Alla inlägg under augusti 2008

Av Ewa - 5 augusti 2008 13:15

Jag fortsätter med Omeprazol för svedan är tillbaka.


Fridens.

Av Ewa - 5 augusti 2008 08:44

Det tog lite tid att somna igår pga stormen. Allt blir läskigare när det är mörkt. :-P  Vid 4 var jag på toaletten och efter det var det svårt att somna om. Det var nästan skönt när det var dax att gå upp och ge frukost till marsvinen. Jag kan alltid inta vågrätt läge i soffan under dagen. Jag var naiv nog att tro att ovädret skulle dra förbi under natten, men det är fortfarande kvar om än försvagat. Det blåser och regnar från ett enda håll, mot fönstret i vardagsrummet, för här i köket är det hur lugnt som helst så att säga. Inte ett regnstänk på rutan. Det verkar bli en innedag med lamporna tända, flera kannor te och film eller läsning. Det är inte det sämsta! :-)


Fridens.


PS! Grattis till svärfar på namnsdagen!

Av Ewa - 4 augusti 2008 21:40

Nu är det så gott som storm här och regnet vräker ned sedan ett par timmar tillbaka. Det går inte ens att ha något fönster öppet och jag kan inte minnas när de var stängda senast! Snacka om att det var mysigt med te och "Borta med vinden" (jag hoppade lite och såg inte hela för den är ju ca 3,5 timme lång).


Fridens.

Av Ewa - 4 augusti 2008 12:36

Jag hade för mycket kläder på mig. Jag lät mig luras av att det bara var +15 och hotande, mörka moln. Klibbväder trots svala vindar. Blä! Träningen var ingen höjdare; den riktiga orken och lusten saknades och koncentrationen ska vi inte ens tala om.... Jag hoppade över cyklingen och när jag hade avslutat sista benövningen, så ville jag bara därifrån vilket gjorde att jag även hoppade över att stretcha. Det märks att semesterperioden lider mot sitt slut för det var mer folk idag och några kända nyllen var tillbaka.


Igår tog jag mina droppar som vanligt, men jag misstänker att jag tog fler än jag egentligen behövde vilket resulterade i att jag sov som en stock redan före 23 och att jag idag är trött och seg. Det blir nog bättre i morgon.


Hemtex är en affär som alltid verkar ha(r) rea. Ur&Penn är en annan affär. Idag hade de 50% på klockor - så passande! De har en egen matematik oxå för klockan som jag köpte kostade normalt 898 kr och 50% på det blir, hos Ur&Penn 400 kr. Inte mig emot! När jag betalade klockan, så såg hon att det var lika bra att byta batteri med en gång och DET uppskattade jag. Förra gången jag köpte en klocka där, sommaren 2006, så dog batteriet på självaste nyårsafton. Eftersom jag var och ÄR trött och smågrinig, så var jag beredd till strid om det visade sig att hon ville ha betalt för batteribytet. Inget så'nt. Tur för henne! Tänk om hon hade varit medveten om hur farligt hon levde just då.....


BOKKRIS!!

Jag har läst ut "Lyckans hjul" och den var verkligen inget speciellt. Jag har lite svårt att förstå alla lovord och hyllningar. Den var lättläst. Alltid något. Nästa bok blev "Midvinterblod" av Mons Kallentoft, men den tänker jag inte fortsätta med. Det KAN vara så att en deckare är fel för mig just nu, men mest beror det på att jag inte gillar berättarstilen. Det finns en bok kvar att läsa: "Brännmärkt" av Catharina Ingelman-Sundberg och den är egentligen ett impulsköp för att få ihop "3 svenska för 159 kr" hos Pocket Shop. När jag har bloggat färdigt ska jag göra en bokbeställning hos Bokus för de är snabbare.


SL:s sommartider är äntligen över och tågen går återigen fyra gånger i timmen!


Äggröra på 3 ägg och röd mjölk stekt i smör, bacon och 2 skivor Wasa Fiber Plus med mycket smör på är vad jag ska äta till lunch. Lägg till en kanna te oxå.


Fridens.

Av Ewa - 4 augusti 2008 08:06

Jag har gått upp 7 hg.

Dj-a skit!!

Något säger mig att det är musklerna i benen eftersom de fortfarande känns av efter MBT-promenaderna.

Idag blir det SATS och det där rackarns armbandsuret som jag skulle belöna mig med efter att ha blivit av med 2 kg ska i stället få trösta mig. Eller lugna mig eftersom jag är arg och irriterad.


Fridens.


PS. Jösses, vad jag har sovit i natt! Som en liten lycklig gris i rena lakan.

Av Ewa - 3 augusti 2008 15:08

Det har varit litet si och så med det mesta den här veckan. Jag har inte styrt in på LKHF-kosten helt, men från och med i morgon (ny vecka), så blir det strikt LKHF. I inlägget "Frälsning på gång", så skrev jag om de övervägande positiva känslorna och tankarna inför kost-omläggningen och då kan jag lägga till att det inte ger samma känsla av synd och misslyckande när (inte OM - det erkänner jag direkt) jag avviker. Det har mest handlat om att jag har druckit ananans-juice med sockrig Sprite och ätit glass. Att avstå från kolhydrater i form av mackor, potatis, ris, pasta och kakor har gått så lätt att jag är förvånad. När jag först fick reda på vad jag skulle avstå ifrån, så var min reaktion att det inte blir någonting kvar att äta, men när jag läste mer och funderade och provade, så visade det sig att jag EGENTLIGEN inte har behov av eller sug efter kolhydrater. Det jag tycker om att äta (youghurt, grönsaker, ägg, ost och mjölk) är precis det jag BÖR äta. Det känns för bra för att vara sant!


Något som oxå gör att LKHF-kosten känns vettigare är att jag blir mätt av det jag äter oavsett om det är mycket eller litet. En mättnad som varar. Dr Dahlqvist skriver att man inte ska bli förvånad om man inte längre har behov av samma antal måltider som tidigare. Det i sin tur gör att jag slipper tänka i VV-banor med tre mål mat om dagen + tre mellanmål vilket gör att jag skulle få äta konstant, men ändå vara hungrig. Det är just det som har känts så himla fel med VV!! Det har inte känts naturligt eller enkelt, men eftersom jag inte har kunnat uttrycka dessa tvivel i tydliga ord eller i vetenskapliga termer utan har gått på magkänsla, så har jag inte nått fram till t.ex Pär eller Den Hemska Dietisten från förra året. Nu kan jag hänvisa till Annika Dahlqvist bok. Inte nog med att hon är läkare, hon lever själv med LKHF-kosten.


Det här snappade jag upp när jag läste igenom boken igår.

* Mycket kolhydrater leder till att vävnaderna samlar på sig vatten vilket, i sin tur, leder till att blodtrycket inte går ned.

* Omega 3 och 6 är sk. essentiella fettsyror som kroppen inte kan bilda själv. Omega 6 finns i den vanliga maten, men Omega 3 är mer svåråtkomligt. Fet fisk (helst vildlevande), nötkött och komjölk (ekologisk där kossorna har ätit gräs och inte spannmål) innehåller gott om Omega 3.

* Kroppen reglerar själv sina blodfetter. Får man för lite kolesterol i kosten, så tillverkar kroppen själv mer kolesterol och tvärtom.

* Det naturliga, animaliska fettet behövs för att bygga upp kroppens försvar mot infektioner. Försvaret hämmas av högt blodsocker, högt insulin och för lite och felaktigt fett som blir följden av mycket kolhydrater och lite fett.

* Kolhydrater skadar tänderna när sockret tillsammans med munnens bakterier bildar en syra som tär på emaljen. 


Jag har länge lidit av magkatarr eller något liknande; det svider i magen och upp i matstrupen, men jag har aldrig ont i magen. Jag har gjort en gastroskopi som inte visade mer än en lätt rodnad i slemhinnorna (?) och det var när det var som värst. En period åt jag Zantac som brustablett. Det fungerade, men efter ett tag mådde jag illa bara jag tänkte på att ta en till. Då skrev företagsläkaren ut Losec och magen fick lugn och ro. Jag åt den i flera år tills Losec inte längre gick att få utan att betala måååånga hundralappar. Sedan dess är det Omeprazol. Nu är det länge sedan jag kände av svedan, men de gånger jag har gjort det, så har jag känt att just mjölk, youghurt eller choklad liksom bäddar in allt i bomull och svedan minskar. Fett med andra ord. Nu när jag går över till LKHF, så tänker jag sluta med Omeprazol. Jag borde inte behöva den medicinen mer och varje medicin som försvinner är en liten seger.


Fridens.


Av Ewa - 3 augusti 2008 12:16

Med MBT-skorna blir gångstilen en annan än min vanliga och jag upptäckte att den här låten passade väldigt bra med gung i knäna.


Arash featuring Rebecca med "Suddenly".



Av Ewa - 3 augusti 2008 12:07

DeDe featuring Pras Michel med "Turn  you on".

Vicket ös!

Bör spelas på hög volym.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards