Alla inlägg under april 2008

Av Ewa - 16 april 2008 22:14

Jag hade inte tänkt att ta upp detta hemska, men kan inte låta bli en liten fundering. Om polisen verkligen hade gjort sitt jobb och kollat upp tipset, så hade Engla förmodligen varit i livet idag. Jag kan ju OMÖJLIGT föreställa mig det hennes familj nu går igenom, men jag har svårt att tro att jag på något vis skulle må bättre av att höra att det skulle ha funnits en chans att ha sluppit detta om de ansvariga hade gjort sitt jobb. Sorgen behöver inte ökas på med frustration och vanmakt och det hopplösa i att tänka "Om bara..".


Av Ewa - 16 april 2008 16:15

Tussilago. Blåsippa och vitsippa. Snödroppar. Knoppande träd och buskar. Späd grönska. Det första gröna gräset. Olika sorters fågelkvitter (jag är usel på att namnge fåglar). Ljudet av sommardäck som inte är lika rasslande eller smattrande som ljudet av vinterdäck. Fyllon som sitter på parkbänkarna. Det är ljust till klockan 20. När solen skiner syns det hur lortiga alla fönster är. Bantningstips inför badsäsongen på tidningarnas löpsedlar. Bilarna som sopar upp vinterns grus vilket även innebär att från och med NU ska det inte komma mer snö som fastnar på marken! Början till allergiklåda i ögonen. Husägare som trimmar sina fruktträd.


Träning: promenad i 65 minuter. Tungt. Mot slutet sjönk farten från normal till lunk för att sluta i knapp styrfart. Jag hade CD-boken i stället för MP3:n och visserligen är själva boken bra, men det går inte alls lika bra att få igång något egentligt tempo till berättande jämfört med till musik. Det gör jag inte om - det var inte lika roligt helt enkelt!


Mer än så har jag inte att förtälja idag.

Ciao!

Av Ewa - 15 april 2008 14:38

Det är ruggväder idag igen, men värmen är hyfsad +10 grader. Idag har jag inte gått längre än till tröskeln vid ytterdörren (när Elin gick till "arbetet") utan har vilat knäet. Jag rörde mig i närheten av soffan som katten kring het gröt medan jag funderade på ett alternativ till en tupplur. Det fanns ett alternativ: nagelvård (både händer och fötter) medan jag började lyssna på "I djävulens sällskap" av Peter Robinson med Tomas Bolme som uppläsare. En kanna te som pricken över i. Boken är bra!


Elins förkylning är på tillbakagång, men Pär låter fortfarande väldigt täppt och hostar, så jag får fortsätta att mumla mitt mantra: "Jag tänker INTE bli förkyld för jag VILL INTE bli förkyld!". Jag känner mig likafullt täppt i näsan och har en diffus huvudvärk.


Jag ser fram emot att dra igång med VV och börjar till och med bli otålig, men det känns inte som någon större idé innan vi har varit i Italien. När jag satt och kikade på kurs-materialet, så slogs jag ÄN EN GÅNG av att det är enbart kvinnor på bilderna, bortsett från en kock och det är bara den slimmade varianten som representeras. Ett av delhäftena handlar om när man har nått målet och ska lära sig att behålla vikten och på det omslaget står en slank kvinna klädd i en silkig klänning hållandes ett glas rödvin medan en mycket uppmärksam man lutar sig tätt intill henne. "När du har nått din målvikt, DÅ börjar livet." är budskapet som JAG får och jag blir matt av tanken på att vi inte har kommit längre år 2008. Det finns undersökningar som visar att den vanligaste klädstorleken bland kvinnor både i Sverige och i övriga västvärlden, motsvaras av ungefär 44 och uppåt (inte 38 och nedåt). I USA finns det nu fler överviktiga/feta personer än det finns normalviktiga/smala personer. Var är då alla dessa knubbisar? De finns inte med i reklamen annat än som "före" när det gäller träningsmetoder. De finns inte med i filmer eller serier (i synnerhet inte i de amerikanska). Hur kan en så pass stor del, både till antal och omfång, av befolkningen vara osynlig? Om nu storlek 44 och uppåt är den dominerande storleken i Den Verkliga Världen, varför finns det så få snygga plagg i större storlekar? Är det bara de smala som ska axla det ekonomiska oket? Häromdagen stod det att svenskarna blir allt sämre på att köpa nya kläder (dit räknas inte Elin, hon axlar sin del av ansvaret ;-)  ) och det har kanske att göra med att de flesta faktiskt inte får plats i de kläder som säljs?? Det är inte så enkelt som att göra redan befintligt mode i större storlekar, för alla sorts plagg lämpar sig inte för det och det är väldigt lätt att se när man är ute bland folk; ett tajt mode i stora storlekar är INTE snyggt. Punkt. Några klädaffärer t.ex KappAhl, Lindex och H&M har sina egna märken med större storlekar, men det är bara att konstatera att balansgången är svår för resultatet blir tältliknande i trista färger eller i hysteriska mönster. Om jag hade haft det minsta intresse för kläder och mode, så hade jag kanske kunnat sy sådana kläder som jag vill ska finnas i affärerna, men det intresset ligger UNDER noll. Det är kanske ännu en metod att gallra ur icke önskvärd mänsklighet ur bilden rent konkret - finns det inte kläder, så är risken inte stor att de knubbiga syns ute på gator och i arbetslivet. Övervikt/fetma är tydliga tecken på ohälsa och dålig karaktär och bör inte uppmuntras genom snygga plagg. Håll dig undan och kom fram när du har nått din målvikt för DÅ börjar livet som består av acceptans, snygga kläder och friare i långa rader. Det här har jag skrivit om förut och jag kommer förmodligen att återkomma om detta som verkar ha blivit min käpphäst.


Ciao!

Av Ewa - 14 april 2008 18:37

Strax före klockan 8 gick jag upp för att ge marsvinen frukost. Elin åt sin frukost under tiden och tyckte att det var ett fasligt hallbaloo. Då skulle hon prova på att inte bli stressad av allt pipande eftersom man har en vass kniv i ena handen.....


Hon hade sin första prao-dag idag på dagiset som ligger på gården bredvid vår. Det hade gått väldigt bra och varit kul och nu har hon en ny bästis som heter Felix, är 5 år och expert på bröd och "Stjärnornas krig". Hon har alltid gillat små-folk och alltid kommit bra överens med dem. Barn i den åldern är mer accepterande än någon annan åldersgrupp och när fröknarna hade talat om varför hon var där, så var allt bra se'n. När vi flyttade hit, så var 6-årsverksamheten förlagd där (den är på skolan numera) och några ur personalen kom ihåg Elin fast det har gått nio år.


När Elin hade gått i morse, så kröp jag ihop på soffan och bara låg och trynade, men efter ett tag somnade jag och sov till 12! Jag sover inte lika bra när inte Pär är hemma och det i kombination med att jag har haft så ont i knäet tog ut sin rätt i form av trötthet. När jag väl hade lyckats vakna, så åt jag och sedan var det dax att åka till SATS-doktorn. Förutom den vanliga "tuppkams-injektionen", så fick jag även en cortison-dito rakt in i området som var ömt. Anledningen till den plötsliga smärtan, förklarade han var en effekt av att jag har tränat mycket. Jag får ont för att jag tränat mycket och värken gör att jag inte kan träna. Ironiskt värre! Haha. Not!

Nu har jag ont efter allt klämmande, stickande med nålar och gående. Från och med i morgon går jag ned till 2 Tradil om dagen igen.


Jag fick en ny tid hos SATS-läkaren nästa onsdag klockan HALV NIO! Uäää...

Dessutom har jag tid hos Rosie klockan 11. Det blir mer än två timmars glapp när det knappast är någon idé att åka hem, men vad ska jag göra inne i Stockholm innan någonting har öppnat? Jag kan våldgästa mina svärisar och tigga till mig frukost! Jag är så pass väluppfostrad, så jag ringde och frågade om de skulle vara hemma då, men det skulle de inte! Meh! Det är inte ofta jag tittar in hos dem när jag är i sta'n och när jag väl tänker det, så är de inte hemma. Plan B: jag ringde till Rosie och bytte tid och nu ska jag klippa mig redan halv tio i stället. Jag sa att jag har ett läkarbesök innan och då sa hon att hon inte bokar in någon före mig, så behöver jag inte stressa utan hinner till den bokade tiden. Service de Luxe! Aj lajk hör!


Nu har jag fått min brevkurs från VV, så nu ska jag börja förbereda omställningen och det ser jag fram emot!


Ett citat från "Luftslottet som sprängdes" som jag tycker är pinsamt aktuellt med tanke på den överlag usla journalistiken.

"Din arbetsbeskrivning som journalist är att ifrågasätta och kritiskt granska - inte att okritiskt upprepa påståenden som kommer från aldrig så centralt placerade spelare inom byråkratin."

Jag avser i första hand den aktuella ändringen av sjukförsäkringen för VAR kan jag som civil och privatperson utan några som helst expertkunskaper hitta begriplig och OVINKLAD informtion om vad ändringen kan innebära för just mig? VAR? Att läsa FK:s eller regeringens skrifter tycker jag är näst intill omöjligt; fikonspråk och långa formuleringar som bara villar bort mig.


Ciao!


PS. Pär kom hem idag.



Av Ewa - 13 april 2008 16:41

Elin och jag tog tåget till Stora Staden och sprang i affärer. Pär fyller snart år och presenter införskaffades: en ************** och två **********. Resten är beställt via internet. Det blir så bra så! Avdelningen Muji på Åhléns är en av mina favoriter. Mängder av enkla småpryttlar för få pengar. Jag brukar köpa små plastflaskor att ha tvål o.dy i till träningen och idag behövde jag förnya de (de blir sunkiga efter ett tag). Dessutom hittade jag en necessär som även den är avsedd för träningsryggan med flera små-fack för plastflaskorna. "Glitter" har smycken till rimliga priser och är en av Elins stam-affärer. Den här gången köpte även jag örhängen; pärl-pluppar och pärlhängen (lider av pärl-dille just nu). Elin blev pinsam när hon provade en ring som hon sedan inte fick av. Butiksbiträdet fick hjälpa henne loss för annars hade hon varit tvungen att köpa den... Böcker från Pocket Shop - en shoppingrunda utan inköp av böcker är ingen äkta shoppingrunda! Ännu ett stämpelkort blev fullt vilket innebar en pocket utan extra kostnad och ett nytt stämpelkort påbörjades. Sist av allt fikade vi på Coppola i Gallerian. Baguette med parmesanost, parmaskinka och soltorkade tomater - Italien-inspirerat smaskens! Varm choklad med vispgrädde till.


När vi kom hem, så blev det DDD och te. Till middag äter vi risgrynsgröt. Det är varmt och mjukt som gäller idag för det är bara +4, kalla vindar och snöblandat regn - BLÄ de Luxe! Shopping-endorfinerna kom loss och knäet höll, så dagen har varit bra.


Ciao!


Detta är en bokmal.

Av Ewa - 12 april 2008 15:44

Klockan halv åtta vaknade jag av mig själv och gav grisarna frukost. Efter det kröp jag tillbaka till den tomma dubbelsängen och vräkte mig ett par timmar till. Elin och Mattias åt frukost och sedan följde hon honom till tåget; han hade mycket som skulle göras och kunde inte stanna längre än så.


Elin och jag har städat både hos gulle-grisarna och hos oss själva. Det känns alltid bra efteråt när det är rent och fräscht, men den här gången kändes bra under tiden oxå - det var skönt att vara i rörelse och att få göra något! Kan det vara så att jag faktiskt saknar träningen MER när jag har en konkret och fysisk åkomma som hindrar mig? "Man saknar inte kon..." osv. Jag fick, inte oväntat, ont i knäet efteråt, men inte värre än att värken går över om jag får sitta ned ett tag. Det går åt rätt håll! Däremot känner jag mig förkylnings-hängig med huvudvärk i bakgrunden. Ända sedan Elin blev förkyld och därefter Pär, så har jag mumlat för mig själv: "Jag tänker INTE bli förkyld för jag VILL INTE bli förkyld!". Har det haft någon effekt? Skulle jag ha varit däckad av baciller utan mantrat?


Någon gång i början av 90-talet gick en brittisk serie som hette "Huset Elliot" och som jag var helt såld på. Den handlar om två systrar i 20-talets London som startar en egen klädfirma där de själva designar och syr. Hela serien är en lisa för ögon och öron; miljöerna, frisyrerna, bilarna, språket och KLÄDERNA. Den finns inte att köpa med svensk text (ännu), men den går på "Dallas-kanalen" TV4Guld! Halleluja! Den har redan gått ett varv från början till slut och har precis börjat om. Jag spelar in och när jag sedan ser avsnittet får INGEN eller INGET störa!


Jag har hasat runt i 'jamasen hela dagen eftersom jag hade för avsikt att duscha efter städningen, men orken räckte inte riktigt så långt, så i natt kommer jag att vara små-unken, men jag sover ju ensam.....


Ciao!



Av Ewa - 11 april 2008 16:02

Jag klarade mig hela vägen till Konsum och sedan hem med två kassar!

Knäet gjorde ont, men det höll och det var ljuvligt att få komma ut även om det bara var 30 minuter. Plan mark, uppförsbackar och "uppförstrappor" innebär inga större promblem eller smärtor, men nedför backar och trappor.... Aj,aj,aj.


Pär har åkt till Öland med sina föräldrar över helgen. De ska förbereda ett byte av fönster på huset. Pär kommer hem på måndag igen. Elin kommer att tillbringa kvällen med Mattias och han sover över för tredje gången. Eftersom deras umgänge innebär en total isolering från mig, så innebär det att jag får en hel kväll helt för mig själv då jag ska mumsa på godsaker, titta på DVD och läsa. Inte dumt!


Ciao!

Av Ewa - 10 april 2008 16:05

Jag har tråkigt och börjar bli rastlös. Jag gick upp vid 7 för att hålla en tok-snorig och rosslig Elin sällskap innan hon masade sig iväg till skolan. Närmare 9 lade jag mig i soffan och sov tills Elin kom hem vid 11 (hon orkade inte mer idag och det förstår jag). Åt lite cornflakes, duschade, satt vid datorn, åt lunch, strök några skjortor och plockade in de nya kläderna i garderoben. Jag vet inte om knäet egentligen är bättre. Jag har inte ont idag, men det känns tjockt och lite stumt. Både igår och idag har jag ju belastat det minimalt och tagit Tradil med jämna mellanrum; jag har inte ens gått nedför trappan för att hämta posten. Det blir inte SATS i morgon för det vågar jag inte, men jag tänker ta en kort promenad ned till Konsum. Tankarna går i dessa banor:

"På SATS tränar jag mest överkroppen och cykling är ju inte farligt för knäet."

"Tänk om jag får så där vansinnigt ont och det visar sig att bara jag hade hållit mig hemma och låtit knäet vila och läka, så hade jag kunnat börja promenera igen i stället för att sitta inomhus en vecka till."

"Jo....det förstås...."

Jag får börja förbereda, planera och se fram emot en utflykt till Konsum i morgon i stället. Jiihaaaa.....


Temperaturen stiger, snön är borta och solen har lyckats kika fram mellan molnen idag. Det finns hopp!


Ciao!

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards