Alla inlägg under december 2007

Av Ewa - 25 december 2007 16:27

Pär och jag är pinsamt och rörande eniga om att nästa jul, då ska vi inte köpa gemensamma julklappar eller, som vi gjorde i år, köpa dem i förväg genom att beställa böcker och sedan kalla det julklappar. Nästa jul ska vi göra det ordentligt! Idag har jag mest haft lust att åka iväg och tokshoppa pga brist på julklappar! Kalla mig ytlig, om ni vill, för det är jag emellanåt.

Av Ewa - 25 december 2007 09:18

Det känns lite avslaget.

Antiklimaxliknande stämning.

"Var det allt?!"


Vi kom hem strax före halv tio igår. Jag var helt färdig efter uppryckningen och så törstig efter all mat (min svärmor lagar sååå god mat!). Två stora glas apelsinjuice och två Mozart-kakor. Jag laddade ned DN:s rysare och lyssnade på flera kapitel medan jag spelade PC-spel. Närmare midnatt gick jag och lade mig; huvudvärk, trött och leds. Jag har sovit hyfsat.


Elin fick diverse uppgraderingar och en ny hårddisk till sin dator i julklapp och Pär och hon satte igång med att installera allt. Det visade sig att hårddisken är trasig och det övriga får Pär inte att fungera. Det är så trist när det blir så!


Det verkar inte bli något riktigt dagsljus idag. Tre plusgrader och all den vackra frosten är borta. Snyft! En dyster dagen-efter-stämning.

Av Ewa - 24 december 2007 12:28

Jag tar på mig den otrevliga rollen som Dödaren Av Julglädjen, men jag måste få skriva att jag mår så s****s dåligt idag och att jag har haft en argumentation/gräl med Pär om just detta. Jag vill inte och orkar egentligen inte följa med till svärföräldrarna, men Pär envisas och tycker att jag faktiskt kan "rycka upp mig och följa med". Han säger att han inte kan förstå vad det är som är så jobbigt och det hjälper inte att förklara. "Du behöver inte alltid förstå allting utan bara acceptera." säger jag då. Jag blev arg. Jag är fortfarande arg och det är ilskan som fick mig att "rycka upp mig och följa med" och orkar jag inte, så åker jag hem tidigare. I en barnslig protest, så låter jag kjolen hänga kvar i garderoben och tar på mig mina svarta mjukisbyxor.


Jag fick en namnsdagspresent av Elin i form av ett rosa örngott med texten "Världens Bästa Mamma". Jag var så krass att jag frågade om hon verkligen tycker att jag är det eller om det bara är fjäsk. Vi kom fram till att hon får ta tillbaka det de gånger hon inte tycker att texten stämmer. ;-)



Av Ewa - 23 december 2007 15:59

Vi har städat idag. Pär basade över köket och vi drog fram marsvinsburen för att ta bort de otroliga mängder skräp som samlas där bakom. Köksgolvet blev skurat. Det är rent och fint och luuuuugnt och skönt.


I natt läste jag ut "Om jag kunde drömma" och det var en berättelse som skiljer sig från mängden. Den var väldigt bra! Dessutom hade den ett slut som inte var förutsägbart och som lämnade några frågetecken efter sig. Nästa bok är inbunden och är skriven av mass-författaren Stephen King. Den heter "Liseys berättelse" och ska, enligt mr King själv, skilja sig en aning från det han har skrivit tidigare och är dessutom väldigt personlig (vad som nu menas med det?). En författare vars stil påminner om Kings är Johan Ajvide Lindqvist och honom gillar jag! Idag fick jag reda på att han skrivit en julrysare i tretton delar för DN och den startar i morgon. DEN tänker JAG följa!


I morgon är det alltså julafton. Vi har ett par traditioner: risgrynsgröt till frukost, julklappsöppning efter frukosten och vid 13-tiden åker vi till svärföräldrarna för att fira jul tillsammans med dem och med svägerskan + familj. Grisarna får vara ensamma många timmar, men de brukar få lite julextra att tugga på.


Fridens alla bloggare!



Av Ewa - 23 december 2007 10:17

God Jul önskar jag alla blogvänner och alla Snälla som läser min blog!

Av Ewa - 22 december 2007 18:04

Det är stenbockens tur nu!

Av Ewa - 22 december 2007 16:15

Idag var jag till frisören och blev av med en hel del hår och det handlar mer om att det tunnades ut än att det blev kort. Jag blir lika förvånad varje gång; eftersom jag har kort hår, så väger det egentligen ingenting, men ändå känns det mycket lättare efteråt. Hm. Eftersom Rosie, som frisören heter, har bättre utsikt mot min hårbotten än vad jag har, så frågade jag henne hur det såg ut däruppe med anledning av psorasis och klåda. Hon kunde meddela att det ser bra ut; inga irritationer eller rodnader. Det betyder att det svindyra schampot och serumet har avsedd effekt och det kan vara bra att ha som argument om det börjar kännas för dyrt. Jag får sådan lust att ta med henne hem och hålla henne inlåst, så att hon inte försvinner för hon är SÅ BRA! Det är så mycket mer än bara klippning. När hon tar emot mig, så får jag ett stråååålande leende och hon verkar genuint glad över att se mig. Jag har ofta sett henne på Klippoteket och hon är lika trevlig mot alla kunder, så jag blir inte mallig och tror mig vara särbehandlad och jag kan inte låta bli att undra hur hon orkar? Hon mår förmodligen väldigt bra för att klara av det + att hon är som gjord för den sortens service-yrke. När jag satte mig i frisörstolen, så frågade hon mig hur jag mådde och eftersom jag tog för givet att det var en fråga-utan-att-egenligen-vilja-ha-ett-ärligt-svar-fråga, så svarade jag bara med en suck och mumlade något om den förb*****e eveghetsförkylningen. Då satte hon sig på sin rullande pall och gled in bredvid mig och såg uppriktigt deltagande ut. Waow. Jag kom av mig helt och kunde inte säga mer och hade nära till tårarna. Det gjorde oxå att jag insåg att jag inte mår fullt så jopphejdi som jag har velat tro de senaste dagarna.... Det bekräftades oxå av att jag kom på mig själv med att strunta i resultatet av klippningen. "Det får bli som det blir - jag orkar inte bry mig!" Det kan jag ju säga att jag ALDRIG har gjort tidigare! Mitt hår och frisyren har alltid haft stor inverkan på mitt mående, men idag kände jag mig egendomligt frånkopplad. Det blev i alla fall väldigt bra och Rosie gjorde att jag blev mer uppåt. Jag tänker faktiskt skicka ett av mina kort till henne för att visa min uppskattning för yrkesmänniskor som hon är (ruskigt) sällsynta och borde fridlysas.


Jag promenerade i sakta mak från Sibyllegatan mot Östermalmstorg och Saluhallen. På torget var det försäljning av granar, amaryllisar och annat juligt och Frälsningsarméns lilla orkester spelade julsånger. PING! Där fick jag lite mer julstämning. Jag gick faktiskt in i Saluhallen oxå bara för att det luktar sååååå gott därinne och för att det är minst förtifjorton år sedan jag var där senast. Sedan fortsatte jag Nybrogatan ned mot Dramaten och svängde av in på Strandvägen och fortsatte till Sturegallerian och Apoteket Isbjörnen (Pär behövde Reliv brustabletter). Ut igen och upp längs Kungsgatan till Hötorget och min favoritgodisaffär Caramella på Slöjdgatan. Jag hade ett vansinnigt sug efter "Mozart-choklad"; kulor eller runda kakor med nougat längst in, sedan marsipan och sist choklad. Sedan gick jag till Centralen och tog tåget hem. Från frissan till tåget tog 50 minuter. Det var faktiskt skönt! Skönt att gå själv utan motionstempo och skönt att inte handla något större som krävde bärkasse.


När jag kom hem gjorde jag några ostmackor, tog en av Elins nybakade lussebullar och en kanna te och tittade på "Finding Neverland" som jag spelade in igår. Johnny Depp i huvudrollen...... Kommentarer överflödiga! Den var ganska bra. Det är inte ofta jag har sett mr Depp i en så sansad roll, men han är en himla bra skådespelare. Filmen handlar om hur JM Barrie fick idén till Peter Pan. Sagan om Peter Pan har jag aldrig tyckt om eller lyckats ta till mig, men jag vet inte riktigt varför.


Medan jag var i Stora Staden, så hade Pär och Elin fullt upp: de har städat övervåningen och möblat lite och klätt granen. Fiiint! Elin har bakat lussebullar och Pär har städat marsvinsburen samt griljerat skinkan. Det är bra att de inte satt och rullade tummarna medan jag slogs med pöbeln på gator och torg! ;-)


Nu ska jag fixa musik till min mobil, så att jag kan ha när jag ska diska efter middagen.


Adjöken.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards