Alla inlägg under april 2008

Av Ewa - 5 april 2008 19:43

Nope, jag fick inte på mig jeansen i garderoben. Kalla fakta. Jag är inte den sortens människa som kan ge sig 17 på att gå ned i vikt i syfte att komma i ett visst plagg. Jag behåller jeansen och kanske kommer jag i de om några månader, men tills dess är jag i behov av kläder som sitter bekvämt och det är några storlekar större. Tro det eller ej, men jag är smått trött på mjukisbyxor. Besviken - ja. Självömkan - nej för det är helt och hållet mitt eget fel. Nu har jag och resten av familjen förnyat garderoberna med hjälp av Ellos.

Nu har jag bestämt mig för att följa med till Italien. Lättnaden kom som ett brev på posten dels tack vare själva beslutsfattandet och dels för att jag inte tillåter mig själv att gå miste om det. Lite pirrigt oxå för om tre veckor är vi där!


Ciao!

Av Ewa - 5 april 2008 15:51

Träning: promenad 55 minuter i lunk-tempo. Inga stavar denna gång eftersom den rätta orken saknades; hela familjen vaknade med lätt huvudvärk och halsont. Det var i alla fall väldigt skönt att komma ut!


I övermorgon har jag tid hos min husläkare för att prata om bl.a Italien-resan. I skrivandets stund lutar jag åt att följa med. Jag ska fråga henne om jag kan hoppa över en vecka vad gäller fyra av medicinerna (jag äter åtta olika varje dag - det är inte klokt!), så blir packningen avsevärt mindre. Jag måste prova byxor oxå. Jag har inte haft "vanliga" byxor sedan september och jag kanske inte längre kommer i de som hänger i garderoben.....


Det verkar som om jag har ramlat ur min läs-period. "Barins triangel" består av tre separata berättelser och jag har stretat med den första hela den här veckan nu; jag lyckas inte hålla igång läsandet och får därför inte upp intresset och så är den första delen inte bra heller. Jag får helt enkelt hoppa vidare till nästa och se om den är bättre.


Nu har det gått en hel vecka sedan Lotta opererades och hon mår prima bortsett från att hon är trött och vilar mer än tidigare, men det är nog ingen fara. På tisdag ska vi på kontroll hos veterinären och då ska vi fråga när hon får bada för hon börjar bli unken....


Fridens.

Av Ewa - 4 april 2008 16:45

Träning: 60 minuter styrketräning och 12 minuter på cykel! Endorfinerna slog till medan jag cyklade, så det utnyttjade jag genom att öka på tiden med 2 minuter (2x6 minuter exklusive 1 minuts vattenpaus). Nu känns det att jag har fått ihop ett program som täcker allt från axlar till vader och kondition. Härligt! Jag tog ändå ut lite irritation i förskott i och med att nu när jag har kommit igång igen, så blir måndagens pass inställt pga läkarbesök. Grrrr.


Efteråt gick jag till Body Shopen i Gallerian för att utnyttja min födelsedags-rabatt på 50% på valfri vara och jag hade siktet inställt på en ny necessär till träningen. Butiken var stängd för renovering!!! Jag fick hjärnsläpp och blev stående. Inte hade jag någon plan B! När hjärnan var ikopplad igen, så bestämde jag mig för att knalla hela vägen till Drottninggatans butik. Stockholm City klockan 12 en fredag är inte kul när man inte riktigt orkar med folk..... Har ni tänkt på att man ibland hamnar bakom en person som man helt enkelt inte kommer förbi? Personen behöver inte var stor på något vis, men han/hon rör sig framåt på ett sådant sätt att det blir löjligt svårt att ta sig förbi. Idag var sta'n full av dem...... Väl framme vid Body Shop nummer två kunde jag konstatera att det inte fanns någon necessär för mig (jag stod i kö med en i näven, men tack vare att det tog sådan tid, så hann jag ångra mig och köpte en bok i stället). Besviken, trött, ont i knäna och hungrig. Jag ville heeeeem! På Centralen hade jag tänkt köpa godis på Pressbyrån, men kön därinne var så lång att jag skulle bli tvungen att rusa för att hinna med tåget (med onda knän och full ryggsäck - skulle inte tro det!). Medan tåget rullade in och jag gick mot första vagnen, så passerades jag av en liten dam som oooosade vitlök. Det är få saker här i världen som jag har så svårt för som oset av vitlök; jag blir illamående. Jag höll ögonen på henne för att inte hamna i närheten av henne inne i tåget. Det lyckades! Jag sjönk ned i ett hörn. I sätet framför satte sig en man och han osade inte vitlök. Han STANK!! Jag undrar om han hade badat i vitlök och sedan smort in sig i vitlök. Herregud! Han slipper vampyrer i alla fall. Förmodligen allt annat mänskligt sällskap oxå. NATURLIGTVIS klev han inte av förrän två stationer innan jag skulle av, så jag satt i en halv timme och andades genom munnen (jag orkade faktiskt inte flytta mig och ryggsäcken). Pär hade gått med på att köpa godis på vägen hem och när han ringer för att fråga vad jag vill ha i stället för de chokladfyllda kolorna som jag beställt, men som inte fanns, så började jag nästan tugga fradga: pricken över i! Jag sa åt honom att LETA ORDENTLIGT (han är inte bra på att leta över huvud taget) och han vågade väl inte annat och han hittade kolorna. Kvällen är räddad! Små irritationsmoment dagen lång som jag har svårt att hantera just idag. >:-(


Det är jag som lagar maten idag (kycklingfyllda tortillas och sallad) och jag måste börja nu. Jag återkommer kanske.


Fridens.

Av Ewa - 3 april 2008 20:50

.....när jag kan få både och?

Jag lyckades snusa i soffan en hel timme innan jag åt frukost och sedan tog med mig stavarna på en promenad. 50 minuter blev det.


Pär var med Elin på utvecklingssamtal idag och när det gäller det betygsmässiga, så ligger hon bra till. Fortsättningsvis kommer Elin att kunna säga till om hon upplever omgivningen som alltför stökig och får då flytta till ett lugnare rum. Bra! Hennes lärare i svenska anser att hon borde bli mer "muntlig" på lektionerna (i det skriftliga ligger hon på topp) och hennes mentor ska vidarebefordra att läraren ifråga får ordna mindre grupper för att det ska bli en möjlighet. Vi fick dessutom löfte om att dessa arrangemang fortsätter även i nian. Bitter och luttrad som jag är, kan jag bara säga att jag tror det när jag ser det!


Deklarationsblanketterna har anlänt. De senaste åren har jag deklarerat via sms och det gör jag i år med. Det finns inget hopp om återbäring före midsommar eftersom Pär fick ungefär samma summa i restskatt som jag fick i överskott. Suck.


Fridens.

Av Ewa - 3 april 2008 07:52

Klockan är inte ens 8 och jag är uppe som sällskap åt Elin; hon ska strax gå till skolan. De två senaste nätterna har jag öppnat sovrumsfönstret när jag har lagt mig och har sovit gott som en gris! Morgontrött är jag i alla fall och nu närmar sig ett prov på karaktär: stå emot soffans lockrop och viftande med filtar och kuddar, så att jag kommer ut med stavarna i stället.

Av Ewa - 2 april 2008 18:40

Lotta fick flytta ned en våning till Maggan och Nåna. Det gick knappt att sitta här inne med deras ihärdiga gnissel och tokrusningar! Nu är det lugnt igen. Peppar, peppar.....

Av Ewa - 2 april 2008 17:06

Delmålet var Elins möte med skolkuratorn. Jag var med. Hon var ganska bra att prata med. Det var ett tag som jag undrade om vi var inne på fel spår för kuratorn pratade väldigt mycket om hur vi har det hemma med tanke på att jag är sjukskriven och periodvis mår uruselt. I samband med det, så föreslog hon familjesamtal hos BUP. Min negativa reaktion var pinsamt tydlig, men jag tog det lugnt och väntade på att vi skulle komma in på den egentliga orsaken till mötet: att Elin mår dåligt av skolmiljön. När vi väl kom in på ämnet och hon frågade vad det är VI behöver för att det ska fungera bättre, så fick jag äntligen möjlighet att framföra min åsikt om att det är studiero; mindre grupper, avskilda rum e.dy (vi kan knappast veta vad de kan göra rent praktiskt). Jag påpekade och framhärdade att vi INTE har behov eller hjälp av samtal (den negativa BUP-reaktionen). Det skulle vara Elin ensam då, för att få en chans att ventilera sådant som inte vill/inte kan prata med Pär och mig om eller att få gnälla av sig om sina "pinsamma och jobbiga päron". Elin ska träffa kuratorn på måndag igen och den gången går hon dit själv.


Träning: det körde ihop sig när jag skulle iväg till kuratorn, så promenaden dit blev rask i 15 minuter. Efter mötet tog jag en omväg hem och gick i normalare tempo i 25 minuter. Skönt!


Burstädning igen. Nåna är speciell på många vis. När jag städar den nedre buren, så sätter jag upp "staket" för annars finns det vissa grisar som hoppar in i buren innan jag är färdig..... Nåna sitter alltid på samma ställe på andra sidan "staketet" och väntar på att jag ska bli färdig. Hon hittar kanske ett höstrå som hon tuggar på för att få tiden att gå och varje gång jag tittar till henne, för det kan jag inte låta bli, så tittar hon tillbaka med sina otroligt snälla och tålmodiga ögon. När jag har kommit så långt som att jag börjar lägga in nytt spån, så har hon lärt sig att det inte är långt kvar och står och stirrar på mig och höstrået är glömt. Hon är först in.


Lotta är friskförklarad, så till vida att hon kommer att få vara med sina kompisar även nattetid med start i natt. Hon har två doser av antibiotika kvar innan medicineringen är avslutad, men Critical Care behövs nog inte mer den här gången. Redan den första dagen som Lotta fick vara med de andra, så har Lillan varit makalöst tjattrig; det gnisslas, pips, hackas tänder och diskuteras i det oändliga. Antingen har hon massor att berätta om vad som har försiggått medan Lotta bodde ensam eller så är hon sur för att syrran ät tillbaka igen ELLER så har hon saknat att ha Lotta att små-tjafsa med.


Idag kom intyget från FK. Waow.

Av Ewa - 1 april 2008 19:03

Det enda riktiga april-skämtet i år är DEN SITTANDE REGERINGEN!

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards