Alla inlägg under januari 2009

Av Ewa - 29 januari 2009 15:55

Jag har läst alla 7 böcker, de flesta på engelska.

Jag har lyssnat på alla 7 böcker 3 gånger.

Jag har sett de 5 filmerna ett flertal gånger.

Vad finns kvar? Jo, att lyssna på böckerna på engelska!

Jag har beställt den första boken från Bokus.


Fridens.

Av Ewa - 29 januari 2009 10:19

Jag hade tänkt att promenera till Filmkedjan och hämta ett paket, men det är mest uppförsbackar dit och i natt har det snöat en hel del och jag har riktigt ont i halsen (???) och är yrslig, så...... Nä, jag stannar kvar i soffan med den andra Twilight-boken och te. Elin är i skolan IGEN (ålrajt!!) och det är så skönt att vara ensam ett tag. Tvättmaskinen mullrar med grisarnas handdukar (jag bytte handdukarna på golvet och sopade innan de fick komma ut för dagen), men annars är det bara grisarnas småprat och höprassel som hörs. Det är vilsamma ljud som faktiskt skulle passa som avslappningsljud på CD för marsvinsälskare. :-)


Fridens.

Av Ewa - 28 januari 2009 21:16

Elin kom iväg till skolan.

Det finns nya besökare som hittar till min blog OCH kommenterar! :-)

Jag kommer att skjuta upp nästa frisörbesök och får 500 kr över. :-D


Fridens.


Hogwarts


Av Ewa - 28 januari 2009 15:45

När tummen är inpackad i bandage och 3 gånger större än de övriga fingrarna, så uppstår vissa problem. Det är knepigt att öppna mjölkpaket. Jag kan inte använda en sax. Det är onödigt spännande att hålla ett glas med dryck med den handen. Eftersom jag inte vill plåga min familj mer än absolut nödvändigt, så vill jag gärna duscha med hyfsat jämna mellarum, men de mellanrummen blir längre då allt blir så krångligt när jag måste ha en plastpåse över handen. Idag var det absolut nödvändigt att duscha och det var skönt och det ÄR skönt att inte vara sunkig längre! Den här gången läckte påsen vid fingrarna, men bandaget blev bara lite fuktigt i kanten. Nu kan jag pusta ut i några dagar. ;-)


Elin var i skolan i några timmar mycket beroende på ett hemkunskaps-prov. Jag har nått ett stadium som på sätt och vis är lugnt för jag kan faktiskt inte göra mer för Elin nu. Inte mer än att handgripligen dra henne i håret hela vägen till skolan och det vill ingen av oss vara med om. Nu hänger det på henne. Så är det. Ansvaret är nu hennes. Jag kommer att stötta henne, men idéer och förslag till lösningar är slut. Lagret är tömt. BUP-damen säger att vi måste ha tålamod. VI ska ha tålamod och Elin får ta över ansvaret.


"The twilight-saga" som bygger på 4 böcker av Stephenie Meyers har blivit vansinnigt populär, omskriven och omtalad sedan den hade biopremiär i december. (Elin är ett av alla begeistrade fans.) Jag har läst 2 av böckerna och tycker att de är väldigt bra. Böckerna blir ofta jämförda med Harry Potter. Försäljningen har gått om HP med hästlängder, men jag är ett HP-fan och tycker inte att de kan jämföras på något sätt. HP har gått hem lika mycket hos tjejer som hos killar. Twilight är en succé främst hos tjejer och mycket tack vare Robert Pattinson i rollen som Edward Cullen. Nu har jag lyssnat till alla 7 HP-böcker flera gånger och de har något som Twilight inte har och aldrig kommer att få: en berättelse som är otroligt genomtänkt och som hänger ihop in i minsta detalj från början till slut. Hatten av för J K Rowling!


Fridens.


PS. Jag VILL gå på Hogwarts!!

Av Ewa - 28 januari 2009 15:34

"She's the man" är en vääääldigt fri och rolig tolkning av Shakespeares "Trettondagsafton". En hel del bra musik bl.a den här: Chali2na featuring Beenie man med International. Videon är inte mycket att hurra för, men stäng ögonen, lyssna och gunga med!

Av Ewa - 27 januari 2009 21:42

Fryst pizza när man kommer hem från affären vid 18 och har MASSOR att plocka in.

Jag har hållit mig ifrån Choklad & Co trots ett ihärdigt sug.

Inga måsten i morgon.


Fridens.


Av Ewa - 27 januari 2009 16:00

Elin försökte inte ens att komma ur sängen idag. Redan igår kväll hade hon bestämt sig för att hon inte skulle orka idag. Jag är FORTFARANDE trött och är leds på att vara trött, så i morgon ska jag UT nu när tummen inte dunkar längre. Jag lämnade återbud till dagens BUP-möte och flyttade det till nästa torsdag. Det börjar kännas hopplöst och tradigt att åka dit och det har väl att göra med att ingenting verkar bli bättre eller ens visa tecken på att gå åt rätt håll. Tvärtom. När Pär kommer hem ska han och jag veckohandla på Coop. FY F-N VAD JAG ÄR LEDS!!!


Fridens.

Av Ewa - 26 januari 2009 18:59

Så här 3 dagar efter operationen kan jag konstatera att operationen var lyckad, så till vida att inga komplikationer har tillstött.

Dagens middag, ugnsstekt falukorv, blev riktigt god.

Matsedel för en vecka framåt och tillhörande handlingslista är gjorda (båring!).


Fridens.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards