Alla inlägg under augusti 2008

Av Ewa - 17 augusti 2008 16:23

Inga problem med hälsan idag. Vi har städat och det blev så rent och fint. Jag är oxå ren och fin efter en dusch med hårtvätt, men själva håret gör mig gråtfärdig. Det är för långt och alldeles omöjligt att få till. Rosie - hjälp mig!!! På onsdag ska jag klippa av det. Oj,oj,oj, vad hon ska få klippa....


+14 och regn & rusk. Det är ett bra städväder för att det kommer in frisk och SVAL luft när fönsterna är öppna och mattorna känns lite fräschare efter att ha legat ute i några timmar.


I nuläget är alla 6 små grisar ute tillsammans, men Pär och jag sitter här i köket för att se till att det inte blir allt för hårda tag. Ellen är så liten och golvytorna måste verka enorma för henne. När jag satte ned henne, så stod hon kvar medan jag klappade henne lite till, men sedan smög hon iväg för att se sig omkring. Hon äter ordentligt och jag har sett att hon till och med vågar lägga sig ned och vila och inte behöver vara på helspänn hela tiden. Mitt dåliga samvete har dämpats och jag börjar tro att det blir bra det här med. Ester, som har bott här i hela 4 veckor nu går omkring som om hon alltid har bott här. Det känns bra!


Fridens.

Av Ewa - 17 augusti 2008 16:13

Det börjar gå av sig själv nu och jag är fortfarande förundrad över att suget är borta och då menar jag det Grundläggande Suget som alltid har kommit efter en fettsnål måltid eller sent på kvällen. Jag blir fortfarande sugen på, framför allt, choklad och om jag har choklad hemma, så tillgodoser jag det suget. Det känns inte som vare sig avsteg eller övertramp och det är GOTT. LKHF känns mer rätt än någonting annat jag har provat på!


I morgon är det vägning igen.

Pär har fortfarande inte läst LKHF-boken, men han har heller inte kommit med några tvivlande eller spydiga kommentarer.


Fridens.



Av Ewa - 16 augusti 2008 15:58

Ooooo, vad trött jag var igår!

Jag lade mig klockan 23 och svimmade av och sov som en gris med förvirrade drömmar om bl.a Pierce Brosnan. Frukost vid 10 och sedan började jag må dåligt med huvudvärk, mensvärk, yrsel och illamående. ????

Sängläge intogs.  Låg och blundade länge och sov sedan någon timme med en obehaglig dröm om marsvins-invasion. Det låter gulligt, men det var mer av råttor över dem. Det känns lite bättre efter youghurt och te, men orken saknas.


Fanfar-dax!

Här är Ellen.

Pär tog bilden.

Elin tog denna bild.

En framifrån + en i profil är lite av efterlyst-stilen och något sötare får man faktiskt efterlysa för att hitta!

Hon är så liten och varm och mjuk och det är som med Ester - jag kan sitta och snusa, snusa, snusa...... Rex-pälsen gör att hon är mjuk på ett annat sätt än de släthåriga, det är mer som bomull. Hon syns bra i mörka hörn jämfört med Ester.    :-D  Hon är fortfarande skrajsen även om hon ser sig om i buren ibland och jag får nästan dåligt samvete över att vi tog henne ifrån mamma och syskonen. :-(


Fridens.


Av Ewa - 15 augusti 2008 21:33

Välkommen till oss lilla Ellen!

Så liten... Plötsligt är Ester Lilltroll BIFFIG.

Ellen sitter i övre buren tillsammans med Biffen Ester och spunkiga Tösen.

Tösen blir knasigare ju äldre hon blir. Hon gick inte fram och nosade på Ellen utan satt bara och vädrade med nosen. "Något nytt har tillkommit..." Sniff,sniff. "Det luktar skumt!" När hon väl närmade sig Ellen höbunten vid Ellen, så var det genom att sträcka framkroppen så lååååångt det bara gick utan att rumpan rubbades. Ester har både nosat på och kört med Ellen - nu är hon inte yngst längre. Ellen har inte träffat de övriga tre. Vi valde att sätta ihop henne med Tösen för att de andra inte ska bli förvirrade och undra vems bäbis det är (Annie kunde informera om att den sortens förvirring kan uppstå). Personligen tycker jag väl att man kan hålla reda på om man har fött fram ungen eller ej. :-P  Ellen verkar inte vara riktigt så tuff som Ester och det tar nog lite längre tid innan hon känner sig hemma och trygg hos oss.


Fridens.

Av Ewa - 15 augusti 2008 16:23

Det var bristen på kolhydrater som gjorde att det förra passet på SATS gick så dåligt (måndagen den 4 augusti). Idag åt jag müsli till frukost och orken var en helt annan. Då har jag lärt mig nå't nytt igen! Visserligen var biceps- och en magmaskin ur funktion vilket kortade av alltihop med 10 minuter, men resten kändes väldigt bra och det blev 2x6 minuter cykel oxå. Dessutom lyckades jag impuls-shoppa på SATS i form av en ny vattenflaska för 39 kr. Jag såg den på väg till omklädningsrummet efter att ha låst in plånbok mm i värdeskåpet, så när jag hade bytt om gick jag tillbaka till värdeskåpet och grävde fram tillräckligt med pengar och köpte en solgul flaska. Därpå hällde jag över det kylskåpskalla vattnet från min gamla Imsdal-flaska i den nya och gick in för att träna. Flaskan är bra att hålla i, god att dricka ur och svår att tappa bort tack vare den glada färgen. Det är den på bilden. Fin, eller hur? Och så kan jag ju göra reklam för SATS när flaskan sitter i ett av ytterfacken på träningsryggan.


Om en dryg timme ska vi möta upp med Annie i Salem och bli stolta ägare till Ellen. Bild kommer!


Fridens.



Av Ewa - 14 augusti 2008 11:50

Promenad på 75 minuter. 60 minuter i BRA tempo. 15 minuter med lägre tempo pga en Konsum-kasse i varje hand + uppförsbackar. Skönt! Det kom en regnskur, men jag blev inte blötare än att det torkade innan jag var framme vid Konsum. MBT- skorna blir allt skönare. Ett bra köp! :-) Det är dock ett rackarns blåsande idag och halvskumt när molnen drar in.


Häromdagen när jag lagade LKHF-baserad middag, så slog det mig att det är mycket roligare att laga mat nu. Slippa det dåliga samvetet för att jag föredrar att steka i smör framför olja (det sprätter så himla mycket) och nu ska jag dessutom ta MER smör. Vilken lyxig känsla det är att hälla i grädde och att mosa färskost tillsammans med fet turkisk youhurt. Jag kanske tycker om mat ändå!  Jag har inte lagat så många rätter enligt konceptet ännu, men upplever det som att det är enklare än VV-mat. När jag promenerade och hjärnan fick extra syre, så kom jag på varför, men observera att det är min högst personliga teori som inte baseras på någon fakta över huvud taget. Teorin lyder: det är enklare att laga LKHF-mat av just den anledningen att den innehåller mer fett. Fett är en smaksättare som ingen annan och när VV tar bort fett ur matlagningen, så måste det ju till smak-ersättning i form av (massor med) lök, kryddor, salt, buljong, soja och andra smaksättare. Har jag rätt eller har jag rätt?



Med tips från Nannis, som även hon styrketränar och Fredrik Paulún som förespråkar GI-kosten, så vet jag nu att eftersom styrketräning bygger upp musklerna (duh!), men inte bränner fett, så behövs kolhydrater innan träningen. Två gånger i veckan bör jag vara listig nog att äta kolhydrater till frukost innan jag åker till SATS. Inte mig emot för då kan jag äta Start-müslin till min youghurt. :-D Det har aldrig tidigare känts så enkelt och bra när det gäller ätandet!


Fridens.


PS. Bilen är klar och slutsumman blev 3000 kr. Grisarna är oxå glada för nu kan husse åka och köpa mer hö.

Av Ewa - 13 augusti 2008 16:19

Jag tog en sovmorgon och blev kvar bland täcken och kuddar till klockan 10. Grisarna släpptes ut efter puss och snus i nackarna. Sedan kom jag ihåg att DVD:n skulle programmeras och efter det blev jag sittande framför OS-sändningen. De visade fäktning och jag kan inte påminna mig att det var en OS-gren tidigare. Har jag fel (jag är ju faktiskt inte så intresserad...)? Det var 19-åriga Emma Samuelsson som hade kommit hela vägen till kvarts-final i sitt livs första OS - gör om det om ni kan!! - , men blev utslagen. Imponerande! De visade cykel oxå och jag blev vittne till hur Gustav Larsson blev snuvad på guldmedaljen med en ynklig halv minut. På DN:s hemsida finns en bild där han ligger utslagen på vägen och rubriken lyder: "Ingen förstår mitt lidande.". Stackars Gustav! NOT!! Anledningen till att ingen förstår honom är väl för att hans lidande är så maximalt ytligt! Det handlar om besvikelse efter att inte ha nått så långt som han hoppades på och jobbade för. Det händer varenda människa en eller flera gånger. Res dig upp och sluta snörvla! Ynkedom!


Jag kände av en vag huvudvärk redan när jag vaknade och hoppades väl att den skulle släppa av sig själv, men efter tre timmar tog jag 2 Panodil och åt lunch. Det är inte ofta som jag egentligen har huvudvärk, men det jämnar ju ut sig med tanke på allt annat tjafs och krångel med kroppen. Eftersom jag kom igång sent idag, så har jag inte tränat, men jag har städat buren. I vanlig ordning fick jag lyfta ut Tösen och Nåna. Nåna verkade aldrig bli färdig med sitt hö-tuggande och malde på medan hon lyftes ut. Jag lade en liten hötuss hos henne och hon fortsatte att äta medan jag gjorde rent. När jag lade in nytt spån, så visste hon att jag snart var färdig och DÅ slutade hon att tugga. ;-)


Pär har lämnat in bilen hos bildoktorn för att få ordning på AC:n, men har inte fått besked om när den kan hämtas igen. Han får åka kommunalt från arbetet - det händer någon gång varje år - och just den här gången har det visst inte fungerat så bra.... Välkommen till verkligheten, Pelle-pojken!


Fridens.

Av Ewa - 12 augusti 2008 15:57

Elin och jag var en sväng till Stockholm. Vi har fått in en rutin på det där och åker hemifrån tidigt, så att vi är inne i sta'n när affärerna öppnar. Idag var vi så effektiva (som Elin uttryckte det) att vi var tillbaka på Centralen för att åka hem efter bara 1 timme och 45 minuter! Elin köpte en hel del nya kläder och lite smink medan jag endast köpte nödvändigt småplock. Det var skönt att komma hem till gulle-grisarna och fläka upp fönsterna på vid gavel för att få fart på luften.


Vi var in på Hemköp som ligger på Åhléns bottenvåning i huvudsak för att köpa en drickyoughurt + banan. På väg till kylrummet passerade vi ett godisställ med lyxpraliner, typ Anthon Berg i mini-format och i lösvikt. Det är klart att det var dyrt, 170 kr/kg eller nå't liknande, men jag vägrade att gå utan några stycken i en påse. Anthon Bergs marsipanbröd i rosa stanniol-papper och Anthon Bergs runda kakor fyllda med marsipan och nougat. Jag har sällan vare sig förmåga eller lust att stå emot den sortens choklad!


Jag hade mina vanliga gå-skor på mig, men jag slapp undan med lätt värk i höfterna. MBT-skorna känns klumpiga för den sortens utflykter.


Det var allt för idag.

Fridens.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards