Alla inlägg under november 2007

Av Ewa - 12 november 2007 16:48

Eftersom det snart är jul (vilket jag personligen inte ser fram emot), så startar jag en omröstning.

Av Ewa - 12 november 2007 16:07

Vecka 7, dag 1

Vägning: 92,5 kg vilket innebär en förändring på ingenting faktiskt. Det är ju alltid bättre än plus!


Det har varit en dag full av ingenting eller det gamla vanliga, hur jag nu väljer att se det. Jag har inte varit på SATS eftersom halsen känns tjock och jag hostar. Det har bara varit dator, "Angel" och te. Pär har sin måndags-kurs och då brukar Elin och jag äta vår middag i vardagsrummet och se någon film och eftersom den förhandsbeställda "Pirates of the Caribbean - vid världens ände" anlände planenligt, så är kvällens film given. Den är 2 timmar och 41 minuter......  Det blir inga problem förutsatt att den är bra och att Johnny Depp är i bild ofta, ofta!


I natt har jag snarkat. IGEN. Pär knuffade på mig så pass många gånger att jag, till slut, blev irriterad. Han har sovit på soffan och jag har inte sovit så bra jag heller. All muskel- och ledvärk har i alla fall släppt, så nu kan jag gå omkring som en fullt utvecklad homo sapiens - rak i ryggen och med spänst i steget! Det är av de små glädjeämnena som livet består. Jösses. Det var ju djupt! Riktigt bråd-djupt i klass med minnesvärt citat! Då måste jag absolut göra detta:


Det är av de små glädjeämnena som livet består.

Ewa


Efter en sådan hjärn-gympa återstår bara "Slut för idag!"



Av Ewa - 12 november 2007 08:12

Det snöar!

Det är tydligen helt stilla ute, för flingorna faller rakt ned. De faller och faller och faller och faller.....   :-)

Av Ewa - 11 november 2007 22:01

Avvikelse: smågodis och ostbågar och i morgon är det vägning. Det är spänning i vardagen det!

Av Ewa - 11 november 2007 17:13

Vecka 6, dag 7

Tre, nästan fyra timmars städning fick utgöra dagens träning. I vanliga fall har jag ingenting emot att städa, men just den här gången har det varit motigt flera dagar i förväg och jag hade till och med en mardröm om det (jag minns inte vad)! Köket behövde mer än städning - det behövde en sanering av golvet eftersom det, på vissa ställen, var så kladdigt att strumporna fastnade. Det kladdet hade inte med våra fyrbenta familje-medlemmar att göra utan med de tvåbenta. Nu går det att hasa fram i sockorna utan att fastna och det känns fräschare. Vi hade egentligen planerat att flytta fram burskåpet för att komma åt att städa bakom, men det var inget alternativ eftersom jag städade själv. Den här gången önskade jag verkligen att städningen skulle ha inneburit enbart dammtorkning och dammsugning, men så är det ju aldrig egentligen. Jag plockar och lyfter och flyttar och flyttar tillbaka och det är nog det som är den egentliga fysiska träningen. Pär och Elin är på kusinens kalas, men städningen började innan de åkte vid 13-tiden och just den här gången, så blev jag lätt irriterad och nästan grinig för det kändes som om de stod bredvid och tittade på i väntan på att åka iväg. Ingen frågade om jag ville ha hjälp utan jag fick ge uttalade order med ordet "NU!" som slutkläm. Vår uppdelning vad gäller städning är att Elin ansvarar för sitt rum + att hon och Pär ansvarar för över-våningen medan jag har hela nedervåningen. Jag börjar luta åt en omförhandling av ansvarsområdena..... Vi tillbringar inte alls lika mycket tid på övervåningen utan det är mest Pär som är där i ena hörnet med alla datorer. Följdaktligen behövs det varken dammtorkas eller dammsugas lika regelbundet utan det handlar mest om att stuva undan prylar som står i vägen och som vi inte vill ha drällande på nedervåningen. Jag försöker få in en veckostädning varannan vecka för att det inte ska hinna bli en sanitär olägenhet och Pär och Elin uppskattar nog att ha det rent omkring sig, men samtidigt har de inga problem med att ändra på planer, så att städningen måste skjutas framåt. Det är anledningen till att jag inte följde med på kalaset idag för jag hade redan skjutit på städningen en gång. Idag tycker jag inte om min familj lika mycket som vanligt. >:-(


Igår kväll slog fredagens träningsvärk till ordentligt och den ökades på med tunga ben efter promenaden. Dessutom satt jag vid min bärbara hela da'n - jag gjorde inget annat! - blog och spel ända tills en bra bit efter midnatt, så efter det kunde jag lägga till stel nacke och rygg, ont i handen och i svanskotan. Jag får faktiskt skylla mig själv när jag egentligen vet bättre än att bara sitta. Jag tog två Panodil när jag gick och lade mig och det brukar jag inte göra för lite muskelvärk. Pucko! När jag väl hade fejat färdigt för den här gången, så fick grisarna mat medan jag gick raka vägen in i badrummet och hade ett mini-spa: ansiktsmask, hårtvätt, inpackning, kropps-skrubb och insmörjning. Utan att tappa farten, som ändå var i snigel-takt vid det laget, gjorde jag i ordning en sorts sen lunch och en kanna te och efter det föll jag ned i soffan och såg tre avsnitt av "Angel". Trött och mörbultad, men med ett rent (i dubbel bemärkelse!) samvete.


Det är ett mindre konststycke att duscha numera sedan Elin drog ned dusch-draperiet med stång och allt i fredags. Jag fick stå mitt i badkaret med ryggen mot väggen och helt enkelt hoppas att inte hela badrummet blev blött. Dusch-stången har hotat med att kollapsa länge, så det är ingen större skada skedd mer än att det är just den här typen av saker som kan bli liggande ofixade hur länge som helst. Jag slog näven i bordet och bestämde att Pär har en vecka på sig, inte mer, att fixa en ny stång (det är han som har körkortet och tillgång till bil) annars blir det mindre mysig stämning här hemma med en unken och irriterad fru som muttrar fula ord. Han ska fixa det på onsdag och han har till och med skrivit upp det! Det som egentligen tog skruv var att om det inte är fixat inom en vecka, så köper jag ett nytt dusch-draperi (vårt nuvarande har rymden med olika planeter, stjärnor och solar och vi har haft det i åtta år och jag är trött på det) vilket jag vet att han inte vill vara med om. Gud, vad elak jag är... ;-)


"Restaurang Flax" har öppnat för säsongen dvs vi har satt ut mat till vår ekorre och våra bevingade vänner. Vi har inte haft några gäster än, men det brukar dröja några dagar innan ryktet om öppnandet har spridit sig.


Elin är ju mitt i den urjobbiga processen med att hitta sig själv och sin egen stil medan jag är nästan framme. I min almanacka finns citat för varje

vecko-uppslag och för kommande vecka, med start i morgon, gäller nedanstående och jag lägger till en bild som jag tycker illustrerar det ganska bra.


Var dig själv.

Det finns redan så många andra.


Loesje


Slut för den här veckan.

Av Ewa - 10 november 2007 14:26

Det är det här kortet som Elins kusin får och som jag gjorde för tre år sedan; min tolkning av de tolv stjärntecknen med mina "musar" som modeller.

Av Ewa - 10 november 2007 14:03

Vecka 6, dag 6

90 minuters promenad i ganska raskt lunka-på-tempo och det var väldigt skönt, men mot slutet kändes benen tunga. Pär hade kameran med och körde intervallträning dvs stanna och fota, springa ikapp mig, stanna och fota, springa ikapp mig osv. Nollgradigt och t.o.m lite sol! Bitvis blåste det bitande kallt, så det var tur att vintermössan satt på (men även för att dölja min Kramer-frisyr).


Nu utspelar sig följande scen av idyllisk nördighet: vi sitter i köket med varsin ost-fralla, wienerbröd och några havreflarn (som vi köpte på vägen hem). Pär dricker kaffe, jag dricker te och ett rött blockljus är tänt. Marsvinen knatar runt och knorrar om att det faktiskt är matdax. Det nördiga inslaget består av att Pär och jag har varsin bärbar dator. Frid råder. Elin tillbringar dagen med Empan och de kommer hit framåt kvällen för övernattning. Hittills har det varit en perfekt lördag!  :-)


Det började snöa sent igår kväll och det ligger fortfarande kvar. Det blir ett helt annat ljus ute och det är såååå fiiiiiint....


På bilden längst ned syns min glädje över snön och det är jag som har skrivit. Sätt igång och bli impade!


Slut för idag.


Av Ewa - 9 november 2007 18:28

Vecka 6, dag 5

SATS och det var tungt, men positivt tungt. Jag ökade på de flesta övningar och jag fick kämpa lite - skönt! Det blev ben-pressen idag igen. Det var ovanligt skönt att stretcha oxå. Jag kommer att känna av det i övre ryggen i morgon....


Efteråt gick jag till "Glitter" och köpte ett presentkort till Elins kusin vars kalas vi är bjudna till på söndag. Sedan köpte jag duschtvål på Apoteket för av någon anledning, så finns den inte att köpa i web-shopen. Vi behövde en hel del annat oxå, men det beställde jag från web-shopen.


"Jättens hus" var tillräckligt bra för att jag skulle läsa mer än halva boken, men inte tillräckligt bra för att jag skulle läsa ut den. På tåget in till Stockholm, så hamnade jag bland pratglada resenärer och det var nästan omöjligt för mig att koncenrera mig på boken. Så'na gånger är det lättare att läsa på engelska när samtalen runt omkring är på svenska; hjärnan har lättare att koppla bort dem då. Jag ska börja läsa "Tryggare kan ingen vara" av Nicci French.


Inne i sta'n är skyltfönsterna proppade med reklam för fars dag på söndag. Jag skrev om det här i maj när det var mors dag, men det tål att upprepas. Min åsikt är att vitsen med mors och fars dag är att vilja uppskatta personen i fråga i hennes/hans roll som förälder. En gammal kompis (som jag inte längre har kontakt med) hade en sambo som inte tyckte att han skulle fira henne på mors dag trots att de hade barn tillsammans. "Hon är ju inte min mamma." var hans argument. Så länge som mina föräldrar var i livet, så brukade jag skicka kort och det är kanske av just den anledningen, att de inte längre finns, som jag upplever det som att Pär är piggare på att uppmärksamma sin mamma och pappa än på att uppmärksamma mig. Vi har i alla fall enats om att inte fira de dagarna hemma hos oss eftersom det inte verkar kunna bli av rätt anledning. Det är en helt annan sak med födelsedagar som är personliga och inte så kommersiella.


Elins kusin fyller ju, som sagt, år och jag skrev tidigare att jag skulle göra dvs teckna ett kort till henne. Jag har gjort det och det skall bara färg-läggas, men jag har ingen som helst lust dels för att jag inte är nöjd med resultatet och dels för att jag är så trött på min egen stil. Jag behöver utveckla mitt tecknande, men jag vet inte hur. Finns det dag- eller kvälls-kurser på "mellannivå"? Jag är långt ifrån nybörjare, men heller inte utbildad utan helt självlärd. Är det någon som kan tipsa mig? Jag har ett sug efter att sitta med block och pennor, men eftersom resultatet bara blir samma som förut, så tappar jag lusten innan jag ens har försökt. Steg ett kan bli att jag sätter mig med block och pennor och bara kluddar loss utan något krav på motiv. Jag får börja med det.


Tacos till middag och chokladpudding med bananskivor och vispad grädde till efterrätt och det är väl just efterrätten som kan räknas som ett avsteg, men gott var det!


God kväll på er!

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards