Alla inlägg under december 2007

Av Ewa - 15 december 2007 16:36

Träning: 40 minuters långsam promenad med raskare tempo mot slutet pga kissnödighet.


Precis klockan tio parkerade vi vid IKEA och var bland de första att gå in efter öppnandet. När ska man vara där för att vara FÖRST? Vi slog nytt personligt rekord på 10 minuter; in - leta upp spegeln till Elin - betala - ut igen. Det som tog tid den här gången var att gå genom hela varuhuset till tag-själv-lagret. Vi köpte julgranen från en försäljare på utsidan, en Kungsgran som är kort (vi har snedtak på övervåningen där den kommer att stå), rund och tät. Förra årets gran köpte vi oxå vid IKEA och den höll sig fin länge. Medan granköpet pågick, så började det små-snöa. Det har varit runt minus 4 grader hela dagen och mycket frost och tillsammans gav det mig ett pyttepyttelitet pirr av julstämning.


Idag köpte jag säsongens första tulpanbukett. Jag älskar tulpaner!! De är stilrena och enkla med sina klara färger. Dagens bukett är vit och kostade hela 59 kr, men är ett måste för mig och nu kommer jag att ha en vas med tulpaner, mer eller mindre, hela tiden hela säsongen.


"Adress Fleshmarket Place" var alldeles för deppig för mig just nu, så jag bytte till "Drömstället" av Melissa Bank. Bra flyt och lättläst (ovanligt stor text) och smårolig.


Utanför vårat lilla konditori, så satt en stor schäfer kopplad. Den hade ett hundtäcke på sig som skydd mot kylan, men den gnydde ibland. Den stod upp hela tiden och hade till och med rimfrost i morrhåren och i "ögonbrynen". Jag mår fysiskt illa av att höra en hund gny! Jag antar att ägaren med familj satt inne i värmen och gonade med tända ljus och nybakat fikabröd. Hur kan man göra så? Köp med bröd och fika hemma i stället! Grrrrrrrrr.....


Adjö.

Av Ewa - 14 december 2007 18:18

Det är inte enbart pepparkakshus som är ätbara!


Det är den bakre halvan av Lotta som syns närmast i bild.

Av Ewa - 14 december 2007 16:24

Fredag eftermiddag.

Det är kolsvart ute och sorgligt snöfritt, men det är i alla fall minusgrader.

(Jag griper efter julstämningens halmstrån!)

Det enda som hörs nu är när grisarna prasslar med höet och pysslar med sitt.

Elin är hos en kompis.

Pär är inte hemma än.

Jag vet inte vad jag ska skriva EGENTLIGEN.

Jag mår så dåligt.

Då slog det mig hur taxam jag är för att jag inte lever ensam!

Att må så här dåligt just en fredag eftermiddag och ha hela långa helgen framför sig............

Jag har en familj och dessutom husdjur.

Jag har tak över huvudet och dessutom ÄLSKAR jag min bostad.

Jag har en man som har ett fast arbete som han trivs med.

Jag har en dotter som, i det hela stora, är fullt frisk.

Jag har mer än mat för dagen.

Det jag önskar just nu är att få må riktigt bra, riktigt länge och att slippa ha ont i handen, så att jag kan sitta och teckna timmar i sträck.


Adjö.

Av Ewa - 13 december 2007 15:15

Träning: långsam och trög promenad i 70 minuter. Endorfinerna har tydligen julledigt.....


Pär utnyttjade möjligheten att arbeta hemifrån idag mycket beroende på att han följde med Elin till läkaren (läs: han ville inte vara pepparkaksgubbe i luciatåget på arbetet). Den här gången var vår eminenta husläkare förberedd vilket innebar att Elin "förhördes", det kollades reflexer med mera samt togs flera rör med blod. På onsdag får vi veta om proverna kunde avslöja något. Elin behövde inte gå tillbaka till skolan efter det, så de köpte med sig kebab och pizza som vi åt till lunch. Efter det var Pär och jag ute och hasade i halv-dagern och jag bara gäspade och gäspade och gäspade...


Apropå att man blir så trött av bristen på riktigt dagsljus, så kommer jag ihåg att det stod i bl.a DN för ett par år sedan, att vår lust att sitta och kura i halvmörker med tända ljus egentligen bara förvärrar tröttheten. Det där tog jag fasta på, så på morgnarna, den här tiden på året, så tänder jag sänglampan det första jag gör och när jag väl har tagit mig ur sängen, så tänder jag så många lampor som möjligt och de får vara tända tills dagsljuset har hunnit ikapp. Det är hårt att ha en lampa i nyllet när man är nyvaken, men det hjälper! Den värsta tröttheten försvinner och det går ju att ha tända ljus i alla fall.


Vet ni vad jag blir avundsjuk på just nu?

Jag blir avundsjuk när jag ser någon som sover!!! Det spelar ingen roll om det är nattsömn i sängen eller bara en tupplur i soffan - det ser så otroligt skönt ut! Naturligtvis har det att göra med att jag mår pyton och i dessa rofyllda bilder ser jag en möjlighet att fly vilket jag skrev om igår. Jag hör soffans lockrop nu oxå och de är ovanligt starka eftersom jag inte har "lurat" alls idag; Pär gick upp med Elin i morse och jag sov till halv tio.


Nu är det dax att bestiga Everest eller som det heter till vardags när jag är deprimerad: det är dax att duscha.


Adjö.

Av Ewa - 12 december 2007 12:45

Ingen promenad för jag somnade på soffan igen. Jag skulle kunna sova hur mycket som helst! Jag använder sömnen mer till att fly undan några timmar, så jag känner mig aldrig utvilad. Depressionens Onda Cirkel och jag vill få ork att brya den.


Igår läste jag ut "Den osynliga väggen" och den var MYCKET bra! Ett otroligt flyt i berättandet och ett underbart sätt att knyta ihop allt på. Rekommenderas! Nu ska jag läsa något heeeelt annat och inte verklighetsbaserat: "Adress Fleshmarket Close" av Ian Rankin med ett kranium på omslaget. Hmm...


Adjö.

Av Ewa - 12 december 2007 08:57

Något lyser på trädtoppar och hustak.

DET ÄR DEN EFTERLYSTA SOLEN!!

Idag blir det daxljus!!!

Idag blir det absolut promenad!


På återläsande.

Av Ewa - 11 december 2007 19:55

Jag såg en film på TV4 Film som hette "Jack & Sara" där Jack förlorar sin fru Sara under förlossningen av deras första barn. När han senare beskriver hur det känns att vakna varje dag bara för att bli påmind om att hon är död, så var det en aha-upplevelse för mig för det är precis så det känns de perioder som jag är deprimerad. Så här beskrev han det: tänk dig känslan som du har när du VET att du har glömt att göra något viktigt och hur det känns när du kommer på vad det var; som om magen vänds upp och ner och du mår lite illa. Först vaknar jag på morgonen och allt känns bra tills jag kommer ihåg....

Det är så det är: när jag vaknar varje morgon, så är det ett kort, kort ögonblick när allt känns bra innan allt ramlar över mig.


Adjö.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards