Alla inlägg under augusti 2007

Av Ewa - 15 augusti 2007 18:51

Elin och jag såg "Harry Potter och fenixorden" idag och den var BRA. Från och med den andra filmen har jag sagt "Det här är den bästa hittills!" och det kunde jag säga den här gången oxå. I själva filmen fick man se glimtar från det första året på Hogwarts och de var ju så små då! Ju äldre de har blivit desto bättre har skådelspelarinsatserna blivit. Nu blir det lite "jag-HAR-blivit-gammal-gnäll" och det gäller volymen på bio nu för tiden. THX och Dolby Surround i all ära, men ljud-KVALITET har inget att göra med volymen. Jag borde ha tagit med mig öronpropparna..... Vi köpte faktiskt godis på Caramella trots att det inte var någon godis-dag, men det var inte så mycket och det var bara GANSKA gott. Jag tycker inte om att gå på bio längre; det är alldeles för dyrt och det borde INGÅ godis i biljett-priset och så är det ju volymen, som sagt, men "Harry Potter" och "Shrek" tillhör undantagen. Tacka vet jag soffan och DVD-spelaren!


När vi kom ut från bion, strax efter klockan 14 hade det blivit molnigt och börjat blåsa ordentligt. Det är så nu med och det känns skumt. Det är förmodligen regn på gång.


Jag låg och läste till kvart i ett i natt; jag hade svårt att sluta. När klockan ringde klockan åtta, så lyckades jag stiga upp på en gång. Att vara inne i Stockholm tar på krafterna, tycker jag och nu är jag ordentligt trött. Jag ska göra en kanna te och spela Sims. Min senaste familj fick tvillingar, så då övergav jag dem och nu har jag precis gjort ett nytt hus och det saknas bara en familj.


Slut för idag.

Av Ewa - 14 augusti 2007 16:18

Jässssss - idag kom jag iväg på en promenad!!!

Den klibbiga luften var borta och det gick att andas. Det kändes ganska tungt, men det positiva med att vara igång igen övervägde. Det blev premiär för min stegräknare och i början satt den på byxlinningen och gav inte alls utslag. Sedan flyttade jag ned den till kanten på byxfickan och då vaknade den. Vid det laget hade jag promenerat ca 20 minuter och resten av sträckan var 2149 steg. Den sammanlagda tiden blev ca 60 minuter, så jag borde kunna lägga till 500 steg. Jag hade en stegräknare förut som var en enkel variant och som jag fick på köpet med mina första gångstavar. Den nya är en klar uppgradering och visar både förbrukade kalorier, sträcka i kilometer och effektivt steg-antal. Den är av märket Silva och finns hos Teknikmagasinet, men även hos Clas Ohlson och där är den 80 kr billigare. Jag passerade vårt lilla centrum på väg hem och tittade in på "White living" för att hitta en present till Lajla och Kjell på lördag. Vi vill inte ge bort vare sig blommor eller vin utan något mindre traditionellt (för oss). Det blev ett påse med kanel- och äppelte och ett blockljus med doft av rostade hasselnötter. Personligen avskyr jag doftljus eftersom de flesta bara stinker parfym och är kväljande, men det här med hasselnötter verkar inte dumt och så hade det en härligt nötbrun färg.


För ett par år sedan köpte jag "Normal" på DVD; en film med Jessica Lange och Tom Wilkinson. Den hamnade i kategorierna  "Den var inte vad jag trodde att den skulle vara" och "Blir förmodligen bättre av en andra titt". Det dröjde ända till idag innan jag tog mig en andra titt och den är BRA. Suveräna skådespelare och en av de få amerikanska filmerna där det handlar om vanliga människor som inte är modell-snygga. Tänk dig att du har varit gift med en man i 25 år när han avslöjar att han, i större delen av sitt liv har känt att han vill byta kön?


Med start igår, så ska både Pär och jag skärpa till oss i ätandet. Han har fått bra ordning på löpandet och nu gäller det ätandet. Han kommer faktiskt att fortsätta laga maten, ett tag i alla fall och jag får diska. Jippie. Det blir större tyngdpunkt på viktväktarmat och annan smalare mat. Han brukar pika mig när jag avviker från den smala stigen, men jag VET att han kommer att ha större problem med att ställa om sig än vad jag har. "Det är väl bara att sluta äta." sa jag till honom igår med mycket spydighet i tonen för att ge igen för att han sa samma sak till mig när Ciprlexen ökade mitt sug. Jag tycker om att dricka mellan-mjölk till maten, men det har jag minskat till nästan noll. Pär tycker om att dricka öl till maten och det är nog någonting som HAN kan trappa ned på. "Men jag ska ju inte gå ned i vikt lika mycket." blev hans argument, men vad det med saken att göra. Nu dricker vi vatten båda två.


Slut för idag.

Av Ewa - 13 augusti 2007 18:14

Jag sover så himla dåligt i den här klibbiga värmen. Vaknar blöt av svett och börjar sedan frysa. När klockan ringer klockan åtta, så sover jag som skönast. Typiskt. Jag kände av handen direkt när jag vaknade, så jag åkte inte till SATS som jag hade planerat och eftersom det var äckligt klibbigt blev det ingen promenad heller. I stället läste jag och sov på soffan i två timmar. Jag mår inte bra. På något sätt.


Nu läser jag "Den som vässar vargars tänder" av Carina Rydberg. En bok som skiljer sig från mängden och som är fängslande. Kuslig och skum. Jag började igår kväll och har redan läst hälften.


Jag har läst de flesta böckerna av Jane Austen och sett flera filmatiseringar och idag såg jag min absoluta favoritversion av "Emma" med Gwyneth Paltrow i huvudrollen och en hel drös av bra skådespelare. Det är roligt att få en inblick i hur livet var på den tiden och det är väl främst den sociala etiketten, men även att om man var kvinna och dessutom inte välbeställd, så var ett äktenskap rent av nödvändigt. Jag blir alldeles mållös när det gäller vad som ansågs passande och opassande, men kan även tycka att det nog var skönt att leva i en värld där allt kan kretsa kring ett brev och HUR det var skrivet eller om det verkligen var förnuftigt att promenera till postkontoret i regnet och kanske bli förkyld. Rent av hälsovådligt! Men det jag gillar allra mest är kläderna och frisyrerna. Stiiiiiligt!


Pär har arbetat sin första dag efter semestern och Elin var inne i Stockholm med sin namne och köpte jeans.


Nu har jag blivit symbolisk fadder för en panda och en tiger. Jag stöder sedan tidigare kampen för isbjörnarnas överlevnad.


Slut för idag.

Av Ewa - 12 augusti 2007 15:43

Nu är hela familjen hemma igen och ordningen är återställd dvs att Elin får "Ååhh, de är så GULLIGA!!!"-utbrott så fort hon kommer in i köket och Pär smyger till de extra gurka "...nu när det är så varmt."  ;)


Ännu en äckligt klibbig dag och Pär och jag började på en promenad som inte blev mer än en omväg till Konsum och hem. Nu vill jag att hösten ska komma och då ska det vara runt +10-15 grader, knall-blå himmel och brinnande färger på löven. Hösten är min favorit-årstid och det är den enda årstiden som jag verkligen har krav/önskemål på, men huvudsaken är att värmen avtar.


Jag har fem syskon, fyra är äldre och ett är yngre. En endaste bror i samlingen. Först kom en bunt med fyra barn och sedan dröjde det hela tio år innan jag gjorde entré och 17 månader innan lill-syrran kom. Jag brukar kalla oss två sladd-barn för "sladden" och "skarv-sladden". När jag var tolv år, så flyttade den sista från den äldre kullen hemifrån och ingen av dem  stannade kvar i Kiruna. Efter det kom de och hälsade på med respektive och syskonbarn och vi hade en del brevkontakt. Anledningen till att jag skriver om det här just idag är att min äldre syster, som bor i Haninge ringde och bjöd in oss på middag nästa helg. Lill-syrran bor inne i Stockholm och de övriga tre runt om i Sverige. Trots att avstånden inte längre är stora, så har vi tappat kontakten. Till viss del beroende på slöhet (från båda sidor), men oxå beroende på att vi inte har så mycket gemensamt trots släktskapet. Personligen har jag aldrig upplevt familje-band som starkare än andra band. Det som jag upplever nu med min egen familj och "svär-familj" är mycket starkare än mina gamla blodsband. På mammas begravning för tio år sedan, sa lill-syrran något i stil med att nu är det bara vi (fast pappa fanns kvar) och nu måste vi hålla ihop. Varför det? Sentimentalt trams! Det var inte mamma som gjorde att vi höll kontakkten eller tappade den, så vad hade hennes bortgång med just det att göra? Det är mycket, mycket viktigare att ha riktigt bra kontakt med de man ärligt kan säga att man vill umgås med än att ha blodsband som argument. Däremot kan jag inte påstå att det känns bra när det går flera år mellan telefonsamtalen, men det är, som sagt, inte bara mitt fel. Med lill-syrran har kontakten brustit helt beroende på att jag inte upplever att jag får gensvar på mina försök till kontakt dvs att jag kommer ihåg när de i hennes familj fyller år och skickar kort, men det kommer inget liknande åt det här hållet. Inte ens när jag själv fyller år. Det är kanske tjurigt och omoget, men det är så jag känner. Jag vet inte om hon oxå är bjuden nästa helg, så vi får väl se. En av fördelarna med att bli äldre är jag vågar stå för det jag tycker och tror på även när andra tycker att det går utanför det "normala", så jag ryggar inte för att erkänna att ännu en anledning till att kontakterna tryter är att jag inte är angelägen om att lägga ned energi på dem bara för att hålla dem igång, så att säga. Hellre få och ärliga kontakter än flera halv-bra. Ju äldre jag blir och ju mer jag inser hur vår omvärld är, desto mindre tycker jag om människor över huvud taget.


Över till något HELT annat för idag läste ut den sista boken om Harry Potter och den var BRAAA! Jag tyckte om slutet. Jag tycker oxå att det är bra att det inte blir fler böcker även om det känns trist. Det är bättre att det avslutas medan det är bra precis som de gjorde med "Vänner" och "Frasier".


Slut för idag.  


Av Ewa - 10 augusti 2007 16:37

Det är vidrigt! Så fort jag rör mig blir jag genomblöt! Det blev inge promenad, men i alla fall en tur till Konsum för att fylla på med youghurt och mjölk eftersom min lilla familj kommer hem i morgon igen. Orken är bättre än i tisdags när jag gjorde samma runda, så det finns hopp.


Medan jag åt frukost såg jag färdigt en film jag började se igår eftermiddag(och som jag somnade ifrån.....), "Anatomy of a murder" med bl.a Lee Remick och James Stewart och den var ganska bra. Jag fattade egentligen inte vad poängen med filmen var. Jag tolkar titeln som en anatomi av ett mord dvs. hur mordet planerades och utfördes och varför, men det var inget sådant alls. De gånger som mina förväntningar av en film inte uppfylls, så kan det löna sig att se den en andra gång, så var det med t.ex "Rika vänner" och "Smarta kvinnor med kurvor" (jag retar mig fortfarande på den svenska titeln!). När filmen var slut, så sov jag på soffan i nästan två timmar. Det betyder inte att filmen är dålig. Faktiskt.


I min gamla bärbara dator hade jag "SPAM-fighter" som jag tyckte fungerade alldeles utmärkt. I den här datorn fanns redan ett sådant program och det fungerar oxå, men det händer att redan spärrade avsändare dyker upp igen. För bara ett par år sedan önskade jag alltid att jag hade fått något mail när jag kollade, men nu är det tvärt om. På bara ett par-tre dagar har jag fått uppemot 45 skräp-mail om beviljade banklån, viktminskningsmetoder, billiga mediciner och penis-förstoring. Jag tycker att det är sorgligt. Nä, jag tycker att det är för dj-t! Det har börjat bli lika påträngande som tiggarna på pendeltågen; jag kan visserligen säga nej utan att motivera mig, men det är likafullt ett intrång!


Liljorna som jag köpte förra onsdagen för endast 49.90 blommar fortfarande och den sista knoppen har nästan slagit ut helt, men jag har ändå valt att slänga dem - jag får huvudvärk av doften nu när näsan inte längre är lika täppt.


Det är meningen att jag ska städa hos grisarna idag igen, men jag fixar inte det. Jag har ont i handen och jag blir yr i huvudet om jag böjer mig upp och ned. Yrseln har både med Theralen-dropparna och öron-kristallerna att göra. Jag brukar få så ibland.


Slut för idag.

Av Ewa - 9 augusti 2007 17:00

Jag har trååååååkigt.

Jag är rastlös.

Jag har nyss vaknat efter en kort slummer på soffan och har lite huvudvärk eftersom ställningen inte var den bästa. Det är klibbigt och stillastående. Termometern visar +23.4 och det har kommit några rejäla skurar. Tidigare, när jag var ut för att kolla posten, så var det mulet och fullständigt stilla - det kändes inte att jag kom utomhus! Jag har ont i handen igen efter för mycket sittande vid datorn och jag vet inte om det nya handledsstödet var något bra köp. Antingen använder jag det inte tillräckligt mycket (det blir så svettigt) eller så har jag blivit lurad. Keramiskt kross invävt i tyget som tillsammans med kroppsvärmen bildar infraröda strålar som i sin tur dämpar inflammationen..... Det LÅTER hokus-pokus! Om man inte är fullt frisk eller har ont någonstans, så vill man gärna tro att NÅGON har hittat ett botemedel. Bortsett från handen, så tror jag att förkylningen har lättat på greppet betydligt och att jag både kan och behöver börja träna igen; det är nog därför jag är rastlös. Det får bli en promenad i morgon. Mellan skurarna om inte annat.


Slut för idag.


Av Ewa - 7 augusti 2007 16:29

Temperaturen är högre, men det blåser vilket gör stor skillnad. Jag har korsdrag mellan balkongdörren och köksfönstret och det är kanske inte det bästa för grisarna, men de får tåla det nu för annars blir det olidligt varmt här i köket - de är som sex små kaminer själva! Korsdraget är nog inte bra för mig heller för jag känner av en huvudvärk i bakgrunden.


Jag har varit UTE idag!!!

Jag har alltså varit längre ut än till brevlådan för jag var tvungen att ta mig till Konsum. Bananer, morötter (gissa vilka som vill ha det, för det är INTE jag...), mjölk, youghurt och lite tröst-godis. Faktiskt. Bara tunga saker och det tog längre tid än vanligt att gå hem med många pauser. Varför är det aldrig endast bomull, popcorn och skumgodis som måste handlas hem?  ;)


Humörmässigt känns det bättre idag även om jag inte sov mycket inatt; abstinens från dropparna. Igår fick jag så vansinningt ont i magen och jag undrar om det var pga hostmedicinen? Det blir droppar idag i stället.


Grisarnas diskussions-klubb har många möten idag dvs när två eller flera sitter och piper och gnisslar oavbrutet. Det är roligt att lyssna på och jag är SÅ nyfiken på vad de pratar om! Jag har isbergs-sallad över som de ska få nu som extra vätska i värmen. Så här ser deras tio-i-topp ut när det gäller att äta utöver de grönsaker de får dagligen:

1. Sallad

2. Hö

3. Persilja

4. Hö

5. Leksands trekantiga knäckebröd (inte Wasa sport t.ex - åh nä!)

6. Hö

7. Äpple

8. Hö

9. Rå potatis och små kärnfria druvor

10. Hö


Slut för idag.



Av Ewa - 6 augusti 2007 16:12

+24,7 visar den digitala termometern och det är i alla fall sex grader för varmt för mig. Förkylningsbacillerna stortrivs och har tydligen inga som helst planer på att överge mig. Näsan är täppt och halsen slemmig, så nu tog jag en dos av Cocillana-Etyfin. För säkerhets skull, så hoppar jag över Theralen-dropparna ikväll. Kombinationen är nog inte den smartaste...... Magen är hel-skum och jag mår litet illa. Det här är inge' kul.....


Jag har städat den övre marsvins-buren och den nedre får, som vanligt, vänta tills det är läggdax för grisarna. Jag öppnade en ny säck med hö oxå och det är som lilla julafton för dem. Smaskens!


Tisdagen den 21 augusti, om två veckor alltså, har jag tid hos Kirurg Centrum för ett rådgivande samtal. Jag har tittat närmare på informationen på hemsidan och fick en liten kalldusch: eftersom fettsugning inte är ett alternativ till vanlig viktminskning (och det visste jag ju redan), så bör man ligga så när sin målvikt som möjligt. Hmmmm. Jag får ta en sak i taget och se vad läkaren säger.


Nu är det roligt att spela Sims igen och familjen som jag spelar med nu är inne på den andra generationen och arbetar på den tredje, så att säga. Jag utnyttjar möjligheterna till trädgårdsskötsel och fiske mer än jag har gjort tidigare. Mamman i familjen har guld-medalj i trädgårdsskötsel och är en hejare på att odla fram äpplen, apelsiner, citroner och tomater som de sedan kan göra väldigt mättande frukt-juicer av. De har en damm oxå som de brukar fiska i, men jag upptäckte nu att fisken är "slut". Hoppsan! Räcker det med att plantera sjö-växter eller måste jag göra en helt ny damm? Sims är ett amerikanskt spel och när jag uttrycker mig på det viset, så är det inte för att konstatera fakta utan för att det, för mig,  är något negativt. När det gäller kvinnorna så är det långt hår som dominerar, stora bröst och smal midja, åtsittande kläder och höga klackar. Om de blir tjocka, så lägger sig all övervikt på brösten och rumpan, litet på magen, men midjan förblir smal. Önsketänkande de luxe! Det amerikanska lyser även igenom när det gäller inställningar/ambitioner. Det gäller att ha STORA ambitioner som t.ex sjukhuschef, företagsmagnat eller galen vetenskapsman. Några dagar innan de "växer upp" (till skolbarn, tonåring, vuxen eller åldring), så dyker det upp en ruta där det står om sim-en är på rätt väg dvs på väg att bli perfekt eller om ambitionen är så låg att sim-en riskerar trauman senare i livet. När min sim-mamma blev åldring, så hade hon inte uppnått sin livsönskan att ha tre barn som tar universitetsexamen och då dök textrutan upp med ett meddelande i stil med att det trots allt hade kunnat vara värre! Det är inte ofta som jag lyckas med att sim-arna uppnår sina livsdrömmar samtidigt som de ska få det vanliga livet att fungera. Ska man tolka det som att de är ena riktiga nollor? På det sättet är det likt det riktiga livet: det finns ingen som lyckas med att få en perfekt familj samtidigt som man når toppen inom en karriär. Det är alltid någonting som kommer i kläm även om det inte syns utåt.


Slut för idag.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards