Alla inlägg under juli 2007

Av Ewa - 12 juli 2007 11:25

Jag undrar hur det kommer sig att jag så ofta har en dålig dag på just torsdag? Det är flera år sedan jag upptäckte att det var torsdagar, men jag vet fortfarande inte varför. Det är inte utan att jag blir nyfiken.....


Igår promenerade jag en timme och handlade på Konsum på vägen hem. Det är en nackdel med att vara ensam en längre period - det blir ett fasligt spring i affären. Jag kan gå dit ofta eller släpa mig fördärvad.


Jag övergav ännu en Sims-familj till följd av tvilling-födsel för jag har helt enkelt inte lust att spela igenom en sådan period. Nu spelar jag med familjen som bor i det sk. palatset. De har två barn i skolåldern och ett tredje "på jäsning" och jag hoppas verkligen INTE på tvillingar!! Det är kanske själva kvarteret som har en tvilling-förbannelse över sig?


Klockan var nästan 22 igår när jag stängde av min bärbara i köket och drog ur sladden ur skarvsladden då det fräste till och lyste blått och sedan var hela lägenheten försänkt i mörker. Jag skrek till av förvåning och grisarna sprang runt i buren och sökte skydd. Som tur var hade det inte hunnit bli helt mörkt ute, så jag hade ledljus. Ute i hallen sitter elskåpet och jordfelsbrytaren hade slagit ifrån tillsammans med "kontakten" för köket. Jag återställde dem och ljuset kom tillbaka överallt utom i köket. Pär hjälpte mig över telefonen och sa att det nog var en säkring som hade gått.

Propp-skåpet sitter på utsidan av huset som består av fyra lägenheter, två på bottenvåningen och två på övervåningen varav vi bor i den ena. Jag tog med mig nya säkringar och nyckeln till skåpet och gick ned. Det tog ett bra tag innan jag lyckades identifiera vilken "propp-sektion" som hörde till vår lägenhet och efter ett tag kom grannen under oss ut (den äldre damen som blev sjuk på sin kryssning) och undrade vad som stod på eftersom hennes dator hela tiden slocknade. Ooops! Förmodligen hände liknande saker i de andra två lägenheterna oxå innan jag hittade rätt..... Man lär sig av misstagen och om det händer fler gånger, så vet jag var våra proppar sitter.

Klockan var nästan halv elva innan jag var klar och kunde konstatera att det lyste även i köket. Ett problem kvarstår dock för dörren och låset till skåpet på utsidan av huset är löjligt tröga, så jag lyckades stänga och låsa till hälften, men nu sitter nyckeln fast som berget. Håhåjaja. Jag får be någon stor och stark granne om hjälp med det. Anledningen till hela cirkusen var den skarvsladd som vi hade i köket och som går mellan väggen och ena kortsidan på buren, in bakom buren och till eluttaget. Det ser ut som om det är det vassa hörnet på buren som helt enkelt har skavt sönder sladden. Jösses! Det är tur att vi har jordfelsbrytare!


Regnet bara vräker ned på samma sätt som det gjorde den dagen jag följde med Elin till tandläkaren vilket i sin tur skulle innebära blöta fötter om jag hade tagit min planerade promenad. Det blev en pyjamasdag med te eftersom förkylningen känns värre. Jag vet att det inte är farligt att träna trots förykylning, så länge man inte har feber och jag har gjort det vid några tillfällen, men resultatet blir bara att träningen blir tung och jobbig och att jag mår ännu sämre efteråt, så det är det inte värt. Den här skumma sommar-förkylningen som varken bryter ut eller släpper har i alla fall gjort att jag kan träna varannan dag.


Nu har jag läst ut "Otroligt men sant" av John Searles och den var ok, men ingen bok som jag kommer att läsa igen. Den var allt annat än förutsägbar vilket alltid är ett plus, men den hoppade mellan huvudpersonernas då-tid och nu-tid på ett ostrukturerat sätt vilket gjorde att det var väldigt svårt att förstå att bokens egentliga handling tog plats under endast ett dygn. Jag ska läsa något helt annat nu: Drottningen chirurg av Agneta Pleijel. 


Slut för idag. 



Av Ewa - 10 juli 2007 20:51

Jag har sett solen idag! Tyvärr orkade jag inte med den tänkta promenaden eftersom jag ÄN EN GÅNG känner mig förkyld och har ont i knäna.


Det var dax för grisarna att få rent och fräscht hos sig och jag brukar göra så att jag städar ur övre buren på dagen medan alla är ute och rumlar. När det sedan är läggdax, så får "De fyras gäng" (Tösen, Mysan, Lillan och Lotta) hoppa in där uppe. Maggan och Nåna för en extra stunds frihet medan jag städar den nedre buren. De är oftast väldigt tålmodiga och känner igen det jag håller på med, men ibland tar nyfikenheten över och någon (läs: Lotta de gånger hon inte har "nattats") kommer fram och nafsar i byxorna eller fötterna. Nåna påminner litet om en hund, så till vida att hon kan komma fram och bara sitta vid sidan av och med sina stora, runda ögon fråga om jag inte är klar snart. Jag smälter! 6 VIP dvs 6 Very Important Pigs.


Eftersom orken tröt idag, så har jag suttit en hel del med Sims. Jag hade en idé om ett stort hus ā la palats. Det blev ett hus med gott om svängrum och stooora badrum och stort kök. Även en pool med rutsch-kana. Slutsumman inklusive all inredning och möbler blev dryga 220.000 sim-daler vilket jag antar är mycket. Nu ska jag göra en familj som ska rumstera där.


Natti, natti.















Av Ewa - 9 juli 2007 20:21

Det var dax att väga in igen och den här gången var det inte så roligt - jag har gått upp 1 kg de senaste två veckorna. Jag har ätit litet väl fritt, så att säga och det har inneburit både godis och kakor. Än en gång blev jag för kaxig eftersom jag fick intrycket av att jag faktiskt kunde äta som jag ville bara jag tränade. SÅ ÄR DET INTE , EWA!!!!! Jag är tillbaka på 91,6 kg. Suck. Och inte finns det någon jag kan skylla på heller..... :p


Jag var i alla fall på SATS och det var skönt, som så ofta och den här gången ökade jag på ett par övningar och det kommer jag att göra nästa gång oxå. Däremot var en maskin ur funktion (viktskivorna hade hamnat på sniskan, så det gick inte att välja vikt eller att rubba dem), den för nedre magmuskeln, så den fick jag hoppa över.


Det har känts små-deppigt idag. Tungt. Det känns inte längre lika bra att vara ensam veckor i sträck och jag mår inte bra av det. Om jag måste välja mellan det här och att följa med till Öland eller Grövelsjön, så väljer jag att stanna här hemma, trots allt.


Om jag klarar av att skärpa till mig ordentligt denna vecka, så ska jag köpa mig en mindre belöning efter SATS på fredag.


Natti, natti.

Av Ewa - 8 juli 2007 20:00

Ett ihållande duggregn. Kan man säga så? Jag gick en 60-minuters promenad och det var skönt och det var glest med folk.


Jag har varit trött idag och hela tiden varit frestad att ta mig en tupplur, men jag lyckades hålla mig vaken och snart är det läggdax. Skönt!


Eftersom jag ska till SATS i morgon och går hemifrån redan klockan 9, så förberedde jag grisarnas grönsaks-frukost genom att skala, skölja och dela upp i skålar. Det blev, som vanligt, ett fasligt ståhej som övergick i protester när de fick klart för sig att de inte skulle få godsakerna nu. Det håller inte i sig så länge och nu tuggar de hö och knaprar torrfoder. Lugnet har åter sänkt sig. De är härliga!


Min Sim blev gravid igår och idag föddes en mardröm: tvillingar! Jag har fått det många gånger och den här gången kände jag att jag inte gillade vare sig familjen eller huset tillräckligt mycket för att orka kämpa mig igenom tiden fram till skolåldern, så jag övergav dem och håller på att bygga hus åt en ny familj. Alla som spelat Sims och som har fått tvillingar vet att det är tok-jobbigt och inte speciellt kul. Det är en himla tur att jag inte MÅSTE stanna kvar hos dem!


Natti, natti.

Av Ewa - 7 juli 2007 20:22

Pär och Elin åkte redan före nio i morse och jag var fortfarande nyvaken och lätt handlingsförlamad och blev sittande framför TCM ett bra tag. När jag väl ryckte upp mig, så dammtorkade, dammsög och skurade jag i köket och sedan släppte jag ut grisarna. Frukost och sedan städade jag resten av nedervåningen och det var ovanligt skräpigt. Nu är det rent och fint och eftersom jag är ensam, så blir det inga prylar som ligger och dräller mer än nödvändigt (Pär och Elin vet vad jag menar.....).


Pär och jag har en återkommande strid varje sommar och orsaken är ett vindspel som jag köpte i Göteborg för några år sedan. Den består av delfiner i balsaträ och metallstänger som klingar fint när vinden tar tag i dem. Avsikten med vindspelet är att det ska ha en lugnande inverkan och på mig har det det, men inte på Pär. Så fort det blåser mer än bara en svag fläkt, så är han där och tar ned det och han gör det varje kväll oxå eftersom han blir störd av det vare sig vi har sovrumsfönstret öppet eller inte (vindspelet hänger på balkongen som ligger precis utanför sovrummet). Han säger oxå att om han bodde granne med det ljudet så skulle han bli tokig (läs: han tar ned spelet av hänsyn till grannarna. Yeah, right!) Det första jag gjorde när jag steg upp i morse, var att hänga ut det och där ska det få hänga ostört i två veckor! HA!


Nu sitter jag i köket med nybryggt te. Marsvinen har "nattats" dvs de är inne i buren för natten. Det är tyst när P & E inte är hemma och det märks mest den första dagen. Efter det så tycker jag att det är skönt att få vara helt solo i några dagar. Jag har ett återkommande behov av att få vara ifred/ ensam och det har jag alltid haft och ju mer folk jag har runt mig desto större blir behovet, men det är ändå inte lika stort som för bara några år sedan. De senaste fem-sex åren, så har Pär och Elin tillbringat ett par veckor på Öland medan jag har stannat hemma (jag har aldrig riktigt trivts där - jag gillar inte lantliv och det är ofta så vansinnigt varmt där). Sedan brukar det bli två veckor hemma när vi hittar på lite av varje tillsammans och sedan, i början av augusti brukar de och farmor, farfar och kusiner med föräldrar hyra stugor i Grövelsjön i en vecka. Det gillar jag inte heller; dvärgbjörkar och kalfjäll såg jag tillräckligt av medan jag växte upp i Kiruna. De flesta brukar tycka att det är konstigt att vi inte har hela semestern tillsammans medan vi är övertygade om att det är just den "nu-har-vi-semester-och-SKA-ha-mysigt-tillsammans-dygnet-runt"-pressen som oxå är stressande och ofta leder till att man har det allt annat än just mysigt tillsammans. Vi har hållit ihop i 17 år och varit gifta i 15, så någonting gör vi ju rätt.


Nu ska jag spela Sims och det är nog dax för frun i huset att bli gravid!


Natti, natti. 


Av Ewa - 6 juli 2007 17:23

Idag skulle min mamma ha fyllt 83 år om hon hade levt. I augusti blir det tio år sedan hon dog.


Jag sov bättre i natt, men det var lite svårt att komma ur sängen i morse. Jag kom i alla fall iväg till SATS och det var skönt att träna och ovanligt lite folk så här i semestertider. Elin följde med idag för hon skulle leta efter klänningar och vi kom in till sta'n precis när affärerna öppnade. Hon höll sig sysselsatt och kom till SATS strax efter jag hade tränat klart och skulle duscha. Nu vet hon var jag håller till på måndagar och fredagar.


Pär är på betydligt bättre humör idag för han har sovit bättre och dessutom

börjar hans semester nu.


Slut för idag. 


Av Ewa - 5 juli 2007 22:09

Eftersom Pär var borta över natten, så fick jag den stora äran att ge grisarna frukost. De är HUNGRIGA på morgnarna! Så hungriga att man kan tro att det är flera dagar sedan de fick mat senast. Tösen sätter framtassarna mot burkanten och hugger tag i gallret och draaaar. "Kom igen nu! Ser du inte att vi har magrat sedan igår kväll?!" Om de kunde, så skulle de nog marschera i ring (på bakbenen) och hålla plakaten med framtassarna och plakaten skulle ha texter i stil med hungerkravaller. Det gäller att öppna dörren på övervåningen försiktigt, så ingen gris ramlar överbord och samtidigt ställa in skålen utan att bli nafsad. När Pär och Elin åker till Öland på lördag, så kommer jag att få göra det här varje morgon i två veckor. Jippii..... Allvarligt talat, så är de världens go' aste!


I övrigt har det inte varit någon bra dag. Jag sov dåligt i natt och har haft ont i knäna hela dagen. Det har blåst som tusan och varit klibb-varmt. När Pär kom hem vid 15.30 så åkte vi till Coop för veckohandling. Jag kommer att leva singel-liv i två veckor och då brukar jag inte ha matsedel (det blir övervägande färdigrätter) vilket gjorde att det inte var så mycket som skulle handlas idag. På hemvägen köpte vi Fellinos jätte-kebab till middag. De är sååååå goda!


Nästa gång som det blir aktuellt för Pär att åka iväg över natten med jobbet, tänker jag säga att han inte får det.  ;-) Varje gång han har varit på sådana jippon/övningar/tillställningar, så dricker han för mycket, sover för lite och dessutom dåligt och är väldigt grinig och irriterad när han kommer hem. Ikväll gick han och lade sig 20.30 vilket nog var lugnast för alla. Det är en ny dag i morgon med hopp om förbättring!


Natti, natti.





















Av Ewa - 4 juli 2007 22:11

Förkylningen kom igång igen efter styrketräningen och jag mådde inte alls bra igår. Jag har en vansinnig träningsvärk i benen oxå och jag antar att träningen tar annorlunda med en förkylning i kroppen. Kanske slarvade jag med stretchingen oxå eftersom jag hade kroknat rejält vid det laget....


Jag satt uppe och läste till klockan 1 i natt och jag kom inte ur sängen förrän halv tio idag. Efter en sen frukost tog jag en promenad på en timma och det var skönt; endorfinerna kom igång! Eftersom det var stora, mörka moln som blåste fram och tillbaka, så tog jag på mig jackan utifall att det skulle regna. "Lagen om alltings djävlighet"  verkade så till vida att det INTE regnade, men om jag inte hade haft jackan på mig....


Pär är borta över natten med jobbet, men den här gången kommer Elin inte att sova i vår säng utan i sin nya, vaaaanliga säng, så jag kan ligga i mitten och vräka mig.


Jag har spelat lite Sims nu och det är ganska kul. Det första huset med den första familjen kändes inte så lajbans, så de "övergav" jag. I det andra huset har familjen, bara herr och fru än så länge precis flyttat in och jag har spelat ett Sim-dygn med dem (60 sekunder hos oss är samma sak som 60 MINUTER hos Simmarna, så ett dygn motsvara 24 spelminuter). Det finns riktiga entusiaster som gör egna prylar, möbler, kläder mm som kan laddas ned från diverse web-sidor. De gör oxå sk. donations-pack vilket man får betala för, men det är inga stora summor. Det finns EN enda sida där det verkligen är värt att betala för att få tillgång till materialet och det är "Holy Simoly". Vi har köpt alla deras donations-packar och det är deras prylar som vi använder mest när vi spelar. Det är på något vis mer substans i det de gör och då menar jag att det alltför ofta "lyser igenom" när det är ett föremål från spelet som har gjorts om. Deras material har en känsla av original över sig.


Ett annat spel som jag spelar mycket nu är "Azada" som finns att ladda ned och köpa hos "Big fish games". Det är riktig hjärngympa med pussel och kluriga uppgifter i olika rum. Jag har nästan spelat alla nivåer, men för tillfället så sitter jag fast och det är nog ingen idé att prova igen förrän i morgon när jag har sovit.


Natti, natti.

Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Skapa flashcards