Alla inlägg under juli 2008

Av Ewa - 28 juli 2008 16:23

Mysan tappade matlusten för att hon hade ont i magen.

Så enkelt var det.

Tror jag.

Hon ska få en special-pasta (med morotssmak!) i tub i tre dagar och CC litet till.

Nu hoppas jag extra mycket att hon blir helt frisk för på fredag åker Pär och Elin till Öland en gång till och jag vill INTE ha någon sjukling när jag är ensam djurskötare!


Fridens.

Av Ewa - 28 juli 2008 15:16

Jämfört med hur mycket stugsittande det har varit pga värmen, så har jag varit ute på äventyr idag. Pär och jag åkte till Granngården och köpte hö, kraftfoder och sopsäckar (marsvinen blev otroligt glada över nytt hö!).  Vi tittade in hos VAG för att höra vad de kan göra åt bilens AC som mest pustar ut varm luft och det finns det tillräckligt av utanför bilen.... Det visade sig att de tog 1800 kr i timmen bara för att felsöka!!! Aldrig i livet! Pär ringde runt har bokat in bilen hos en annan doktor som vill ha en knapp tusing för samma sak. Det här är vår första bil med AC och efter att ha haft den lyxen är det svårt att vara utan. Sedan veckohandlade vi på Coop i Södertälje vilket inte är vårt vanliga Coop och den är inte upplagd på samma sätt, så vi fick gå förtifjorton extra varv innan vi hade hittat allt på listan.  Lätt irritation uppstod. Tur i oturen att det var en KORT handlings-lista denna gång.


Just nu är Pär med Mysan hos veterinären. Mysan är inte alls lika illa däran som Maggan var, men det är som att hon inte har ork eller uthållighet att äta. I alla fall inte när hon är med de andra grisarna. Pär tar upp henne på bordet och stoppar i henne CC, vatten och hö och hon verkar kunna sitta där hur länge som helst och mumsa hö. ????? Det är ingen idé att spekulera om vad som kan felas henne utan jag skriver igen när de har kommit hem.


Veckans vägning visade plusminusnoll på hektot vilket jag tycker är positivt, men Pär tolkar som negativt. Jag drack mycket vanlig läsk och juice förra veckan pga värmen vilket inte är godkänt. Jag åt en hel del "Djungelvrål" oxå för sältan. Jag åt även många knäckemackor och Finn Crisp (lite kolhydrater) med mycket fet-margarin och Brie-ost, fet-youghurt, bacon, äggröra, mjölk till maten mm, men det har inte gett utslag på vågen. HA! Pär fortsätter att vara skeptisk. Fortsättning följer.


Fridens.

Av Ewa - 27 juli 2008 16:41

Jag kom in i köket vid halv 10 och såg att temperaturen redan var dryga +27. Fy tusan! Idag har det åtminstone fläktat jämfört med gårdagens stiltje. Det har blåst in moln och det har utlovats åska. Jag hoppas och ber!


Det har varit knappt styrfart här hemma. Jag har suttit vid datorn här i köket, i soffan för att kolla "Dallas", i duschen för svalka och hygien och nu är jag tillbaka i köket.


Idag har Ester bott hos oss en hel vecka och det har gått som smort! Betydligt mindre bråk än när Nåna kom (det är inte Nånas fel, med det blev allmän förvirring med en ny vuxen hona). Ester verkar komma överens med alla och hon tar sig in i och ut ur buren utan problem. Faktum är att hon har det lättare med sin yttepytte kropp jämfört med de övriga knubbisarna. Kanske är det bara önsketänkande, men jag tycker att hon har tjockat på sig lite grann. Hon är så liten och mörk att jag föreslog att tipp-exa henna på några ställen, så att vi kan lokalisera henne i de mörka hörnen i buren ;-)


Mysan verkar, däremot, inte må något vidare. Magen är ur slag. Pär matar henne med CC och hon äter själv, men det verkar som att den riktiga orken saknas. Jag HOPPAS att det bara är värmen som spökar!


Fridens.

Av Ewa - 26 juli 2008 17:23

"The heat is on" med Glen Frey.

Passande titel en dag som denna.....

Av Ewa - 26 juli 2008 16:25

Det får vara upp till +20, knappt det, men när termometern segar sig uppåt mår jag sämre i samma takt. Igår skrev jag om diverse värme-krämpor och idag lägger jag till ännu en eftersom det är ÄNNU varmare: jag blir irriterad och snäsig. Jag känner mig aldrig torr och sval. Så fort jag gör något som att gå från ett rum till ett annat, så blir hela jag klibbig. BLÄÄÄÄÄ!!! Jag längtar till hösten! Jag har aldrig varit någon värme- eller sommarmänniska. Var 17 kom den här värmeböljan ifrån??? Ingen som helst förvarning! Igår lade jag mig i soffan och läste för att sedan lura till och det var så skönt! Korsdraget gjorde att det fläktade. Jag gjorde likadant idag; läste en dryg timme och sen zzzzz.... Knasluvan som jag är gift med gick ned till Konsum enbart i syfte att köpa mjöl och ställde sig sedan och bakade bullar!!! Även om termometern visar +29, så är tydligen värme relativt.  :-P


Jag har snart läst ut "Fri" av Natsuo Kirino och den är väldigt bra! Det är alltid kul att läsa om andra miljöer och andra kulturer (den utspelar sig i nutidens Japan). CD-boken, "En geishas memoarer" utspelar sig även den i Japan och den är vansinnigt bra!!!  Jag har hunnit till CD 15 av 17 och jag försöker att få den att räcka lääääänge.



En vecka med LKHF-kosten och det känns prima!

Jag har beställt dr Dahlqvists bok, så att jag kan göra allt ordentligare och dessutom skaffa mig argument när Pär och jag eventuellt  hamnar i en diskussion om varför fett är bra. Det som jag upplever som den största skillnaden jämfört med VV är att jag känner mig mer avslappnad i förhållande till att äta eller inte äta. Det är MYCKET enklare att veta vad jag ska låta bli än att försöka räkna ut points-värde och hur många points som är tillåtna för att inte gå över min dagliga mängd. När jag är avslappnad, så blir jag på bättre humör. Dessutom är allt så gott! "Fet-youghurt" som är härligt krämig och fyllig och som smakar något även när den är naturell! "Fet-margarin" som jag dessutom kan bre på tjockt av. Feta ostar som varken är torra eller smaklösa. De senaste kvällarna har jag druckit te och ätit "Finn Crisp" med margarin och Brie-ost. Åååååh, så ljuvligt.... Jag dricker mjölk till maten som är betydligt godare än vatten. Jag äter knäckebröd med lite kolhydrater men med margarin, mycket pålägg och t.ex gurka. Till middagen brukar jag äta som vanligt, men i stället för pasta, ris eller potatis, så tar jag en sallad och jag känner mig inte trött eller tung efteråt. På måndag är det vägning igen och jag hoppas att åtminstone 4 hg har försvunnit för det innebär minus 2 kg vilket betyder en ny armbands-klocka! :-D   Jag har kvar min fria lördag vilket har inneburit flingor i frukost-youghurten och tacos till middag. Naturligtvis blev det ett par av Pärs nybakta bullar, men de var inte goda och då menar inte att det var FEL på dem utan att jag inte hade det vanliga fikabröds-suget. Det kan i och för sig ha med värmen att göra. Jag är mer sugen på salt och just nu är det "Djungelvrål" som gäller.


Fridens.

Av Ewa - 25 juli 2008 11:10

Jag fick samma kommentar av "björn" som Frump fick härom dagen.

Jag publicerade inte den jag heller.


Fridens.

Av Ewa - 25 juli 2008 10:52

+26 och klockan är inte ens 11. Blä!

Jag mår inte bra av värmen; trött, matt, konstig i magen, noll matlust och lurande huvudvärk.

För varmt för någonting, så det får blir siesta-tempo idag. Behöver jag skriva att jag inte åkte till SATS? Nä, jag trodde väl det.

Grisarna mår bra trots värmen även om tempot är sänkt. De får extra gurka och melon några gånger om dagen. Ester Lilltroll finner sig allt mer tillrätta. Hon är så himla söt!!!! :-D


Fridens.


PS. Det ska tydligen bli något svalare framåt måndag.

Av Ewa - 24 juli 2008 17:38

Jag är nog färdig med Kolmården. Det blev en ganska bra utflykt, men det känns uttjatat. Att åka till en djurpark är att chansa eftersom man inte kan begära att djuren ska ställa upp sig för fotografering eller underhålla besökarena och en varm dag som idag var det inte mycket rörelse.


En STOR livslevande brunbjörn är aldrig fel och för mig spelar det ingen roll att de kan vara farliga för en björn = nalle. Så det så! Inga björnungar syntes till och jag tror att de höll sig gömda för att de skämdes över sina namn; de har blivit döpta efter fotbollspelare på s. Djurplågeri! Nallen på bilden spanade på någonting, det syns tydligt och de tvåbenta åskådarena försökte att lista ut på VAD. Nallen hade fått korn på matbilen. Svårare än så var det inte! Påminner om några andra djur jag känner.... :-)


Jag hade sett fram emot "Tigerworld" där jag skulle kunna se en tiger på "...pirrigt nära håll". Som jag skrev i början, så är det en chansning och en varm dag som idag, så låg de synliga tigrarna lååååångt bort under de skuggande träden. Inte det minsta pirrigt! Vid ett annat besök, när Elin var  liten, så gick vi in i tigerhuset där tigrarna var instängda (minns inte varför). De vankade fram och tillbaka i en stor bur och var allmänt griniga (lite som Lotta när hon tycker att hon har suttit instängd för länge). Vid ett tillfälle röt en av tigrarna till så det nästan slog lock för öronen. Elin blev så rädd att hon började gråta medan jag rös av välbehag. DET var nära och DET var pirrigt!!

Den här bilden kommer från WWF.


Vi åt lunch på "Sting Ray's" eftersom jag hade läst att det var GI-anpassat och att de hade många sallader och sk. wraps att välja på. Det var väl fem olika sallader med bulgur eller fullkornspasta (pasta är inte ok) och EN wrap i form av köttfärs-burrito serverad med en liten sallad. Jag åt burriton som var helt ok även om salladen såg ledsen ut. Kolmården går ju in för att vara miljövänligt och klimatsmart, men varför används då engångs-tallrikar,         -bestick och -muggar? Det bidrar ju bara till det omtalade sopberget.


Sedan styrde vi stegen mot "de häftiga djuren", som Elin uttryckte det vilket innebär djuren på savannen och i öknen. Vi ville allra helst se girafferna - de är något alldeles extra! Visste ni att de har det absolut högsta blodtrycket? Om hjärtat, som sitter "nere" i kroppen ska orka pumpa blod hela vägen upp till hjärnan, så måste trycket vara högt. Fiffigt! Döm om vår förvåning när ingen giraff stod att finna. Det är svårt att missa dem, så det handlade inte om att vi inte hittade dem. Inte en endaste giraff!


Surikaterna fanns i alla fall där de skulle vara! Även om det bara var en enda framme som hade vakten, så är jag nöjd. De är för härliga! Urgulliga! Den satt där hela tiden och ibland spanade den mot himlen. Förmodligen för att bara beredd om det kom någon rovfågel.


Efter det hade vi fått nog och drog oss mot utgången. Elin och jag lyckades övertala Pär att vi skulle åka linbanan innan vi åkte hem igen. Europas längsta runt-gående linbana på 3 km och det tog 25 minuter. Mysigt! Vi var tvungna att gå igenom entré-butiken för att komma ut från Kolmården (de har räknat ut det bra!) och jag köpte varsin t-shirt med väldigt fint djurtryck.


 Fotona på nallen och surikaten har Pär tagit.


När vi kom hem så blev det nästan slagsmål mellan Elin och mig om vem som skulle få duscha först. Jag var så otroligt äckligt genomsvettig och klibbig! Uäää! Nu är det väl dax att försöka äta något, men det blir bara youghurt, te och Finn Crisp.


Fridens.




Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards