Alla inlägg under november 2007

Av Ewa - 3 november 2007 20:57

Vecka 5, dag 6

Vilodag med allmänt ont i leder och små-förkyld.


När jag lade mig vid midnatt, så hade det börjat snöa. När jag var på toaletten vid halv åtta, så var det vitt ute. När jag vaknade nästa gång, närmare halv tio, så hördes ett susande utifrån. Det var en sorts susande som hörs trots att fönstret är stängt och bara betyder en sak: ösregn. All snö var borta. Suck. Svägerskan med familj är i Norrtälje skärgård och de hade hunnit bygga en snögubbe!! Antingen var de övernaturligt snabba eller så fick de mer snö än vi. Det är bara början av november, så hopp om mer snö finns kvar.


Vi hyrde filmer igen och jag var inte på humör för någon gullig komedi och definitivt inte på humör för romantik. Blä! Nä, det skulle vara läskiga filmer den här gången. "The grudge" var redan uthyrd och de har endast ett exemplar vilket jag tycker är ynkligt! Det blev "Mr Brooks" som var mycket bra och som inte hade ett förutsägbart slut. "Hypnos" som var en spansk otäcking, men den var varken kuslig eller otäck utan bara obegriplig. "The prestige" var mycket bra även om den inte var läskig på något sätt, men den hade inte heller ett förutsägbart slut. Alla filmer, oavsett genre, som har oväntade slut får automatiskt ett extra plus i betyg av mig. "The Amityville horror" som jag spelade in igår, den var riktigt kuslig med mellanhög skrämsel-faktor och låg äckel-faktor.


Mitt sk ätar-dygn är till ända och jag har lyckats tillfredsställa sötsuget för en vecka framåt. Choklad, Napoleonbakelse, chips och vanlig läsk.


Det finns måååånga ord-spel för PC och då menar jag de som går att ladda ned/köpa från diverse spel-sidor, men av dem är det skrämmande få som är på svenska. "Shangri la de luxe 2" är en uppföljare på ett engelskt ord-spel som jag köpte för något år sedan. Jag laddade ned det och körde de 60 gratis-minuter som man vanligen får. Eftersom jag vill prova det längre än 60 minuter, så letade jag upp en annan spel-sida som jag kunde ladda ned det ifrån (och som inte "kände igen" mig och min PC) och döm om min stora förvåning när det visade sig vara en svensk version! Jag har köpt det och nu ska jag klura ut ord tills det är läggdax.


Natti, natti.


Av Ewa - 2 november 2007 16:17

Vecka 5, dag 5

SATS och det var väldigt skönt! Jag kände oxå att det finns mycket ork kvar, så nästa gång kommer jag att öka på de flesta övningarna när det gäller repetitioner, inte vikt. Det blev inte benpressen idag heller pga knäna. Det pågår byte av sprinkler-system på mitt SATS och med anledning av detta, så hade damerna och herrarna fått byta omklädningsrum med varandra vilket innebar att hantverkarena var inne hos herrarna. Det var en bra lösning, tycker jag, men för min lilla hjärna blev det en sorts kaos-träning. Herrarnas omklädningsrum är spegelvänt och mindre och allt kändes bara så konstigt! Det påstås ju att det är bra för hjärnan att ruskas om med jämna mellanrum, men den här omruskningen gav mig huvudvärk....


Elin följde med idag igen och rände runt i affärer medan jag tränade (hon hade fått extra shopping-medel från Pär och mig) och när hon var klar, så kom hon till SATS och väntade på mig. Vi hade tänkt att upprepa måndagens Coppola-besök, men vi längtade hem till grisarna, soffan och filtarna, så i stället köpte vi lite onyttigt smaskens hos vårt konditori  stället. Det blev risgrynsgröt, knäckebröd och te till lunch med det onyttiga smaskens som efterrätt. Vi såg ett avsnitt av "Medium" som äntligen har börjat igen och som jag spelade in igår. En favorit-serie för mig medan Elin tycker att den är små-kuslig och Pär bara fnyser åt den (han fnyser åt allt övernaturligt).


Jag har fortfarande inte fått något intyg från FK. Pär mailade handläggaren och hon svarade att hon skickat det med B-post direkt efter att han hade ringt henne i måndags. Det är tredje dagen i rad nu som vi inte har fått någon post alls, så felet verkar ligga hos Postverket. Absolut senast på torsdag måste jag faxa intyget till SL, men helst redan på onsdag. Den här sortens situationer kan göra mig alldeles gaaaalen: jag avskyr att vara beroende av att någon ska göra sitt (läs: posten ska leverera intyget) för att jag ska kunna avsluta mitt (läs: faxa intyget).


Avvikelser (plural!): risgrynsgröt och en nougatbåt (en mazarin med ett tjockt nougat-lager i stället för glasyr).


Tugga och svälj - det är hälg!


Adjö.

Av Ewa - 1 november 2007 22:36

Avvikelse: 1 mugg varm choklad.

Av Ewa - 1 november 2007 14:30

Vecka 5, dag 4

Vilodag med sovmorgon. Redan igår kväll bestämde jag att det skulle bli en vilodag eftersom jag hade ont i knäet och kände mig förkyld. Det är inte enbart pga promenerande som jag har ont, väderomslagen gör sitt till. Igår +5 och idag +13. Sjukt! Efter promenaden igår, så kände jag att det nog var dax att ta fram vinterjackan och -skorna. Jag har stått emot så länge det bara gick för jag tycker att jag får ha de kläderna så himla mycket som det redan är. Vinterskorna är så sköna! Ecco och GoreTex i en lyckad förening; de är super-lätta, torra och varma, men inte för varma.


I skrivandes stund, så har vi fortfarande inte fått någon post och jag har heller inte fått intyget från FK än. Pär har kvar av sin åkremsa som är till fullt pris, så jag kan använda den när jag ska till SATS i morgon eller så får jag hålla mig hemma. Surt.


Även dagens middag blir slapp för Elin ska äta en färdigrätt från frysen och Pär ska hämta hem varsin jätte-kebab åt honom och mig. Det blir inte så mycket disk av det heller (slapp-heten sprider sig!) vilket jag alltid uppskattar.


Adjö.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards