Alla inlägg under november 2007

Av Ewa - 8 november 2007 22:58

Avvikelse:  okänt antal Noblesse.

Av Ewa - 8 november 2007 16:18

Vecka 6, dag 4

Promenad på 65 minuter i kontinuerligt och långsamt lunka-på-tempo. Det var väldigt skönt att komma ut och det var skönt att komma hemifrån! Jag har suttit inomhus i tre dagar utan någon träning alls och jag blev allt retligare och det berodde inte enbart på dåligt samvete pga utebliven träning utan för att jag faktiskt har behov av att röra mig. Endorfin-kicken uteblev idag, men det var likafullt skönt att göra något. Betyder detta att jag är på väg att bli beroende av att träna? Inte håller jag väl på att bli beroende av något som är nyttigt?? Det är inte möjligt!  ;-)


Elin har litet feber och mer ont i halsen idag, så på det viset mår hon sämre, men hon verkar ändå piggare än igår. Hm. Det blir ingen skola i morgon heller trots matte-prov utan det får hon göra i efterhand, men jag har en känsla av att hon inte kommer att vara ensam om det, så här i virus-tider.


Jag köpte "Amelia" idag enbart av den anledningen att jag fick en film på köpet. 43.50 för en DVD-film som har gått på bio i år är ett fynd om den är bra vill säga och det var den, mycket bättre än vad jag hade väntat mig. "Nära & kära" med Meryl Streep och Uma Thurman. Rolig och mysig och ett slut i min smak, men som Elin (en 14-årig romantiker) inte tyckte om. Meryl Streep är BRA, mer behövs inte sägas om henne. Uma Thurman, som var anledningen till att jag var tveksam till filmen (jag gillar inte henne), var helt ok. Brian Greenberg var ny för mig och jag tycker att han var så go' som Dave.


Elins skolfoton kom idag och de var, som vanligt, riktigt bra även om Elin själv tycker att hon inte ser klok ut, men det är en vanlig reaktion. Hela foto-paketet inklusive en skolkatalog kostar 514 kr. Eftersom vi har endast ett barn, så köper vi alltihop, men jag kan förstå om de som har barn i plural tycker att det kostar mer än det smakar. Pär har berättat att det finns de som är så pass snikna och fräcka att de scannar in fotona för att sedan returnera dem till fotografen! Inga kommentarer....


Igår fick jag det sk. skattnings-formuläret för depressioner som överläkaren ska ha som en del av underlaget för utlåtandet till ansökan om förlängd ersättning. När jag fyller i det, så ska jag gå efter hur jag har mått de senaste två veckorna och det har ju gått både upp och ner, som vanligt.


Nu ska jag strimla kyckling-filéer till wok med nudlar.


Adjö.

Av Ewa - 7 november 2007 21:27

Vecka 6, dag 3

Ingen träning idag heller pga förkylning. Elin har varit hemma idag av samma anledning. Eftersom hon var på väg till skolan i morse, så ville hon ha sällskap innan hon skulle gå och jag steg upp redan strax efter 7, men i natt sov jag bra, så jag var nästan utvilad.


Vi har tillbringat dagen med att se på inspelningar och "Angel". Jag har strukit skjortor åt Pär eftersom han diskade åt mig häromdagen. Pär och jag veckohandlade på Coop, men den här gången kom vi inte iväg förrän vid 16.30 (vilket är en timme senare än vanligt). Det var tvär-mörkt ute och regnet öste ned och det kändes som om det var framåt 21-tiden. Usch, vilken lång dag det har varit!


Avvikelse: 3/4 fryst pizza till middag och den var inte särskilt god.


Det kom ett brev från SL om att de mottagit faxen med intyget och att mitt ärende därmed är avskrivet. Den historien är alltså slut nu. Skönt!


Natti, natti.



Av Ewa - 6 november 2007 15:52

Vecka 6, dag 2

Ännu en vilodag. Jag sov uselt i natt och det kändes tungt och allmänt deppigt när jag gick upp strax efter 7. Elin ville ha sällskap tills det var dax för henne att gå till skolan, men när jag har varit uppe i kanske tio minuter, så ser jag att hon ligger i sin säng. Varför får hon ligga och mysa, men inte jag?? Hon sa att hon hade litet ont i halsen, men hon gick i alla fall och blev kvar hela skoldagen. Vid nio-tiden kröp jag ihop i soffan med kuddar och filt och sov i nästan fyra timmar!! Det har känts bättre sedan dess, så det var nog sömn jag behövde, men det vore ännu bättre om jag sov på nätterna i stället.....


Jag har städat hos grisarna och det känns som om jag glömde något för jag tycker att det gick så fort. Ingen av grisarna har haft någon anmärkning. Inte ännu i alla fall.


Det är en s.k lamporna-tända-hela-dagen-dag idag utan något riktigt dagsljus. Den här sortens dagar är uthärdliga så länge de kommer en och en. Pär är ute på sin löprunda och försöker att springa ifrån en envis huvudvärk. Elin sitter här vid köksbordet och gör matte-läxan (det är ett prov som lurar i horisonten) och jag är inte till någon som helst hjälp. Jag suger på matte och har alltid gjort det. Tacka vet jag språk och historia!


Nu ska jag renskriva vår låååånga handlingslista till morgondagens Coop-handling. Jiha.


Pär har faxat intyget till SL, så nu hoppas jag att just denna historia är slut.


Adjö.

Av Ewa - 5 november 2007 22:11

Äntligen kunde Pär hämta ut det stora paketet från AdLibris!! Sju nya böcker som väntar på att läsas och det är nästan svårt att välja vilken jag ska börja med. "Dad's life" av Dave Hill var ganska bra, men den bleknar hastigt i skenet av den nya bok-traven och åker upp på övervåningen läst till hälften. Ni kan se det framför er hur jag förväntansfullt slår upp den nya, olästa boken samtidigt som jag, med ett föraktfullt fnysande, slänger den engelska pocket-boken över axeln utan någon som helst saknad.


"Jättens hus" av Elizabeth McCracken handlar om Peggy Cort som tycker att böcker är livet och delar in mänskligheten i två grupper: låntagare (hon är bibliotekarie) och resten. Den är inbunden och den ska jag börja läsa NU.


Jag kan förresten se referenser till min blog nu. Hm.


Natti, natti.

Av Ewa - 5 november 2007 15:59

Jag kan bara se mina egna inloggningar och de är jag inte intresserad av. Var är referenserna och besöksstatistiken? Har jag missat något eller har jag plötsligt blivit usel på att leta?? 

Av Ewa - 5 november 2007 15:24

Vecka 6, dag 1

Vägning: 92,5 kg vilket innebär att jag har gått upp 7 hg och jag förstår, ärligt talat, inte varför. Jag får tydligen inte avvika över huvud taget, inte ens genom att dricka mjölk till maten, så det är det jag kan dra in på. Fortsätta med träningen är ju självklart och de senaste två veckorna har det inte varit lika mycket pga trötthet och värk i leder. Idag kom jag inte iväg till SATS eftersom jag känner mig mer förkyld.


Jag har snarkat i natt igen för Pär hade flyttat ut till soffan vid 1-tiden. Elin var visst fortfarande vaken då, så de gjorde sällskap i vardagsrummet och sov där båda två. Alla lösningar är bra förutom de dåliga, som man brukar säga. Naturligtvis var Elin trött i morse, men hon kom iväg utan problem. Söndag-kvällarna är självklart värst för henne, men jag börjar oxå känna av dem och jag är numer tröttare på måndagarna än jag var förut. Framåt 20-snåret, så lägger sig en klump till rätta i min mage och sedan är det adjöss med lugn och avslappnad inställning. Jag satt i soffan och läste sent igår innan Elin hade somnat och jag hade svårt att koncentrera mig för jag lyssnade hela tiden efter ljud från henne som skulle tyda på en lång natt.... Pär och jag har pratat en hel del om det här. Han tycker att jag tolkar in för mycket baserat på mina erfarenheter medan jag tycker att han tar för lätt på det här; depression är en ärftlig sjukdom och det är i tonåren som den vanligen börjar visa sig. Hur mycket av allt detta är då sjukdom och hur mycket är tonårs-hormoner? Det är dagar som dessa som jag tycker att mina föräldrar som hade flera olika och ärftliga sjukdomar (högt blodtryck, reumatism, depression och anlag för diabetes) inte borde ha skaffat barn. Livet är tillräckligt kämpig även när man är fullt frisk och arbetsför för att inte tala om hur det är när man avviker genom att vara sjuk....


Intyget har kommit!!!!

Nästa steg är att Pär ska lokalisera en fax på sitt arbete och skicka in det till SL. Det här intyget gäller december månad ut och eftersom just december är proppad med helg-dagar och helg-stängt, så kommer jag att mejla handläggaren om ett nytt intyg redan före Lucia.


Det är måndag, så Pär har sin kurs i Kista och Elin följde med en kompis som har den oerhörda lyxen av föräldrafritt just idag. Jag får nog vara ensam några timmar till och det är lika bra för så'na här dagar vill jag inte ha sällskap.


Nu är det dax för några Panodil och nässpray.


Adjö.


PS. Idag fyller "Systrarna monokrom" dvs Maggan och Mysan två år!

Av Ewa - 4 november 2007 16:00

Vecka 5, dag 7

Promenerade i 70 minuters kontinuerligt tempo med gubben som sällskap. Efter ett tag började jag fundera på om promenaden var en så bra idé (vi hade egentligen tänkt att veckostäda inklusive sanering av köksgolvet, men Pär och Elin är pinsamt lätt-övertalade till att hoppa över så'nt) för det kändes tungt och jag mådde inget vidare. Det blev bättre, men efteråt har jag varit trött och frusen och känner mig sduvig och däppd.


Vi lämnade tillbaka gårdagens hyr-filmer och jag blev förvånad när jag blev ropad tillbaka. Två av filmerna var nämligen köp-filmer, så de kunde jag behålla, sa hon. De var de två sämre filmerna, så jag ville inte behålla dem. Jag började gå därifrån medan jag svor och sa elaka saker om filmuthyrare, men Pär tyckte att vi skulle gå tillbaka, så då gjorde vi det. När man kliver in i affären, så finns det hyllor direkt till vänster där enbart köp-filmerna står. En liten bit in står hyr-filmerna. Avdelningarna är tydligt åtskilda. På hyr-avdelningen står två ställningar med filmer som har fula, textade skyltar med "3 för 99 kr". Både Elin och jag tog för givet att även de var uthyrning, men så var det ju inte. Duh!! Filmfodralen var slitna på uthyrnings-vis, de var inte förpackade eller plomberade och de stod, som sagt, bland hyr-filmerna och var märkta med "Endast för uthyrning". Duh tillbaka!! Slutresultatet blev att vi fick tillbaka de 40 kr som skilde mellan köp av och hyrning (?) av filmerna. Hon skrev även en lapp till ägaren om detta eftersom det ju skulle visa på minus i kassan. Nu kan i och för sig ägaren sälja samma två filmer igen, så han går med vinst vilket som. Det var samma två damer som arbetade där igår och de hade helt olika inställning till "service gentemot kunder". Den ena tyckte att vi fick stå vårt kast medan den andra faktiskt ville att alla skulle bli nöjda (det var hon som skrev lappen - hurra för henne!). Ingen av de var svensk-född och det skedde ett visst menings-utbyte på hemspråket och det tyckte både Pär och jag var väldigt ohyfsat. De kanske passade på att kalla oss fula saker? De skulle i alla fall lägga till ordet "Köp-filmer" på den fula, textade skylten. Pär tycker att han kan berätta om det här som ett sätt att "bjuda på sig själv": "Vad trög jag är - hahaha!". Jag håller inte med! Det är den här sortens incidenter som jag blir så trött av eftersom det pekar på att jag, som konsument, hela tiden måste vara på helspänn, så att jag inte blir snuvad på någonting och det känns som om jag måste ha samma kunskaper som de som har det som arbete. Ska det behöva va' på det viset, va' ?!?! När man ska hyra film hos nämnda filmuthyrare, så gäller alltid en av följade två saker: se till att filmen du vill hyra ingår i kategorin "Nyheter" eller topplistor eller beväpna dig med myyyycket tålamod och svala kläder eftersom det blir svettigt om du ska leta igenom alla filmer som definitivt inte står i bokstavsordning och knappt ens enligt genre. Det dröjer nog innan jag funderar på att hyra film igen.... Jag har en hel del kvar av "Angel" att se och fördelen med serier är att de inte tar slut efter 90 minuter. Nu fick jag huvudvärk av att behöva tänka på det där igen!


Söndag-kväll ligger framför oss och vi har en Elin som kanske blir skogs-tokig av tanken på morgondagens skola.

Hjälp.


Adjö.



Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards