Alla inlägg under februari 2009

Av Ewa - 18 februari 2009 11:44

......varför jag, som skattebetalare, ska finna mig i att vara hänvisad till trottoarer och gångvägar som är täckta av tjock, knölig is med enstaka gruskorn?


*jag går i vägbanan om jag vill!*

Av Ewa - 17 februari 2009 18:11

När jag, djupt suckande, satte mig ned för att göra en matsedel för kommande vecka, så kom jag på att Pär och Elin åker till Öland på fredag vilket innebär att jag äter själv i 4 dagar och DET innebär att ingen matsedel behövs! :-)

Theralen-dropparna. Igen.

Jag har geléhallon kvar från igår.


Fridens.


En drake som husdjur skulle passa mig just nu....

Av Ewa - 17 februari 2009 17:09

Elin var i skolan fram till lunch. Några timmar senare var det dax att åka till BUP igen (blä!!). Även läkaren var med den här gången. Det blev ett jobbigt samtal för Elin. Jag antar att hon börjar känna av allvaret och pressen. Hon sa att hon är rädd att det inte kommer att ordna sig, trots allt. Ytterligare hjälp i form av sk. mellanvård finns där Någon kommer hem till oss ett par morgnar i veckan för att hjälpa till med att få iväg Elin till skolan. Det skulle kanske vara till hjälp för Pär och mig eftersom det här sliter på oss. När det gäller medicineringen, så ska Elin fortsätta med Sertralin, men från och med fredag är det slut med Theralen-dropparna.


Något som jag är urdålig på är att spara. Inte när det gäller att spara IN PÅ eller att snåla, men att spara TILL något t.ex en ny soffa eller en valp. Jag har inte den sortens tålamod! När jag har funderat klart och bestämt mig, så sätter otåligheten in och jag vill ha det genast. "Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge." Att spara pengar till renovering av några rum är inte möjligt, så vi ansökte om att låna pengar. Eftersom jag var säker på att vi skulle få besked inom ett par dagar, så slog otåligheten till och jag ville börja genast. Dagarna gick och inget hördes från banken. Vi har FORTFARANDE inte hört något och det tolkar jag som att lånet ej beviljades. Då dröp otåligheten av och jag blev väl lite besviken, men jag stortrivs fortfarande hemma. Det är inte så att alla nötta ytor och hål i väggarna har blivit värre. Faktiskt. Att köpa valp är dyrt. SVINDYRT. En tibetansk spaniel eller tibbe-valp kostar runt 10.000 kr!!!! Det är själva valpen det. Sedan kommer utrustning, vaccinationer, mat och valpkurs. Pär föreslog att jag startar ett valpkonto. Idén är bra och fullt realistisk, men som vår ekonomi är skulle jag kunna spara 500 kr/mån vilket innebär 20 månaders - nästan 2 ÅR! - väntetid innan någonting blir aktuellt!!! Det KAN vara ett sätt att utnyttja tidens gång för att få mig på andra tankar och då har jag en massa pengar över till något annat kuligt i fall jag faktiskt ändrar mig, men nu är det så att min längtan efter en hund inte är någon ny fix idé; jag har velat skaffa en hund i flera år nu. Jag känner mig som en tjurig 4-åring som fått nej efter att ha tiggt om nya leksaker. >:-(


Jag känner mig förkyld igen.

Det är en skit-dag!


Fridens. Jo, pyttsan! *fräs!!*


Av Ewa - 16 februari 2009 21:29

Dagens promenad.

Kvällsduschen.

Ren pyjamas.

Jag blir allt bättre att hitta saker att vara tacksam för. :-P


Fridens.

Av Ewa - 16 februari 2009 17:15

Aromboden har en tävling där man kan vinna 1 kg av sitt eget favorit-te. Jag föreslog svart te med mango-bitar och en gnutta citron för att undvika att det blir för sött.


Fridens.

Av Ewa - 16 februari 2009 15:38

Jag har 29 bloggar som jag läser varje dag. Om jag inte räknar med Pärs och Elins bloggar, så blir det 27 stycken. Nu har jag roat mig med att räkna ut att hela 18 stycken av dessa 27 har husdjur i någon form! Till och med taxarna Malte och Snoken har djur, gosedjur. Det var när jag promenerade idag som hjärnan gick igång och jag började fundera på VARFÖR jag fastnar för vissa bloggar. Det finns många anledningar, men eftersom mer än hälften av mina favoritbloggar har husdjur, så är en av anledningarna given. Jag har ingen förståelse över för människor som inte tycker om djur. Jag har absolut förståelse för människor som inte har husdjur (anledningarna är många). Vi som har husdjur är förmodligen ett litet släkte för sig. Det är inget mysterium att så många av "mina" bloggare är djurägare! Ett gemensamt intresse. Min svärmor tycker att både kaninerna och marsvinen är himla goa medan svärfar inte verkar förstå vitsen med husdjur; de binder en vid hemmet eller så blir de sjuka hela tiden.  När de hälsar på här, så kan han stå och titta på våra grisar, men han har aldrig gosat med dem. Min svägerska, däremot, ligger dubbelvikt för att komma ned på deras nivå. Under alla år som jag har känt svärföräldrarna, så har det berättats hur svärfar fört kamper mot taxar och katter och sett de mer som skadedjur. Hur kan man ha den inställningen??


Jag mådde uselt när jag stack iväg på min promenad och jag ville vara hemifrån en bra stund, så jag satsade på längd i stället för tempo. Det blev 90 minuter (jag trodde att det tog längre tid). Vissa sträckor hade jag högt tempo, men mot slutet infann sig blytyngden i låren. När blytyngden infann sig, så kom jag till ett litet skogsparti där stigen var en enda lång isgata vilket gjorde att jag fick stega fram längs kanten och hålla fast i grenar som stack ut. Det visade sig vara bra för blytyngden lättade och den sista biten fick jag upp tempot igen. I början var snöfallet glest och i slutet var det tätt, men det var pudersnö som bara virvlade omkring utan att blöta ned mig. Mysigt. Nu är det mulet, -4 och flingorna faller glest och stilla.


Fridens.


PS. Jag vill ha en hund......



Av Ewa - 16 februari 2009 12:48

"Long way round" med Eagle-Eye och Neneh Cherry.

Av Ewa - 16 februari 2009 10:13

Jag hade INGEN lust att gå och lägga mig igår, så jag satt uppe och läste till tjugo i 2 trots att ögonen gick i kors och jag förmodligen måste läsa om det sista kapitlet för att begripa resten av boken eftersom jag knoppade in då och då.


Pär väckte mig när han gick till arbetet vid halv 8 och det första jag får höra denna måndag är att Elin är hemma igen och Pär är så där lagom munter.


Angående det luddiga inlägget, så sprider sig det-är-ingen-idé-känslan över hela mig och över hela dagen.

 

Jag hade ingen lust att åka till SATS eftersom allt vad träning och kost heter känns så SATANS träligt och krångligt och fyllt av dåligt samvete för att jag inte lyckas göra en seriös insats med något av det.


Den äktenskapliga stämningen är allt annat än på topp och tvivlen ansätter mig som en myggsvärm vid midsommar.

 

Nu ska jag bylta på mig och gå ut.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards