Alla inlägg under februari 2009

Av Ewa - 3 februari 2009 14:58

När jag lämnade rehab-damen igår med en oerhört epig konstruktion ovanpå den nyopererade tummen, så var jag skeptisk. Skulle det där lätta silikon-plast-bygget verkligen ha effekt?? Idag tog jag bort den för att tvätta och lufta tummen och såg, till min STORA överraskning att den bula som funnits igår nu var tillplattad! Ålrajt! Efter en dryg timmes luftning satte jag dit silikon-plast-bygget igen. Skeptikern är övertygad. :-)


Fridens.

Av Ewa - 2 februari 2009 21:21

Mitt försök att skaffa mig ännu en blog ledde till ihopblandning som resulterade i att min ursprungliga presentation försvann, så jag har skrivit en ny. Suck.

Av Ewa - 2 februari 2009 19:18

Nu VET jag att operationen av tummen gick bra.

Det stora bandaget är väck.

I morgon ska jag inte iväg någonstans.


Fridens.

Av Ewa - 2 februari 2009 18:53

Av någon anledning, så blandades mina bloggar ihop. När jag skulle kolla det jag hade skrivit om läkarbesöket, så kom det inlägget upp med den andra bloggens titel. Nu har jag tagit bort den och ska klura ut vad som blev fel.

Av Ewa - 2 februari 2009 18:07

Jag hade tid hos handkirurgen (samma som opererade mig) kvart i 12. Klockan 12 fick jag komma in till hennes sköterska som tog bort bandaget och det enda stygnet som fanns. Sedan fick jag tvätta av handen och tummen ordentligt och efter det blev det att vänta igen. Tjugo över tolv tog läkaren emot. Hon sa att det ser bra ut, men att jag behövde någon form av skyddande omslag som trycker till nagelområdet för att förhindra att det blir bulligt. Jag fick gå vidare till rehab-damerna. Damen som tog hand om mig la först ett lager silikon på nagelområdet och sedan en bit perforerad plast (?) och tejpade fast allt med kirurgtejp. Det här ska jag ha i upp till 4 veckor och lufta varje dag. Nu slipper jag i alla fall en påse på handen när jag duschar, så nu är de unkna dagarna förbi! Däremot slipper jag inte undan disken längre, men man kan inte få allt. ;-) Ingen ny tid för återbesök utan endast numret till rehab-damen ifall problem uppstår.


När jag satt i väntrummet, innan bandaget togs bort, så satt en pratsjuk dam bredvid mig och hon kommenterade min Musse Pigg-stora tumme. Hon frågade om det var pga artros som jag hade opererat tummen. När jag sa att jag hade tagit bort hela nageln, så ville hon dela med sig av egna erfarenheter. Hon hade operarat bort en tånagel och haft väldiga besvär med många byten av bandage. "Sedan sa läkaren att det skulle växa ut en ny nagel, men det blev en kloliknande sak och bara på ena sidan." Varför berättade hon det för mig? Jag fick känslan av att det var för att jag inte skulle tro att det jobbiga var över för min del eller så blev hon besviken på min reaktion som var ljum. "Vi får väl se." svarade jag och återgick till min bok. Pessimister och skandalsökare göre sig ej besvär.


När jag kom hem strax före 14, så slog huvudvärken och tröttheten till. Jag satt uppe till efter 1 i natt och var dessutom så dum att jag gick direkt från datorspelande till sovläge och det fungerar aldrig! Trots att jag var så trött att ögonen nästan gick i kors, så hade jag behövt mellanlanda med en bok innan jag lade mig. Det blev inte mycket sömn och det är det som känns nu..... Det är samma som när blodkärlen drog sig undan därför att jag faktiskt VAR nervös inför operationen fast jag kände mig avslappnad. Jag kände ingen nervositet inför dagens läkarbesök, men jag hade fel. Igen.


Det har varit soligt idag och flera minusgrader dvs Riktig Vinter. Jag tyckte att det var stor skillnad mellan Stockholm och här, det var betydligt varmare i Stockholm och när jag gick hem från stationen, så frös jag trots mössa och handskar.


Jag har börjat lyssna på den första Harry Potter på engelska med Stephen Fry som uppläsare. Den rena och tydligt artikulerade riksengelskan är som bomull för mina känslig öron.



Fridens.

Av Ewa - 1 februari 2009 22:05

4 av mina favoritprogram på tv:

Monk

Supernatural

Reaper

Jag ser mycket hellre på film!


4 saker som jag gjorde igår: 

Åt en semla.

Såg en fånig film ("Bee-movie").

Tvättade 2 maskiner.

Läste till strax efter midnatt.


4 saker som jag längtar till:
När vi sätter igång med vardagsrummet.

När vardagsrummet är färdigt.

Den nya tumnageln har vuxit ut.

Jag kan börja med styrketräningen igen.


4 Favorit restauranger: 

Köket här hemma.

Soffan i vardagsrummet.

Svärmors matsal i Stockholm.

Malaysia i Stockholm


4 Saker på min önskelista:
Så pass mycket pengar att jag aldrig behöver tänka på pengar mer.

Bli fri från depressioner och ångest.

Nå min målvikt.

Nya glasögon.


Det var det det!


Fridens.

Av Ewa - 1 februari 2009 16:28

Dagens promenad.

Marsvinen mår prima och ökar i vikt som de ska.

Jag SER FRAM EMOT våra renoveringsplaner.


Fridens.

Av Ewa - 1 februari 2009 16:09

JAG HAR PROMENERAT!! Pär och jag gick en runda som tog 65 minuter och tempot var hyfsat (utom i uppförsbackarna...). Det var VÄLDIGT skönt att komma ut! 4 minusgrader och mulet. På vänster hand hade jag min egen skinnhandske, men på höger hand hade jag en lånad tumvante från Elin. Själva tummen var tom och fladdrig. "Mamma, du kan inte gå ut med olika vantar!" protesterade Elin. Det kunde jag visst det! Det var tur att det var mösstemperatur ute för mitt hår är sååååå smutsigt (jag ska ta en lång-dusch senare) och jag döpte om mössan till en hårgömma. :-)


Det var dax för vägning och kloklippning av marsvinen. Lotta har gått om Tösen i viktligan och ligger på 1,3 kg. De övriga går upp i vikt som de ska. Det var den första kloklippningen för Humlan. Jag tror inte att hon vill göra om det. ;-) Nåna var en riktig piplisa när det gällde kloklippning, men hon har fått en, minst sagt, värdig efterföljare i Ellen. Jösses, vilka röstresurser! Det är INTE kul om man har huvudvärk, fråga Elin..... Det är tur att Ellen är så söt!


Elins kommande vecka är fullspäckad med nationella prov, BUP-besök och "Öppna hus" på några gymnasier. Tajmingen kunde vara bättre med tanke på hur hon mår, men de "Öppna husen" är inget måste och vi har redan kommit överens om att hon ska få en extra vilodag genom att stanna hemma i morgon. Jag kommer inte att vara hemma hela dagen för jag och tummen ska på återbesök på SöS.


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards