Alla inlägg under juli 2008

Av Ewa - 7 juli 2008 16:57

Jag gillar inte Peter Robinson. Han är dum. Han gör att jag känner mig mer förvirrad än vad jag redan är.


Igår kväll började jag läsa "I ondskans spår" av ovan nämnde författare. Efter kanske 10 sidor började svaga déja-vu-klockor ringa och jag fick en klump i magen. NÄJ! Säg inte att jag har gjort det IGEN! Säg inte att jag har köpt en bok som jag redan har läst! En känsla av hopplöshet ramlade över mig. Här ligger fru Noll Koll. Dessutom hade jag bara en enda bok kvar i min att-läsa-hög. Jag läste lite till och då - PLING! - löste sig mysteriet! I våras lyssnade jag på en bok av just Peter Robinson som heter "I djävulens sällskap". Jag kom på att DEN boken är en fristående fortsättning på den jag började läsa igår! Ålrajt! Här ligger fru Absolut Koll! Säg den glädje som varar..... Det slog mig att jag visste hur denna bok slutar utan att ha läst den eftersom det REFERERADES FRISKT TILL DEN I CD-BOKEN! VARFÖR väljer en författare att skriva på det viset?? Henning Mankell gjorde oxå så i några böcker och eftersom jag råkade läsa dem i fel ordning, så avslöjades allt i förväg! Dumma författare! Jag kommer nog att fortsätta läsa "I ondskans spår" i alla fall, men jag kommer att muttra och mumla fula ord HELA TIDEN!


Jag tröstade mig själv för mitt onda ben alternativt belönade mig själv för att jag faktiskt kom iväg till SATS genom att köpa "3 svenska pocket för 159 kr" på Pocket Shopen. Nu har jag FYRA böcker i min att-läsa-hög.


Fridens.

BloggRegistret.se
Av Ewa - 7 juli 2008 16:33

Det regnar och det blåser och det blåser och det regnar. Sedan regnar det ännu mer och så blåser det lite till. Inga utomhusaktiviteter idag inte! Jag kom iväg till SATS, men det tog emot. När jag klev ut från Centralen, så högg det till nedanför knäet på precis samma sätt som jag hade i våras och som tydligen är ett tecken på att jag har kommit igång med träningen (ironiskt värre!). Jag haltade vidare. Träningen gick bra och jag blev härligt svettig av den avslutande cyklingen. Jag kom tillbaka till omklädningsrummet halv 12 vilket är en halv timme innan diverse klasser startar och lunch-tränarna invaderar. Gud, vilket tjatter!


Jag stegade iväg till Clas Ohlson i Gallerian, langade fram CD-spelaren och framförde mitt klagomål. Lasse, för så hette den tillmötesgående själen, satte i ett par batterier och en test-CD för att kolla. Behöver jag säga att CD-spelaren uppförde sig exemplariskt? Typiskt! Men ögonblicket senare upptäckte Lasse att det inte var helt felfritt. Glapp i själva hörlurarna. Jag fick en orange lapp där det stod skrivet vilken sorts hörlur jag skulle få i utbyte och sedan fick jag halta iväg och hämta lurarna och sedan ut genom kassan med den orange lappen som betalning. Bortsett från mitt onda ben, så tycker jag att det gick smidigt. Lurarna fungerar oxå. Det är inte klokt!


När jag kom ut från Gallerian hade det ihållande regnet tilltagit i styrka och det vräkte ned. SL:s sommartrafik gjorde att jag fick vänta 20 minuter på tåget hem och jag började bli hungrig och smågrinig. "Jag kommer ALDRIG hem igen!!" Hemresan var seg. Precis innan jag kom ut från den skyddande stationsbyggnaden, så tryckte jag ned kepsen och stängde jackan hela vägen upp till hakan. Dessutom kopplade jag loss den tufsiga nallen som jag brukar ha hängande i ett av ryggsäckens fack och stoppade ned den i fickan. Den var redan tillräckligt blöt för att jag skulle få dåligt samvete.... Sedan var det bara att, ett steg i taget, gå hemåt. Blä - vad blött! Vattnet forsade längs gatorna. Hem LJUUUUUVA och TORRA hem!!  Av med alla blöta kläder (det var inte den "riktiga" regnjackan jag hade eftersom det inte regnade så farligt när jag gav mig av i morse....) och på med pyjamas och så mat till marsvinen och mat till mig (ravioli med sallad och en kanna te). Soffan med filt, Heffaklump och kuddar. Ljuvligt!


Fridens.


PS. Marsvinen fick ett nytt gräshus i förra veckan. Just nu är Nåna där inne och försöker nog äta sig ut med följden att hela huset rör sig. Huset har sk. krypgrund. Hahahaha - var får jag allt ifrån?





BloggRegistret.se
Av Ewa - 6 juli 2008 19:59

När George Michael var aktuell med gruppen "Wham!", så tyckte jag redan från början att han var för mycket - han var för snygg. Hade det varit idag, så hade jag genast sagt att han är för snygg för att vara hetero. Jag hade ju rätt. Redan för 25 år sedan.


"As" med George Michael och Mary J Blige.

Av Ewa - 6 juli 2008 16:31

Jag kröp i säng vid halv 24-snåret och läste en stund. Fönstret var öppet som vanligt. Det hördes odefinierat buller. Lägenheten bredvid har fått ny ägare som inte har flyttat in ordentligt eftersom hon ville måla om lite först. När jag hade lyssnat ett tag och lyckats identifierat ett av ljuden som tejp som rivs från en tejprulle, så drog jag slutsatsen att hon jobbade på fast klockan var sen. Jag stängde fönstret. Liiiite irriterad. När jag drog upp rullgardinen i morse, såg jag att det var blött ute. Det hade tydligen regnat i natt. Fönstret i vardagsrummet hade fått stå öppet och där var det oväntat kallt, så det stängde jag. Termometern i köket visade endast +11 grader! DÅ började jag misstänka att jag har missat ett åskväder under natten eftersom temperaturen hade sjunkit så kraftgt. Är det möjligt?? Har jag gått miste om en av sommarens absoluta fördelar?? Jag lever fortfarande i fruktansvärd ovisshet.


Annars har jag intagit "snuvigt soffläge" som jag sms:ade till Pär. Promenaderna sitter kvar i benen och knäet gör ont. Jag läste ut "Ur min aska". Läslusten var större än vad boken var bra. Den kändes på något vis lösryckt, inte genomarbetad. Vissa trådar förblev lösa. Inte bra. "Kleopatras kam" är inte heller bra och det beror mycket på läsaren som är skådespelerska. Antingen kan det bli som när Krister Henriksson läser Harry Potter med enorm inlevelse och olika röster; han tar i precis så mycket att resultatet blir lysande eller så blir det som "Kleopatras kam" vilket jag tycker är tillgjort och låter väldigt mycket agerande.


Grisarna har fått rent i buren och de har redan satt i sig det hö som jag lade in. Det är bara att fylla på. :-)


I morgon är det hög tid för ett styrkepass på SATS och jag ska oxå gå till Clas Ohlson med CD-spelaren som jag fick för mindre än två månader sedan eftersom det är glapp någonstans vilket leder till att ljudet kommer och går och det sprakar. Grrr.


Fridens.


PS. Idag fyller svägerskan år på samma dag som min mamma skulle ha fyllt 84 år.

BloggRegistret.se
Av Ewa - 5 juli 2008 17:09

Promenad i 55 minuter i ett BRA tempo! Jag valde en runda med små backar, så jag orkade hålla samma tempo hela tiden. Vad skönt det var och vad skönt det är nu efteråt! Det var mycket behagligare ute idag eftersom det är ordentligt molnigt och bara ca +20, men måste det blåsa så förbålt? Hela tiden??


På promenaden passerade jag ett fält som, vid andra årstider, är rätt intetsägande. Nu är det högsommar och det var knök-fullt av hundkäx. STORA hundäx. Vissa av dem var lika höga som jag!! Lite utomjordisk "Världsrymden anfaller" mutant-känsla över det hela. Läckert på ett kusligt sätt. Dessutom var det helt tomt på både människor och djur och det räcker för att min fantasi ska dra igång...... En stund senare såg jag något på asfalten som rörde sig och trodde först att det var en liten sten som jag hade sparkat till, men den rörde sig en gång till utan att mina fötter var i närheten. Jag böjde mig fram och så en yttepyttepytte groda. Den var inte mer än 1 cm! Jag hoppas att den klarade sig.


Det har blivit ett dilemma att veta var gränsen går. Våren och sommaren hittills har varit tuff och träningen har uteblivit alltför ofta och av olika orsaker. Den senaste tiden har jag varit förkyld. Jag skulle kunna träna i alla fall, men var går gränsen? Efter promenaden i torsdags (klibb-rundan), så kändes det inte alls bra, men igår gick jag en längre runda och det kändes väldigt bra från början till slut. Samma sak idag. Jag kanske ska tolka min rastlöshet som ett tecken på att jag orkar träna för det var rastlösheten som fick iväg mig både igår och idag. Rastlös = tillräckligt frisk. Då var ju DET problemet löst!


Det är lördag idag.

Visst är det det?

Då behöver jag inte anstränga mig på något sätt för att få någonting (mer än promenaden) att bli nyttigt! Frihet! Vet ni vad jag ska äta till middag här min fria lördags-ensamhet? Strips med salt och ketchup och till det en Pucko. Jojo! Nu ska sätta på ugnen för att värma stripsen.


Fridens!

BloggRegistret.se
Av Ewa - 4 juli 2008 20:09

Ett litet må-bra-recept:


1. Kvällspromenad när luften är svalare och skuggorna långa (det blev hela 70 minuter idag och det känns i benen, men det var väldigt skönt!).


2. Direkt in i duschen och avsluta med svalt eller till och med kallt!


3. Gör en kanna te och kryp upp i soffan med en bok eller en bra film.


Eftersom det är fredag, så toppar jag med choklad. Här är en som kommer att sova som en liten gris! :-)


Fridens.

BloggRegistret.se
Av Ewa - 4 juli 2008 15:15

Igår läste jag ut "Döden och pingvinen". BRA!

Idag ska jag börja läsa "Ur min aska" av Inger Jalakas.


Idag lyssnade jag färdigt på "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser med författaren själv som uppläsare. Underbar! Rolig! För kort;  bara 6 skivor. För bara några månader sedan tyckte jag att det var egotrippat av en författare att läsa sin egen berättelse, men när det gäller just Håkan Nesser, så medger jag gärna att jag hade fel för han är en gudabenådad läsare. Mycket behaglig röst att lyssna till! Något som är typiskt mig är "antingen eller", inga kompromisser, svart eller vitt. När det gäller herr Nessers böcker, så vill jag fortsättningsvis inte lyssna på hans ljud-böcker om det är någon annan som läser. Håhåjaja.


Nu lyssnar jag på "Kleopatras kam" av Maria Ernestam med Anna-Maria Käll som uppläsare. 


Fridens.



BloggRegistret.se
Av Ewa - 4 juli 2008 10:39

Jag orkar inte hålla isär 'de' och 'dem'!!!

BloggRegistret.se

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards