Alla inlägg under augusti 2008

Av Ewa - 3 augusti 2008 11:59

Karin hade namnsdag IGÅR och det innebär att både Elin, svärmor och jag hade namnsdag. Grattis till oss! :-D

Av Ewa - 3 augusti 2008 11:32

Igår gjorde jag inget. Noll. Nothing. Nada. Rien.

Idag blir det tvärtom för jag har precis kommit tillbaka från en 70 minuters promenad inklusive endorfin-kick och det står mer på schemat: byta och tvätta lakan, tvätta mig själv, diska, städa buren och laga riktig mat. Det var underbart ute med svala fläktar, klar luft och bara +20. Gårdagens regnande var välbehövligt! Jag är lite förvånad över att det faktiskt hade torkat upp redan i morse.


Igår kväll läste jag igenom "Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och vikt-kontroll". MÅNGA känslor, flera aha-upplevelser och mängder av "Det var väl det jag trodde!!". Nu förstår jag mitt privata mysterium där jag går ned i vikt av att äta vad jag vill och ligga i soffan medan jag går upp i vikt av att svälta och träna. Nu har jag gjort en ny kategori "LKHF" som jag tänker skriva i varje söndag som en sorts uppföljning av kostomläggningen. Jag har aldrig känt mig så positiv inför mat över huvud taget som jag gör nu! Det känns ENKELT (och det strävar jag efter i allt jag tar mig för) och det är GOTT, smakrikt, krämigt och mättande. Jag är så nära frälsning som en ateist kan komma! Halleluja! LKHF-kategorin kommer även att fylla funktionen av att sprida budskapet (nu LÅTER jag faktiskt religiös!) eftersom dr Dahlqvist med anhängare kämpar emot det sk. etablissemanget som förkastar metoden och envisas med att förespråka livsmedelsverkets högkolhydrat-lågfett-linje.


Bokens avsnitt om margariner gjorde att jag, i samband med dagens promenad dök in på Konsum och köpte riktigt smör - Bregott. När jag kom hem slängde jag helt sonika de margariner som låg i kylen. Dessutom står det nu två liter röd mjölk i kylen. Himla snyggt faktiskt! Jag kan öppna kylen och se de färgglada förpackningarna och se fram emot ett glas RIKTIG mjölk till middagen som idag består av kycklingklubba grillad i ugn med en stark sås och sallad till. Jag har förresten beställt en ny kokbok på det här temat med den härliga titeln "Smörstekt". Mums!


Fridens.

Av Ewa - 2 augusti 2008 21:18

Fördelen med ett rejält regnväder om sommaren och på kvällen är att alla skrikiga ungar stannar inomhus. Skrikiga ungar vars föräldrar lever enligt devisen "Mina barn och andras ungar". Föräldrar som klagar när de blir störda av andras ungar, men reagerar som en beskyddande björnhona om man hytter med fingret åt hennes barn.


Fördelen med att vara ensam hemma är att jag kan låta allt ligga där jag släpper det och att det är endast mina prylar som stökar ner.


Fördelen med LKHF-kosten är att mitt sug efter chips, kakor, pommes frites och choklad har minskat till nästan noll efter endast två veckor.


Fördelen med MBT-skor kom efter endast en promenad i form av tränings-värk på helt nya ställen! Små muskler i rumpan, nedre delen av ryggen och magen och högt upp på baksidan av låren.


Fördelen med Bokus framför AdLibris är att de levererar snabbare. Jag har beställt ytterligare 2 HP ljudböcker och väntar leverans på tisdag.



Fridens.



Av Ewa - 2 augusti 2008 18:10

Vid 11 kom det en skur när jag låg i soffan för en tupplur. Mysigt att ligga och lyssna på regnet.

Vid 13 kom det en andra skur.

Vid 14 kom en tredje skur och den håller på än.

Där ser man. Nu är väl risken för skogsbrand förminskad.


Fridens.

Av Ewa - 2 augusti 2008 09:03

.....som inte känner den minsta yttepytte-press att jag MÅSTE vara utomhus så mycket som möjligt bara för att vädret är utöver det vanliga??

Jag VET att den svenska sommaren är kort och att man måste passa på och blablabla. NEJ! Om jag vill sitta inne och kura, så gör jag det oavsett väderlek. Vi har väl alla fått en fri vilja. Idag är det välsignat mulet och bara +19 och det går att vara utomhus i rörelse utan att bli helt urlakad efteråt.


Fridens.

Av Ewa - 1 augusti 2008 21:32

Jag har just nattat grisarna. Eftersom de bara är tre just nu, så finns alternativet att de får bo permanent i nedre buren. Då behöver jag bara ta loss burdörren på morgonen och fösa in dem och sätta tillbaka burdörren på kvällen. Bekvämt! För en gångs skull, så låter jag bekvämligheten stå tillbaka. Om grisarna i stället får bo i övre buren på nätterna, så får jag nämligen en möjlighet att hålla i dem och PUSSA på dem varje gång de ska ut eller in. Vad skulle ni ha valt?



Fridens.


Det kommer en ny grupp-bild så snart Ester Lilltroll är mer hemtam.

Av Ewa - 1 augusti 2008 11:50

Ensam igen.

Det är skönt!

Däremot känns det väldigt konstigt och tomt med bara 3 små grisar hemma. Det var inte alls samma liv i luckan när jag gjorde i ordning deras frukost. :-(  De andra åkte redan klockan 4 i morse för att skona de medföljande grisarna från den värsta värmen. Jag fick ett sms vid 10.30 om att de var framme. Lite senare kom ett mms med en bild på tre gräsätare i en utebur. Elin har länge velat ta med åtminstone två grisar till Öland och nu har hennes önskan gått i uppfyllelse! Jag sa att jag KRÄVER MÅNGA bilder på grisarna i det gröna.


Nu är det bara 14 ben kvar här. De två som sitter på mig har varit ute på en 55 minuters jungfrutur i MBT-skorna. De är ganska sköna, lite stora. Mot slutet av promenaden kändes det annorlunda i benen eftersom gångstilen blir en annan, men det är ingenting som gör ont eller känns fel. Det var mycket lättare att hålla ryggen rak vilket jag tyckte var skönt. När jag gick, strax efter 10, så var det +24 och nu har det stigit till +27 och nu VET jag att det är för varmt för mig att vara ute i. Faktum är väl att jag skulle orka med värmen bättre om jag var mer vältränad. Det förstår jag, men eftersom jag inte blir vältränad från en dag till en annan, så måste det ju vara tillåtet att jag mår uselt av värmen under tiden. För länge, länge sedan när jag var smal, så tålde jag visserligen värmen bättre, men jag har aldrig någonsin TYCKT OM värme. Så det så!


Vår ekorre Kurre har kommit tillbaka efter sommar-frånvaron!!

Grenarna gungar på ett avslöjande sätt och det prasslar i löven. Han är sååå fin och verkar pigg. Nu är det bara för honom att sätta igång och knapra nötter eftersom hasseln är full av dem.


Aktuell CD-bok är "HP och den flammande bägaren". 22 skivor och jag har hunnit halvvägs. Aktuell "manuell" bok är "Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson och även där har jag kommit halvvägs och den är ganska bra. Småmysig. Aktuell film får bli "Linje lusta" med Marlon Brando och Vivien Leigh som jag länge har velat se och spelade in förra helgen. Nu när jag är helt solo, så kan jag se den koncentrerat i lugn och ro.


Fridens.


PS! Pelle-pojken har namnsdag idag - grattispussar!

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards