Alla inlägg under april 2009

Av Ewa - 15 april 2009 20:05

Jag kan ha förlovnings- och vigselringen igen.

Elin hade inga som helst problem att komma iväg till skolan idag.

Jag är inte tvungen att göra allt hemma om jag mår dåligt.


Fridens.

Av Ewa - 15 april 2009 18:05

Idag kom jag iväg till den stora staden, men det blev inget inköp av skor utan jag valde att hämta ut mina ringar som jag lämnade in för precis en månad sedan. Båda ringarna har blivit förstorade och nu sitter de inte längre som gummiband runt fingret. På vigselringen, som har 3 stenar, var de tvungna att göra om gravyren, men det syns INGENTING av det arbetet! Ringarna är som nya, bara något tunnare, putsade och glittriga. Nu är jag gift igen! Jag har inte använt de ringarna på så lång tid att det känns konstigt på ringfingret. :-) 1750 kr inklusive ny gravyr och det var det värt. Vilket pill-jobb!


Det blev, som sagt, inga skor eftersom pengarna inte räcker till allt. Inte idag i alla fall. Pär säger att han kan fixa det, så att jag kan åka i morgon och jag ska fundera på saken. Jag köpte en present till Pär som fyller år om nästa vecka och så köpte jag hårfärg; en ganska röd nyans för jag vill lägga betoningen på just hår-FÄRG.


På eftermiddagen började jag må tjyvens; trött, huvudvärk, mensvärk och lite illamående och jag låg och trynade i soffan ett par timmar. Pär fixade maten och eftersom det är onsdag (för det är det väl?), så diskar Elin. Menstruationen är ju en sorts blodförlust om än inte stor ochvem blir pigg av en blodförlust? Jag har mina misstankar om att ifall det var MÄNNEN som menstruerade, så skulle det finnas mycket mer hjälp i form av smärtlindring och det skulle vara accepterat på ett annat sätt att gnälla om det och om det VAR männen så skulle det gnällas. Tro mig! Deras huvudvärk är ju aaaaaaaalltid hundra gånger värre än vår huvudvärk. ;-)


Jag fick ett brev från FK idag. Deras vita kuvert med den gröna logon i ena hörnet har en förmåga som inga andra brev har att ge mig en ångestfylld klump i magen. Fy f-n vad de har ställt till det för mig genom åren! 11 gånger av 10 (ja, du läste rätt - 11 gånger av 10) har ett brev från FK inneburit dåliga besked och annat elände eller krångel, men inte idag! HA! Det var bara ett kort besked om att barnbidraget för Elin förlängs så länge hon är kvar i grundskolan. Inte kom jag ihåg att barnbidraget delas ut endast till och med 16 års ålder. Jag har alltså en unge som är 16 år.... Jag har en unge som nu är närmare 20 år än 10 år. Härregud.....


Fridens.

Av Ewa - 14 april 2009 20:03

Alla våra marsvin. Igen. ALLTID!

Veckohandlingen är avklarad.

4:e godisfria dagen.


Fridens.

Av Ewa - 14 april 2009 19:47

Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma när jag faktiskt började dra mig för att åka in till Stockholm, men nu är den här! Det kändes så himla besvärligt pga att MBT-skoaffären ligger på Östermalm, men de övriga affärerna som jag oxå behöver besöka ligger runt Sergels torg vilket innebär minst en halv timmes promenad i Stockholms-trafiken (om jag inte tar t-banan förstås). Mindre mysigt. Jag stannade hemma. I stället gjorde jag en matsedel för kommande vecka + handlingslista och frågade Pär om vi kunde klara av Coop-handlingen idag i stället för i morgon. Det gick bra. Det blev alltså handling av mat i stället för skor. Jag ska göra ett nytt försök med Stockholm i morrn.


Fridens.


Av Ewa - 13 april 2009 20:22

Astrid och Elsa har funnit sig tillrätta.

Påskhelgen är äntligen slut.

I morgon ska jag köpa MBT-skor.


Fridens.


Det här är Tindra. Nannis äger henne och jag har fått lov att använda den här underbara nosbilden.

Av Ewa - 13 april 2009 16:20

Urban Tribe med "Empire".

Det är i det här bandet som den keyboard-spelande konsulten som jag gjorde kortet åt är med (se 27 mars).

Av Ewa - 13 april 2009 15:42

Igår kväll, när denna dator var inlagd hos dr Pär, vände jag mig mot min rithörna i stället. Den lilla målarkludden satt på min axel för att hjälpa till med inspirationen. "Fortsätt att göra påskkort." föreslog den. "Visst" svarade jag "i brist på annat, så...". Jag gick igenom vilka motiv jag redan hade gjort och kom sedan fram till att det skulle vara en av mina musar + ett ägg i någon form. "Du har gjort ägg-kostymer och strutsägg" påminde mig den lilla målarkludden "men du har inte gjort något egentligt PÅSK-ägg, eller hur?" PÅSK-ägg + mus alltså. Det måste vara några kycklingar oxå. Och en av mina fårskallar. "Försök få med en brylling oxå!" sa kludden (bryllingen är den kortare och rundare musen). Sagt och gjort! Inspirationen ramlade över mig och höll mig sysselsatt i nästan 2 timmar. Efteråt var jag stel och hade ont i handen. Här är resultatet som får bli det sista påskkortet för i år.



Jag har faktiskt inte sovit något vidare i natt och jag vaknade med huvudvärk och DET tycker jag inte om för den sortens huvudvärk brukar inte ge med sig och det har den inte gjort heller. Den ligger i bakgrunden och lurar. Idag kan jag lägga till några krämpor som enorm trötthet, ont i handen och att kroppen känns vansinnigt tung, trög och omedgörlig. Fast solen höljs bakom dis, så gör det ont i ögonen och fågelsången skär i öronen. Inspirations-baksmälla? Chock pga att lusten att rita sammanföll med en idé? Eller är det allergin som är på g?


Nu har Ester med fosterbarnen Astrid och Elsa sammanförts med resten av flocken. Det gick väldigt bra! Astrid är nyfiken, men försiktig och har mest kollat in vilka krypin och skydd som finns inne i nedre buren. Elsa däremot har mycket spring i sina korta ben och har undersökt allt både utanför och inne i buren och hon har provgnagt inredningen. Hon har hunnit med några popcorn-skutt oxå. :-) Båda småttingarna finner sig i att bli nosade i rumpan och i att bli jagade; rangordningen fastställs. De stora damerna har i alla fall accepterat att Ester vara borta i ett dygn och kom sedan tillbaka med två tussar. Nu är de 7 stycken som myllrar på vår köksmatta och kuttrar med varann - kuttra-7. Åh, gud vad fyndigt!!!!!!

Nu blev huvudvärken värre!

Ooo, ajajajaj......


Fridens.

Av Ewa - 13 april 2009 14:37

Pär har kurerat min dator och nu har Internet Explorer igen!!

Ålrajt!!!


Puss & kram till min egen datanörd!

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards