Alla inlägg under februari 2008

Av Ewa - 8 februari 2008 15:32

Vad ska jag säga? Jag hade promenerat några hundra meter när jag trampade snett. AJ! Jag studsade runt på ett ben och svor (det var precis utanför en dagisgård med plural  barn ute, så jag svor viskande...). Foten kändes ändå ok, så jag fortsatte, men upptäckte snart att så fort det inte var lika plant som en bordsskiva, så högg det till i foten. Jag vek av och det hela slutade med att långpromenaden i stället blev en låååång omväg till Konsum och sedan hem. I långsamt tempo. Den onda foten ovanpå knäet och dessutom med Elin sjuk igen, gjorde att Konsuminköpen blev tröst-betonade: ljus, kakor, choklad, chips, filmer och tulpaner. Jag hittade en bukett av mina absoluta, men ack så sällsynta, favoriter som är mörkt lila med orangea kanter.


En av filmerna jag köpte heter "Snowdogs". Vi har sett den förut (med femtielva reklamavbrott) och jag minns att den var smårolig. Elin och jag såg den när vi åt lunch och den är mysig. Disney-gullig med lyckligt slut, men eftersom det KRYLLAR av hundar, så klagar jag inte! Slädhundar: 7 Siberian Huskies och 1 Border Collie och på slutet valpar...... Jag blir helt sjuk av habegär när jag ser så mycket päls, så många snälla ögon och så många viftande svansar!!! Jag har faktiskt en kusin som bor i Poikkijärvi, några mil utanför Kiruna, som föder upp Siberian Huskies och som tävlar över hela världen med dem. Sist jag hörde om antalet hundar så var det ett sjuttiotal! Mat med mera till sjuttio hundar...... Vi tycker att våra 6 grisar äter mycket hö och paprika - man får lite perspektiv.


Trevlig helg!

Av Ewa - 8 februari 2008 08:32

Elin mådde INTE bra igår kväll och är hemma igen. Hon känns varm, men har ingen feber. Hon tycker inte om att vara ensam i flera timmar när hon mår dåligt, så jag byter SATS mot en långpromenad i stället.


På återläsande.

Av Ewa - 7 februari 2008 16:39

Jag visste väl att jag hade fått tag i världens bästa frisör! Men jag har tillbringat ett dygn i ett frisyrens fruktansvärda ovisshet.... Jag gick in på Klippotekets hemsida för att boka tid hos Rosie och upptäckte att hon inte hade några tider kvar i februari. Ingen fara! Inga tider i början av mars heller. Hm. Inga tider i mars ÖVER HUVUD TAGET! Nu blev jag orolig. :-o     Jag bestämde mig för att lugna ned mig och vänta några dagar; det kan ju vara något knas med hemsidan. I och för sig, så blir jag inte förvånad om hon har slutat. Det brukar vara så, att mina favoriter försvinner och det gäller allt från favoritkakor, deodoranter, strumpor, läkare och frisörer. Suck. Idag kom så ett helt vanligt brev, ett personligt brev som inte låg i ett fult fönsterkuvert, med en handstil som jag inte kände igen. Det var Rosie som hade skrivit till lilla mig! Hon HAR slutat, men ville meddela detta, så att jag kan beställa tid även i fortsättningen! Hon har öppnat en egen salong snett över från Klippoteket. DET kallar jag service, men framför allt OMTANKE utöver det vanliga! Jag har klippt mig hos henne endast två gånger. Det är klart att jag ska beställa tid hos henne! Jag kan passa på att göra reklam för henne oxå:


 Rosie Brogren på Salong Kammar'n på Sibyllegatan 63 i Stockholm - världens bästa frisör!


Fridens.

Av Ewa - 7 februari 2008 11:58

Det blev varken den planerade yogan eller den alternativa promenaden idag. Jag har ont i knäet och vågar inte riktigt belasta det fullt ut. Knäet kanske känner på sig att jag äntligen ska till en ortoped, så då behöver det inte ens försöka hålla mig uppe.


För något år sedan fick jag en bok av svägerskan då hon fått dubbelt upp av den: "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda. Eftersom vi i vanliga fall inte alls tycker om samma sorts böcker, så var jag mycket skeptisk, men sedan blev det väl "bokpanik" och den stod där oläst.... Jag sträckläste den! Härlig och rolig! Vid ett tillfälle fick man en bok med på köpet av "Må Bra" och det var "Jag älskade honom" av samma författare.  Den låg ett tag bland böcker som skulle läsas, men sedan fick den åka upp på övervåningen oläst när jag rensade (en bok har ett "bäst före datum" så till vida att om jag inte har läst den inom x antal månader, så tappar jag intresset, i alla fall för tillfället). Igår kväll hade jag "bokpanik" och letade fram den igen för jag mindes att den var tunn, bara 159 sidor och passar bra i väntan på bokbeställningen ("mellanmål"). Den började jag läsa. Tunn, ganska stor text och korta stycken och kapitel och jag läste mer än hälften. Den är bra. Jag kom plötsligt ihåg en bok jag köpte när jag hade dille på Jane Austen och liknande: "Middlemarch" av George Eliot. Storleksmässigt är den raka motsatsen till "Jag älskade honom" för det är två böcker i en, med liten text och 940 sidor!!! Jag har skrivit in att jag köpte den 1997 och jag trodde inte att det var SÅ många år sedan.


Nu ska jag läsa!


Fridens.


Grisarna fick ett nytt gräshus igår. Bilden är från i december när de fick ett likadant i julklapp.

Av Ewa - 6 februari 2008 12:25

Jag valde en BRA dag att sitta inomhus (vilodag). Det är mörkt, det är grått och rått och det regnar. Inne hos mig är det ljust och varmt, jag är nyduschad och grisarna tar en av sin femtioelva tupplurar.


Jag har, än en gång, grävt fram mitt ritbord under alla prylar som jag har en benägenhet att bara lägga där. Tvättmaskin nummer två av planerade fyra jobbar på i badrummet. Sängarna är bäddade. Disken är undanplockad. Dallas är inspelat. Jag har bytt skosnören i vinterkängorna i hopp om att det ska bli bättre stöd för fotlederna igen. De senaste gångerna som jag har promenerat, så släpper snörningen efter och därmed stödet och jag är ofta trött i vänster fot. Det är den tredje vintern för skorna och jag har haft samma snören hela tiden, så även om de inte har gått av, så kan det vara värt att byta ut dem. Jag har gjort en första skiss på kamera-musen som jag skrev om i måndags, men inspirationen saknas. Jag gjorde ett lamt försök att kika i vår guide över Florens och Toscana, men det känns enbart jobbigt. På lördag ska vi träffas allihop hos svärföräldrarna för att bestämma lite mer om vad vi ska göra när vi väl är på plats. Vi kommer, naturligtvis, att äta en del och att fika. Förstås!


När jag träffade min husläkare senaste gången i oktober, så skrev hon en remiss till en ortoped, men jag har FORTFARANDE inte hört något. Jag har tagit saken i egna händer och beställt tid hos idrottsläkaren/ortopeden som har sin mottagning på "mitt" SATS. Han ska få titta på mina knän, min högra hand och min vänstra tumled. Jag fick tid en måndag klockan 9, så efter det kan jag träna som vanligt och till och med vid samma tid. Bekvämt!


Jag har nått ett stadium som jag INTE tycker om: jag är sönderläst. De senaste veckorna har jag läst den ena boken efter den andra och det har varit ROLIGT att sluka böcker, men så började jag med "Danteklubben" och kommer på mig själv med att inte fatta vad den handlar om, jag får hela tiden bläddra tillbaka för att hålla isär alla namn (det är INTE ovanligt många namn i berättelsen) och jag kan inte koncentrera mig. Det här gillar jag absolut inte! Vad ska jag göra på kvällarna??? Att läsa en timme eller två innan jag lägger mig är det bästa knepet för att kunna somna. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det är så enkelt som att "Danteklubben" är fel bok just nu. Jag väntar på sju nya från AdLibris.


Jag känner mig seeeeg och trögstartad. Det blir kanske bättre efter lunch och DDD. Sedan har jag burstädningen att se fram emot.... :-P


Fridens.

Av Ewa - 5 februari 2008 18:10

Träning: promenad 60 minuter tillsammans med Elin som var hemma även idag, men egentligen inte sjuk. Det var tungt i början, men vi fick i alla fall med en kort rusch mot slutet. Min Nya Strategi har fått en första effekt, så till vida att jag känner mig mindre stressad och pressad; jag känner mig lugnare och mår därför bättre. En fånig liten detalj som oxå är en följd av beslutet är att om jag t.ex ser en film där någon äter något smaskigt utan någon särskild anledning, så kommer jag på mig själv med att tänka: "HA - så kan jag oxå göra nu! Coolt!"


Pär lyckades sluta extra tidigt och kom hem vid halv 3 och då åkte han och jag till Coop. Vi tog två små steg mot bättre miljö och lugnare samvete genom att köpa två av Coops stora, blå tygväskor *  (vi har två sedan tidigare) och så hade vi med "fisklistan". Hoki-filéer och Findus lax-filéer. Vi har ÄNTLIGEN hittat fryst lax som inte är snustorr och trist när den är tillagad och idag upptäckte vi att den dessutom är en "Grön fisksort": kravmärkt och odlad på godkänt vis. "Ingen kan göra allt (för miljön), men alla kan göra något" och det är väl så jag får tänka eftersom jag inte kommer att vara vid liv när effekterna börjar märkas.


Igår läste jag ut "Den hungriga prinsessan" och den höll nästan hela vägen. Mot slutet blev alla funderingar, positiva upptäckter och detaljerade beskrivningar av känslolivet tjatiga och de sista fyrtio sidorna skummade jag bara. Direkt efteråt började jag läsa "Danteklubben" av Matthew Pearl och det är något heeeelt annat.


"Knubbe-tisdag" och vi har ätit varsin smarrig semla efter middagen. I vasen står två tulpan-buketter som har stått i vatten med omslaget kvar och nu ska släppas fria.


Uuääähh - vad trött jag är....


Fridens.


*Grisarna tycker att det bara är nys med miljövänligheten. De har blivit vana vid att vi kommer hem med papperskassar och att de brukar få gnaga sönder åtminstone en av dem.

Av Ewa - 4 februari 2008 17:20

Träning: SATS. En märklig kombination: jag hade inga problem att arbeta mig igenom programmet, jag till och med ökade på en del av övningarna, men jag hade ingen riktig ork. Var är Den Riktiga Orken? Nu är jag såååå trött och huvudvärken har slutligen brutit ut efter att ha legat och lurat sedan jag kom hem. I morse var jag väldigt frestad att krypa tillbaka i sängen igen, men på vägen till tåget, så kände jag ju att det var rätt att åka i alla fall och jag ångrar mig inte även om jag känner mig sliten. På tåget hem sov jag.....


Vägning: +0.6 kg under de senaste fyra veckorna. Förra vägningen visade på +1.4 kg under en fyraveckorsperiod och då åt jag vad jag ville, men tränade, så gott som, inget. Nu har det gått ytterligare fyra veckor och jag har ätit som jag har velat, men nu är träningen igång igen. Intressant, tycker jag. Det verkar som om Min Nya Strategi kan fungera!


Idag postade jag ansökningar och läkarutlåtande till FK som vill ha det senast 15 februari. Nu är det bara att vänta.


Mysan är bra i sitt bakben igen. Medicinering och vila. I morse hade hon Nåna som sällskap och hon var på henne heeeela tiden. Nåna är lite av en "drama-queen" och ofta piper hon för säkerhets skull, men just idag, så fanns det nog anledning..... Förmodligen mådde Mysan bättre och började tröttna på att vara instängd. Nu är alla sex samlade på golvet igen.


Elin har varit hemma i sällskap av huvudvärk och hosta, men ska gå till skolan i morgon.


Nu måste jag diska. Sedan ska jag göra en kanna te och skriva handlings-listan till i morgon. Ännu senare, om jag orkar, ska jag börja på ett kort med en fotograferande mus som svärföräldrarna ska få tillsammans med en kamera (en gemensam födelsedagspresent i förskott med anledning av Italien-resan).


Fridens.

Av Ewa - 3 februari 2008 18:14

Snöfallet övergick i regn. Den vita marken är numera täckt av slask och den svarta, trista asfalten lyser igenom. *vrålar av förtvivlan!*

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards