jag kom ur sängarna före 9(!!!!) och jag hoppade in i duschen medan Elin tog en springrunda (hennes förra runda var tydligen en nära-döden-upplevelse, men det gick bättre idag). Jag stannar inomhus och vilar knäna och satsar på att tömma tvättkorgen. Ingen vilodag för tvättmaskinen!


Fridens.

Av Ewa - 11 april 2009 20:08

2 nya marsvin ska komma till oss.

Första godisfria dagen avklarad.

Dagens promenad var ovanligt behaglig.


Fridens.


Av Ewa - 11 april 2009 17:59

För ett par veckor sedan slutade Internet Explorer att fungera i min bärbara. Ingen som helst förvarning, bara en meddelanderuta om att programmet slutat fungera. Det hände just när jag skulle spara ett blog-inlägg dvs MYCKET dålig tajming! Jag installerade Firefox i stället och kommer nu att betygsätta programmet.


Positivt: det fungerar!


Negativt: jag tycker inte om hur mina favoritlänkar blir uppdelade. Jag tycker inte om att det är bökigare att lägga till en ny favoritlänk. Jag tycker absolut inte om att det HELA tiden dyker upp meddelanden om att jag måste installera ännu en sk. insticksmodul  för att all media ska kunna visas på den eller den sidan (av just den anledningen har jag inte fått "You Tube" att fungera över huvud taget). Jag var tvungen att installera en sådan där modul bara för att få det suveränt praktiska flik-systemet när jag surfar. När det gäller tekniska prylar och data-program, så ska jag bara behöva trycka på ON/OFF och så ska alla lampor lysa grönt och allt ska fungera! Jag avskyr när jag måste pilla med en massa tillägg och tillval och diverse fininställningar. Det finns människor (Pär) som är vansinnigt teknikintresserade. Det finns människor (Pär) som tycker att allt elektriskt är superduperkuligt. Det finns människor (Pär) som till följd av de två första anledningarna har en onaturlig naturbegåvning för så'nt här trams och alltid vet hur man ska få alla lampor att lysa grönt. Sedan finns det människor (jag) som avskyr teknik för teknikens egen skull. Det finns människor (jag) som nästan känner en rädsla när de ska lära sig hur en ny pryl fungerar. Det finns människor (jag) som är så pass ointresserade av tekniska och elektriska prylar att efternamnet Hedenhös är skrämmande passande. Det finns människor (jag) som tvingas att lära sig hur t.ex en dator fungerar eftersom alla andra alternativ har försvunnit. Det känns som om jag kom på avvägar, men sammanfattningsvis är mitt omdöme av Firefox urkasst! Jag ska lägga in datorn hos dr Pär, så ska han få kopiera hela hårddisken, städa ur datorn och installera om allt INKLUSIVE Internet Explorer.


Fridens.


Av Ewa - 11 april 2009 15:57

Det här är nog den gladaste påskafton som jag kan minnas! Elin sov gott i natt (det har varit si och så med det den senaste tiden) och var så pass utvilad att hon åt frukost (hon är ingen frukostmänniska....). Pär har varit uppe sedan halv 8 och hunnit dricka kaffe och han var på gott humör och smått koffein-speedad. ;-)  Jag var rädd att han skulle vara purken eftersom han skulle få åka själv till föräldrarnas påsklunch, men inte då! Strax efter 11 gick jag ut på promenad i den varma vårsolen. Det blev 90 minuter och jag hade ett övervägande bra tempo.


Jag frågade Pär om han var intresserad av att prova mina första MBT-skor som är något för stora för mig vilket gör att jag får hiskeliga blåsor på hälen. Själv planerar jag att köpa nya i en bättre storlek. Han provade dem och de följde faktiskt med på påsklunchen. "Lite vingligt." skrev han i ett sms. Redan på tisdag kan jag nog åka iväg till affären på Östermalm och införskaffa ett par nya MBT. De skorna ÄR dyra - det förnekar jag inte - men sedan jag har blivit van vid dem, så vill jag aldrig mer gå i vanliga skor då jag får ont i både knän och höfter. Vinterskorna som jag köpte har jag använt så gott som dagligen, men de ser inte speciellt använda ut vilket innebär att de håller ett bra tag. Väl investerade pengar med andra ord!



Det största bidraget till påsk-glädjen är att vi ska få tillökning av 2 marsvin!!!!

När vi åt middag igår, så frågade Pär om vi skulle ta och bestämma oss för om vi skulle köpa en till gris eller inte. Det är klart! Jag hade ett absolut krav och det var att det skulle vara en rex som har blivit min nya favoritras. Jag mailade vår personliga rex-leverantör, Annie som har "Peek-a-boos" uppfödning och frågade om hon hade någon liten rex-hona som vill flytta till oss. Idag fick jag ett svars-mail med TVÅ honor som hon kan sälja till oss. En rex och en "svart-vit-cream släthårshona som är lite roana" och som inte har någon större ordning på teckningen. Jag svarade att det var som ge en 3-åring för många glassorter att välja mellan. Det blev kortslutning och vi kunde inte välja, så vi köper båda!


Det här är Astrid, 5 månader, som kommer att få behålla sitt namn. Hon påminner VÄLDIGT mycket om Tinke som vi köpte allra först tillsammans med Tösen. Elin är käääär....





Låt mig presentera Lilla gul. Eftersom hon är en rex från Annie, så kommer hon att få ett namn på E som de andra två vi har: Elsa, 2 månader. Min nya pussgurka!  Om Annie kan, så kör hon hit dem redan i morgon. LYCKA!






































Nu är min deklaration klar. Via sms. Jag har knappt några inkomster eller sparande och inga som helst förmögeheter som kan räknas i kronor. Jag kommer att få tillbaka 4000 kr och de ska jag använda till nya glasögon!


Igår började jag läsa "19 minuter" av Jodi Picoult och den är BRA precis som hennes tidigare. Vilken lycka en bra bok kan framkalla!


Det är, sannerligen, en glad påskafton i år! :-D


Fridens.





Av Ewa - 10 april 2009 21:40

Promenaden.

Den här långfredagen har gått fort.

Jag har lyckats vänja mig av med att tvunget läsa ut en bok jag har börjat på även om boken inte är bra (vilket slöseri med tid!).


Fridens.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards