Alla inlägg under april 2009

Av Ewa - 22 april 2009 20:59

Pär är nöjd med presenterna.

Jag promenerade fast det tog emot.

Håret mådde bra av inpackningen och det var nästan så att det hördes ett "Slurrrrp!" när håret sög i sig fukten.


Fridens.

Av Ewa - 22 april 2009 12:43

Hipp, hipp hurra - min gubbe fylle år idag! :-) Jag tänker inte skriva ut hur mycket han fyller, men om ni läser min presentation och är något så när hyfsade på huvudräkning, så går det att ta reda på.


Det bidde en promenad idag. Kallt och tungt och skuggfritt. Ingen som helst ljuskälla - inga skuggor. Icke-väder. Mot slutet kom jag in i en svärm av småkryp (större än knott, men mindre än myggor) och trots att jag viftade som en väderkvarn, så kom de tillbaka. "Isch!" tänkte jag. Jag var helt solo just då, så jag kunde inte kolla om någon annan var drabbad. Tänk om det var ett tecken på att jag var super-unken och VERKLIGEN borde duscha?? Jag fortsatte att gå och gick igenom fler svärmar. "Isch!" *vifta vifta* Sedan såg jag en herre som viftade lite med tidningen han höll i ena handen. Det var kanske inte bara jag.... Efter ytterligare någon minut mötte jag 2 damer och den ena utbrast: "Vad ÄR det här??!" och viftade lika frenetiskt som jag. Ha! Det var inte bara jag. Jag duschade i alla fall när jag kom hem.


Eftersom vi har en födelsedagsgubbe idag, så dök jag in på Vårt Konditori och köpte varsin prinsess-bakelse till Pär och mig och 10 schackrutor till Elin (som inte är överdrivet förtjust bakelser).


Våra gäster från i lördags var inte helt kuranta och det var en del hostande och snörvlande. Nu har jag än en gång svårt att avgöra om det är gästernas kvarglömda förkylning som gör att jag känner mig ur slag eller om det är allergin. Samtidigt är det så pass svalt att allergin inte borde vara så tuff. Jag blev, hur som helst, helt färdig efter den drygt timslånga promenaden som dessutom inte hade gått särskilt fort. Blä!


Förresten så har jag glömt att skryta om en sak. Elin har fått den preliminära intagningen till gymnasiet och hon kom in på ALLA utbildningar som hon sökte. Med tanke på hur kämpig höstterminen och början av vårterminen var, så är det MYCKET BRA gjort. Puss och kram till dig, Elin!


Nu är det dax för en tomatfralla med ost & paprika och en kanna te. :-)


Fridens.

Av Ewa - 21 april 2009 19:20

Nu är Pärs födelsedagspresenter klara.

"19 minuter" är en riktigt BRA bok och en riktigt BRA bok får mig att må bra.

Nu ska jag läsa den tredje boken om Odd Thomas.


Fridens.

Av Ewa - 21 april 2009 16:34

"Operation dagsverke" utförs i år till förmån för en skola på Sri Lanka. Elin har putsat fönster precis som hon gjorde förra året och det blev så bra så!

Finns "Opreratin dagsverke" på gymnasienivå för annars vet jag inte hur fönsterna ska bli putsade i fortsättningen..... ;-)


Jag har mest legat i soffan och läst idag. Nu är jag färdig med "19 minuter" och den var MYCKET bra. Rekommenderas!


Knappt +4 grader och jämngrå himmel. Jag hade en rendez-vous med Pär på Konsum och var tvungen att gå ut. Jag har känt mig frusen hela dagen, så jag kröp till korset och tog fram vinterjackan som jag hängde undan i fredags. Den behövdes! :-(


Fridens.

Av Ewa - 20 april 2009 16:04

Den 5 april var jag tacksam för att nallar finns och Annie kom ihåg det och därför fotade hon de här mjuka sakerna och mailade bilden till mig. Tänk vad så'na småsaker kan värma i hjärtat.... Tack, Annie!

Av Ewa - 20 april 2009 08:23

Jag borde åka till SATS. För min egen skull.

Jag borde plocka undan disken.

Jag borde duscha.

Jag borde göra en matsedel.

Jag borde jobba på att tömma den överfulla tvättkorgen.

Jag borde försöka lära mig nässköljningens sköna konst. För min egen skull.

Jag borde promenera. För min egen skull.

Jag borde ta reda på varför "BankID:t" inte fungerar.

Jag borde bädda sängen.

Jag borde ta tag i kosten. För min egen skull.

Jag borde slå in Pärs presenter.

Jag borde sluta klösa på sårskorpor. För min egen skull.

Jag borde kontakta VC för att lämna prover.

Jag borde tycka om att leva.


K   O   R    T   S    L    U    T    N    I     N    G


Jag går och lägger mig. Fast jag inte borde.

Av Ewa - 19 april 2009 17:59

Idag är det riktigt gott med te.

Nu har Astrid och Elsa bott hos oss i 1 vecka och allt har gått bra. :-)

Elin mår BRA.


Fridens.

Av Ewa - 19 april 2009 17:41

Jag är trött idag. Pär och jag promenerade i någon timme och det är alltid lika skönt att komma ut, men vindarna var kalla även idag och tempot varierade mellan styrfart och sakta mak. Tungt! Pär ville fota "vår" vitsippe-dunge, men den här köldknäppen hade skrämt tillbaka allihop. Det var bara på de väldigt vindskyddade och soliga platserna som den stod kvar och de verkade tveksamma; inte fullt utslagna. När jag lämnade köket igår vid midnatt, så slängde jag en blick på termometern och trodde att jag såg fel: -3 grader!


"Vår" vitsippedunge förra året.



 

Min allergimedicin är effektiv, men den har en biverkan och det är

huvudvärk. Det känns knäppt att ta en sorts medicin (Ipren) mot något som orsakas av en annan medicin. Många säger/tror att man blir trött och dåsig av antihistaminerna, men de mediciner som finns numera är väldigt milda när det gäller det. I stället så är det själva allergin som gör att man blir trött och det är väl inte så konstigt eftersom det är något som kroppen måste bekämpa ungefär som ett virus. Det var väl en av anledningarna till att promenaden kändes tung.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards