Alla inlägg under juli 2008

Av Ewa - 4 juli 2008 10:10

Nu har Pär åkt igen. :-(

Han drar vidare mot Öland vid lunch och jag kommer att vara ensam i två veckor. Jag tycker om att vara ensam även under längre perioder, men behovet är inte lika stort som för några år sedan. Det som är jobbigast är faktiskt grisarna och allt pyssel som dem för med sig. När arbetet är uppdelat på tre personer och när alla gör sin lilla bit av det hela, så tänker man inte på det. Pär tror inte riktigt på mig. Bah! Frukost, utsläpp, hö, hö, kraftfoder, hö hö, nattning, nytt vatten, hö och sedan börjar det om nästa dag. Lägg sedan till burstädning två gånger i veckan. Jag får väl ta en sorts semester från marsvins-skötseln när Pär och Elin kommer hem igen!


Naturligtvis hade jag och grisarna kunnat följa med till Öland, men jag trivs inte där. Mina svärföräldrar har ordnat det himla fint eftersom de tillbringar sommarhalvåret där, men huset är litet (mini-kök kombinerat med vardagsrum, två sovrum och badrum) och har ett gästhus med två sovrum. Det är inte meningen att man ska tillbringa tid inomhus vilket, i sin tur, ställer höga krav på vädret. Jag är en klassisk stugsittare som inte trivs med att sitta utomhus och läsa, äta, rita, göra utflykter med matsäck eller vad man nu tar sig för. Pär och jag hade ganska hetsiga diskussioner de första gångerna som jag inte ville följa med, men nu är det mer regel än undantag. Ett av mina argument är att Elin, när hon blir äldre, inte ska få veta att hennes mamma tillbringade många veckor på Öland fast hon vantrivdes för det upplevde jag med min mamma och vår stuga i Poikkjärvi. Jag vill att Elin ska ha en mamma som vågar stå för vad hon tycker och inte hakar på bara för att alla andra gör det. Sedan vi flyttade hit till vårt paradis, så är jag än mer obenägen att åka hela vägen till Byxelkrok! Svägerskan med familj bor i en lägenhet vid Sveavägen inne i Stockholm och det är väl inte så konstigt att de tillbringar sommaren på Öland och på Singö.


Nu måste jag äta en försenad frukost. Jag mår tjyvens idag; förkylningen känns värre och magen är ur lag. :-(


Fridens.

BloggRegistret.se
Av Ewa - 3 juli 2008 19:13

En kvällspromenad på 45 minuter. Tungt. Varmt. Klibbigt. Inte skönt alls.

Blä.


Fridens.

BloggRegistret.se
Av Ewa - 3 juli 2008 15:32

När jag kom in i köket strax efter 8, högljutt påhejad av hungriga marsvin, så visade termometern på +19. Nu har temperaturen stigit till +22. Det blir ordentligt varmt idag. Jag hade hoppats kunna promenera idag, men förkylningen håller i sig och jag har ont i knäet. Jag gick ut med diverse sopor och det räckte för att bli genomsvettig och flåsig och lätt yr.

Det är inte kul längre. :-(

 

Fridens.

BloggRegistret.se
Av Ewa - 2 juli 2008 16:43

Önskas innerligt: en klar, tydlig och begriplig grammatisk regel för användandet av 'de' och 'dem'.


Tack på förhand!

BloggRegistret.se
Av Ewa - 2 juli 2008 15:32

”Blogga-gratis”  fungerar inte!

Detta är ett inlägg skrivet i Word och inklistrat i efterhand dvs oäkta. Det känns INTE bra.

 

Pär är borta över natten med arbetet. Eftersom han kom hem från Öland för bara några dagar sedan, så känner jag mig lätt snurrig i huvudet. På fredag åker han igen och blir borta i två veckor. Jag börjar få svårt att hålla reda på om jag kommer att vara ensam på kvällen och över natten eller inte.  Pinsamt. *rodnar*

 

Jag läste ut ”Angelas dotter” i ett nafs, inte för att den var speciellt bra på något sätt utan mer för att jag hade Lust Att Läsa. Den sista femtedelen skummade jag en hel del. Nu läser jag ”Döden och pingvinen” av Andrej Kurkov.  Jag har redan läst halva, men det är för att den är bra och definitivt annorlunda. Smårolig. Det var Elin som hittade den i hyllorna på Pocket Shop. Andrej Kurkov har också lyckats med att göra det enkelt. Bokens huvudperson har en pingvin som husdjur och den fick han ta över när djurparken stängde pingvin-avdelningen. Man får inte veta VARFÖR det hände eller hur han fick reda på det eller hur det, över huvud taget, gick till och faktum är att man inte BEHÖVER veta det. Den informationen är inte nödvändig för berättelsen. Det finns inga beskrivningar av utseenden eller miljöer vilket är befriande. En bok som skiljer sig eller så är det för att jag inte är van att läsa författare från Ukraina.

 

En liten Ölands-rapport: Elin och kusinerna tältar på tomten och sover inte inomhus. Det har hörts glada fniss och skratt vid midnatt vilket kan tolkas som att det inte sovs så mycket…

 

Fridens.

BloggRegistret.se
Av Ewa - 1 juli 2008 19:10

9 år sedan vi flyttade hit till vårt paradis och vi har rotat oss. Inte en flytt till! :-D


Fridens.

BloggRegistret.se
Av Ewa - 1 juli 2008 18:54

Orden 'de'  och  'dem'.

Det finns grammatiska regler för hur orden ska användas, men det är inget jag kan på rak arm för jag går på magkänsla som jag gör med mycket i mitt liv. Nu har jag fått tipset att använda omskrivningen 'dom' i stället för att undvika att trilla i språkliga fallgropar. Den omskrivningen är tydligen helt godkänd, så den kör jag på i fortsättningen. När jag kommer ihåg det, vill säga. :-P

BloggRegistret.se
Av Ewa - 1 juli 2008 18:28

Det Dallas-avsnitt där Bobby blev påkörd och dog var extra långt vilket gjorde att jag inte fick med slutet då DVD:n är förhandsprogrammerad. Inget större skada skedd. Avsnittet igår var, även det utan slut, men det berodde på att den dumma DVD:n inte hade lust att spela in de fem sista minuterna trots programmering. Det var under de minuterna som Pam hittade Bobby i duschen! Åh nej! Jag tror att jag missade det när jag såg serien första (och enda) gången oxå! Vad är detta? Har DVD:n infört hemmagjord censur när det är livsavgörande avsnitt?? Jag blir så upprörd!!  Om jag hade tänkt efter lite, så borde jag ha anat vad som var på gång för i de sista avsnitten innan dusch-scenen, så ordnade allt upp sig så till den milda grad att jag blev kräkfärdig och det brukar jag inte bli av Dallas i vanliga fall. Pam gifte sig med Mark och blev en lycklig familj tillsammans med adoptivsonen Christopher. Sue-Ellen och JR återförenades (IGEN) och JR hade FAKTISKT ändrat sig och de var såååå lyckliga. Donna och Ray hade precis fått adoptionen av den hörselskadade 11-årige Tony beviljad. Cliff hade, liksom JR genomgått en förvandling som gjorde att hans äktenskap med Jamie var sååååå lyckligt. En kvinnlig storskurk vid namn Angelica Nero åkte fast efter diverse mordförsök. VARNING!! NÅGOT ÄR PÅ GÅNG!! Nu är allt som vanligt igen med JR som otroget svin, Sue-Ellen onykter och bitter och Donna och Ray på väg att skiljas. Nu känner jag igen mig!


Pär och jag har veckohandlat på Coop och det tog inte ens 1.5 timme tur och retur vilket är sällsynt. Mängden varor var betydligt mindre av den anledningen att jag kommer att vara ensam i två veckor och matlagningen och allt som det för mer sig kommer att röra sig om ett minimum.


Idag läste jag ut "Skugga" av Karin Alvtegen. Jag har läst alla hennes böcker och dom är så himla bra! Otroliga sidvändare. Hon har lyckats med konststycket att göra vardagslivet till allt annat än förutsägbart, men utan tillgjorda intriger eller mysterier. Rekommenderas!! Jag började läsa "Angelicas dotter" av Kristin Hannah (originalets titel är "All the things we do for love". ?????). Den verkar bra. Det verkar som om jag har hamnat i en läsperiod igen. Jag försökte måla igår, men det sket sig fullständigt. Blä.


Fridens.


PS. Nu är varannan tånagel cerise och varannan lila. Läckert!

BloggRegistret.se

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards