Alla inlägg under november 2008

Av Ewa - 22 november 2008 17:57

Vår första affär blev Åhléns. När vi kom dit hade de haft öppet i 20 minuter och det kryllade av folk! Jag var ute efter diverse stearinljus som visade sig vara på samma våning som julpyntet...... Helga inspirerade mig till en annan sorts adventsljusstake och jag plockade ihop ett buteljgrönt frostat glasfat som jag ställde 4 små vita blockljus på med vitmossa och svampar runt om. Tack för tipset, Helga! Någon ny träningsväska hittade jag inte. Förut kunde man knappt gå in i sportaffärerna utan att se mängder av sportbagar i olika färger, men inte nu. Ryggsäckar fanns det gott om och trunkar så stora att Elin kunde få plats i dem. Precis innan vi gick mot Centralen för att ta ett tåg hem, så dök jag in i en av Hemtex affärer eftersom jag ju oväntat hade pengar kvar. 3 påslakanset (Elin fick välja ett eget) för 149 kr styck. Det är trångt i lakansskåpet nu. Väldigt trångt.


Det började snöa igår eftermiddag och fortsatte större delen av natten och även i morse, så nu är det vitt, vitt, vitt. Nästa söndag är det första advent - hej vad tiden går!


Jackan från Ellos går i retur. Jag tog på mig den när vi skulle iväg och vi hann precis utanför gården när jag kände att jag inte tyckte om den. Den prasslade. "Jag tycker inte om den här jackan" sa jag till Elin och då gick vi hem igen och jag bytte till min gamla, bruna och tysta jacka och Elin passade på att ta på sig vantar. Jag hittade en annan jacka från Ellos som är rööööööd och fin och 100 kr billigare, så jag byter prasselplagget mot den. Den är kanske inte vattentät som var det huvudsakliga skälet till ny jacka, men det struntar jag i. CD-spelaren som jag beställde samtidigt kommer jag däremot att behålla. Det är väldigt bra ljud i den! Nu lyssnar jag på "En geishas memoarer" för andra gången.


Nattens sömn var inte av topp-klass och sedan vi kom hem vid 14, så har jag blivit otroligt trött. Får jag gå och lägga mig snart?


Fridens.ANNONS
Av Ewa - 21 november 2008 15:02

Internet-shopping.

Riktigt vinterväder i flera dagar.

Jag slipper laga middag idag.


Fridens.

ANNONS
Av Ewa - 21 november 2008 14:46

Jag steg upp när klockan ringde halv 8, men jag var trött! De senaste nätterna har det varit si och så med sömnen och det har kommit ikapp mig nu. Efter att jag stått böjd över badkaret och tvättat håret, så kom tröttheten definitivt i kapp mig och jag kände att denna kropp inte skulle orka släpa sig hela vägen till SATS, träna och sedan hela vägen hem igen. Inte en chans! Jag lade mig på soffan och sov ett par timmar och hade konstiga drömmar där jag inte kunde vakna - det gick inte att öppna ögonen.


Jag har vägrat väga mig de senaste veckorna eftersom bristen på positiva besked var irriterande. Idag kunde jag dock inte låta bli eftersom jag, masochistisk som jag är, ville se hur mycket jag har gått upp nu när jag har struntat i allt vad kosthållning heter. 0,7 kg sedan senaste vägningen. Jag väger nu mer än jag någonsin har gjort och jag kommer att ta tag i det, men samtidigt finns det en form av tillfredsställelse över att vikökningen inte är mer ändå. Ökningen känns i hela kroppen och jag trivs inte med det samtidigt som jag inte orkar bry mig tillräckligt för att sätta in åtgärder.


Vi har haft minusgrader hela dagen och solen har strålat som tokig. Vilket lyft för humöret! :-D Mitt expresslevererade paket har levererats till fel utlämningsställe, så efter 17 ska Pär köra mig och hämta ut det. Eftersom vi har ätit en ordentlig lunch för en gångs skull, så blir det bara te och rostat bröd till middag. I morgon åker Elin och jag till Stockholm och kollar om någon affär vill ha våra pengar i utbyte mot deras varor. Jag ska leta efter en ny träningsväska med många fack. :-)


Fredax-fridens!!

Av Ewa - 20 november 2008 18:25

BUP i Södertälje som verkar vara precis så bra som kuratorn utlovade.

MBT-kängorna som höll mig upprätt trots halkan.

Elin har fått ha en riktigt bra dag.


Fridens.

Av Ewa - 20 november 2008 18:06

Elin och jag hos kuratorn. Resultatet av veckans möte är ett beslut om att Elin är hemma resten av veckan vilket innebär en minskning av stress & press för oss alla. Vi enades även om att Elin mailar några lärare om vad hon ska arbeta med. I fortsättningen kommer samtalen med kuratorn att fylla funktionen av kontakt med skolan. Vi började prata om husdjur och det framgick pinsamt tydligt att kuratorn har svårt att förstå hur några gnagare (marsvin) kan vara mysiga husdjur. Ooops! Hon fick ett stort minustecken i kanten. >:-(


Elin, Pär och jag hos BUP. Ett mycket bra och givande första möte med en äldre dam med hög farmor-potential! Hon lyckades få Elin att prata på ett sätt som kuratorn inte ens har kommit i närheten av. Personkemi kallas det visst. Vi ska träffas på tisdag igen, men BUP-damen sa att hon redan nu hade några vaga idéer om planer och lösningar. Halleljuja!


Det har inte hunnits med så mycket annat idag. På vägen hem från kuratorn, så gick vi till Konsum och köpte ägg och bacon som, av någon skum anledning, glömdes bort i tisdagens veckohandling. Strrrrålande sol och kallt - härligt!


Jag övertalade Pär om att vi skulle ta en fullständig paus från Den Här Soppan fram till söndag kväll. Inget grubbel. Inga diskussioner. Stämningen här hemma är mycket lättare idag och eftersom Elin vet att hon är fri i morgon, så har hon inte behövt Theralen-dropparna. Jag suger på den glada stämningen och njuter allt vad jag orkar!


Fridens!

Av Ewa - 19 november 2008 15:00

Mitt i allt detta elände, så är det tur att jag är hemma hela dagarna, alla dagar. Hur 17 hade vi annars löst det??

"I do" är en fransk komedi som Elin och jag såg idag och som var både rolig och mysig. Annars är "fransk" och "komedi" en nästan omöjlig kombination.

Efter flera floppar, så har jag äntligen fått tag i en bra bok: "Innan döden kom".


Fridens.
Av Ewa - 19 november 2008 14:50

.....min värsta fiende." brukar man generöst säga när man drabbas av elände. Jag vet inte det, jag. När det gäller depression och förståelse av sjukdomen, så verkar det inte bättre än att ens allra värsta fiende personligen måste drabbas av det. Jag upprepar och tjatar och gnatar om att det inte alltid är nödvändigt att FÖRSTÅ, att det räcker med att ACCEPTERA, men argumentet når inte fram. Jag kan lika gärna argumentera med en vägg för gensvaret skulle bli det samma.


Elin gråter allt oftare varje dag och hennes ork försvinner i samma takt. Snart sätter jag mig ned och gråter och skriker jag med. Det är en riktigt, riktigt dålig dag.


Fridens.

Av Ewa - 19 november 2008 11:38

Den CD-spelare som gick i graven igår var den tredje sedan jag började med ljudböcker. Hm. Jag hävdar med bestämdhet att det är dålig kvalitét för jag är varken hårdhänt eller slarvig.

CD-spelare numro 1 var den jag fick från "Lyssnarklubben" när jag blev medlem i våras. Den hade sk. bokmärkesfunktion som var kanon, men efter några månader så blev det ett glapp i uttaget för hörlurarna och glappet blev allt värre. VIF.

CD-spelare numro 2 kom från Clas Ohlson och den fick jag nya lurar till från Clas O:s affär i Gallerian. Ett par månader efter det, så lade den bara av och ville inte spela upp mina Harry Potter-skivor en gång till. VIF.

CD-spelare numro 3 var Elins gamla. Den hade några år på nacken och kunde inte hålla tätt dvs locket gick inte att stänga. Den var dessutom en batterislukare utan dess like; jag gjorde inget annat än laddade batterier! Igår kilade den vidare. VIF.


Nu kan jag höra bl.a Annie som ropar att det är enklare att ha böckerna i MP3-format. Den tjockaste Harry Potter-boken består av 29 skivor. Det är spår var 5:e minut och 13-16 spår/skiva. Att göra om dem till MP3-format tar längre tid än vad jag tycker att Pär ska behöva stå ut med. Därför beställde jag en ny CD-spelare från Ellos för 299 kr med bokmärkesfunktion. Den kommer på fredag med expressleverans och så får jag se hur länge den överlever. Det känns inte som någon idé att kosta på en spelare för närmare 1000-lappen som förmodligen går sönder på samma sätt.


Jag beställde en jacka oxå av oljerockstyp i den glada färgen svart. :-P Igår var jag nämligen ute ungefär en halv timme medan den snöblandade regnet vräkte ned och min nuvarande vinterjacka lyckades inte riktigt hålla emot vätan. Då tyckte jag att det var anledning till förnyelse!


Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Mitt liv i ord med Blogkeen
Följ Mitt liv i ord med Bloglovin'

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se