Alla inlägg under november 2008

Av Ewa - 18 november 2008 16:07

Theralen-dropparna än en gång.

Jag får vara ensam några timmar medan Elin och Pär är hos tandläkaren och sedan veckohandlar.

Idag känns knäet bra igen.


Fridens.


ANNONS

VIF

Av Ewa - 18 november 2008 16:04

Den bärbara CD-spelaren gled ur handen och landade på köksbordet. Locket lossnade. Nu är den definitivt död. Det finns inga gummisnoddar som kan hålla ihop den längre. Vila i frid.


Fridens.

ANNONS
Av Ewa - 18 november 2008 09:23

Jag avskyr den sortens pessimistiska talesätt, men ta mig f-n om det inte är mitt i prick idag! Elin ligger i sängen. Ingen skola. Frustrerad och ilsken pappa. Uppgiven, irriterad och gråtfärdig mamma.


HUR SKA VI FÅ IVÄG HENNE TILL SKOLAN??!!


Hon har tröttnat på att prata med oss och vi har nått snäs-stadiet. Jag orkar inte insistera på kontakt. Hon säger att hon inte står ut med personerna i klassen. Jag säger att det är samma sak i arbetslivet, att man inte kan älska alla (..."alla kan ju inte älska alla här i världen. I synnerhet så har jag svårt att älska er!" En truddelutt som dyker upp i skallen medan jag skriver), men att man måste kunna ta sig till skolan/arbetet ändå och göra det man ska. "Ska man gå ensam genom livet hela tiden då?? Utan kompisar!" utbrast Elin the drama queen. Hon har en tendens att fastna i tankebanor som upprepas och förstoras till katastrofer. Socionomen/psykoterapeuten som vi ska träffa på torsdag har kanske en lösning.


När jag blir som mest trött på det här och tycker att allt bara känns som tjafs från Elin sida, så börjar jag undra om vi som föräldrar och samhället i stort inte förstorar upp allt. Begreppet tonåring kom inte förrän på 50-talet, men människan har ju tagit sig igenom tonåren så länge som människan har funnits! Tonåren har ALLTID varit osäkra, deppiga, stressande och hormonstinna. Det tar sig andra utåtagerande uttryck idag jämfört med förr, men är skillnaden verkligen så stor mellan då och nu? Återigen tycker jag att man ska sluta forska så mycket i allt - sluta analysera allt och alla! Det är sååååå svårt att vara tonåring idag jämfört med för 20-30 år sedan. Det är möjligt, men vi som var tonåringar då har ju överlevt och det blev bra människor av oss. Om det är så mycket svårare att vara tonåring idag, så är det väl lika mycket svårare att vara förälder till en tonåring?


Jag är så sa-s LEDS!!!!


Dagens prestationspress på Elin blir att hon SKA till den bokade eventuellt-tandställnings-tiden hos tandläkaren och hon SKA följa med Pär till Coop för en stor veckohandling. Det är Pär som följer med till tandläkaren, så det är bara att få in henne i bilen igen och köra vidare till Coop.


Fridens.

Av Ewa - 17 november 2008 15:41

Morgonen var problem- och gråtfri.

Jag tog tag i saken då för fyra år sedan och började styrketräna.

Pocket Shopen som alltid finns tillgänglig med böcker jag har råd med.


Fridens.

Av Ewa - 17 november 2008 15:17

I morse kom hela familjen upp och iväg utan problem! Otroligt! Eftersom Pär skjutsade Elin + kompis till skolbion, så fick jag åka bil till tåget vilket var bra då knäet gjorde riktigt ont för första gången på många månader. Det gör ont på samma sätt som när jag träffade dr Alber första gången och fick injektionen med tuppkamsextraktet. Är det dax igen, tro? Jag ökar dosen Tradil i stället och avvaktar. Styrketräningen och cyklingen gick ändå utan problem och det var så skönt! Förutom Det Äldre Paret  bestående av gubbe och gumma, så var jag den enda där som inte var av hankön. Gubbigt värre!


Det var faktiskt minusgrader i morse, så jag satte på mig MBT-kängorna. Träningsryggan var naturligtvis med. Det var på sträckan Centralen - SATS som jag kom på något som jag aldrig hade kunnat räkna ut på förhand: MBT-skor fungerar inte tillsammans med ryggsäck! Ryggsäcken som väger några kilo när den är fullastad gör att jag vill gå lite framåtlutad för att inte tippa bakåt (det är bara en känsla att jag ska tippa bakåt, men ändå...). MBT-kängorna gör att jag vill räta på ryggen. Om jag rätar på ryggen med ryggsäck OCH MBT, så övergår förmodligen känslan av att tippa bakåt över i fakta. Det kändes......jobbigt. Det är kanske en vanesak, men jag är hur som helst trött på ryggsäck över huvud taget och tycker att det här är en alldeles utmärkt anledning att köpa en ny träningsväska. :-)


"Livets aviga och räta" var inte bra, i alla fall inte just nu. Den var för gullig. Isch! På väg hem från träningen, så dök jag in på Pocket Shopen och köpte "Innan döden kom" av Elizabeth George och den verkar BRA och är inte alls gullig.


Det ringde en dam från BUP och vi har fått tid nu på torsdag! Kanon! Det är bara 2 arbetsdagar sedan jag ringde och bad om en tid. Jag hoppas att även Pär kan följa med.


Fridens.

Av Ewa - 16 november 2008 15:37

Första snön!

Jag bestämmer själv hur ofta och hur noga jag vill städa.

Jag är inte gift med en slö mansgris.


Fridens.

Av Ewa - 16 november 2008 15:15

Elin städade sitt rum. Pär sanerade köket och drog fram marsvinsburen för att få bort skräpet som samlas där bakom (det var faktiskt inte mycket med tanke på hur sällan buren flyttas....). Han drog till och med fram spisen! Han skurade golvet och när han ändå var igång, så torkade han av alla skåpluckor. Jag städade resten av nedervåningen under tiden. Marsvinen tyckte inte att det var någon höjdare att sitta instängda tillsammans i nedre buren medan husse vände upp och ned på köket.....


Elin har söndaxångest och jag följer efter bara för att jag inte har någon som helst ork eller motivation att stoppa upp. JAG ORKAR HELT ENKELT INTE. Pär försökte få med henne ut på en springrunda, men det gick inte. "Vi får välja våra strider" sa jag snusförnuftigt. "Det är viktigare att hon kommer iväg till skolan i morgon." Själv UNDVIKER jag alla strider och diskussioner idag. Blä! I morgon kommer Pär att skjutsa Elin direkt till skolbion som startar strax före 9. Detta innebär att chanserna för att jag ska komma iväg till SATS ökar en hel del då jag går hemifrån halv 9.


Det har regnat. När jag tittade ut på eländet såg det ut att vara snöblandat. Nästa gång jag tittade ut på eländet så var det STORA lappvantar till snöflingor som singlade ner. Tänk vilken enorm skillnad det blir! Visserligen fastnade inte snön, men bara att se det vita i stället för det ofärgade blöta ger en mycket mer positiv känsla!


Fridens.


Av Ewa - 15 november 2008 13:48

Jag har möjlighet att VÄLJA att vara ensam.

Karl Müller som uppfann MBT-sulan.

Det regnade inte medan jag var ute.


Fridens.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se