Alla inlägg under juni 2007

Av Ewa - 19 juni 2007 17:35

Sängen var extra skön i morse och jag lyckades inte kravla mig ur den förrän klockan nästan var tio. Jag har känt mig snuvig och haft huvudvärk och det är förmodligen gårdagens träning som forcerade fram det, men jag känner mig inte hängig.


Pär och jag åkte till veterinären med Tösen (min favorit, min hjärte-gris) för att hon behövde klippa tänderna en aning. Tösen tyckte nog inte att utflykten var någon höjdare, men hon var väldigt lugn och veterinären tyckte att hon var ett himla gosigt marsvin och det är hon ju!


Leveransdatumet på min nya dator är ändrat till den 20 juni och det är ju imorgon!! Jag håller tummarna!


Slut för idag.

Av Ewa - 18 juni 2007 16:45

I fredags blev det inget SATS pga den envisa förkylningen och jag vaknade med huvudvärk och kill i halsen.


I lördags mådde jag bättre och vi parkerade vid Sjöhistoriska muséet och promenerade runt på Djurgården. En köttbulls-macka till lunch ute på Blockhusudden som var mycket smarrig! Jag hade inte planerat någon middag den kvällen just för att vi planerat att vara ute större delen av dagen, så vi ringde till Felinos och beställde varsin jättestor kebab i nybakat pita-bröd och det var, banne mig den absolut godaste kebaben jag har ätit! Den var dubbelt så stor som den vanliga kebaben, så den var mättande......


I går drog jag upp rullgardinen och blev faktiskt förvånad när jag såg att regnet öste ner. Det hade ju varit super-soligt dagen innan! Vi åt frukost i lugn och ro och sedan veckohandlade vi på Coop. Det är skönt att göra det på söndagar för det är så lite folk där då och just igår var det ovanligt litet som skulle handlas hem.


Jag såg de sista två avsnitten av "Six feet under" och det var en "cliff-hanger de luxe" som måste ha varit vansinnigt irriterande för de som såg avsnittet när serien visades på TV. Jag tröstade mig med att jag redan beställt den tredje säsongen och att den skulle komma nästa dag.


Nu känns det som att förkylningen är på tillbakagång (den sitter bara i näsan), så idag var jag på SATS och det var väldigt skönt!


På övervåningen har vi en dator som nog är hela familjens och det är vid den jag spelar Sims och det är vid den jag sitter nu. Jag har en bärbar dator som har 4-5 år på nacken och igår dog den. Det går inte ens att starta den nu. Vi har funderat länge på att köpa en ny och igår gjorde vi slag i saken. Vi beställde från Dustin Home som har bra priser och kusligt snabba leveranser och jag såg fram emot att ha en ny bärbar hos mig till midsommar. Just denna gång, så är inte leveransen kusligt snabb för datorn kommer först om två veckor. Jag har alla mina andra spel på den bärbara och de kommer jag inte åt nu och jag tycker om att kunna välja var jag vill sitta och ofta sitter jag i köket hos grisarna. Nu sitter jag här och de är alldeles ensamma där nere......


"Flickan som lekte med elden" är minst lika bra som "Män som hatar kvinnor". Jag bara läser och läser för Stieg Larson har ett otroligt flyt i berättandet och det är en njutning att läsa en bok som är skriven på riktigt bra svenska. Rekommenderas!


Slut för idag.

Av Ewa - 14 juni 2007 18:39

Jag är så konstigt trött och det är väl en kombination av förkylning och allergi som tar på krafterna. Den tänkta promenaden blev inte av. I morgon ska jag i alla fall till SATS.


Jag har sett några avsnitt av "Six feet under" och den fortsätter att vara lysande. Tvättat och bytt lakan i sängarna. Strukit några skjortor (det är Pär som är skjortanvändare, men hatar att stryka, så jag stryker några skjortor mot någon gentjänst från honom).


Nu ska jag börja läsa "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larson och den är en fortsättning på "Män som hatar kvinnor".


Tedax igen.


Slut för idag.

Av Ewa - 13 juni 2007 20:20

Det var dax att åka hela vägen till Sophiahemmet och endokrinolog-läkaren. Den 20 mars åkte jag ju dit helt i onödan, men den här gången hade han fått provresultaten och de visade att sköldkörteln sköter sig som den ska, så jag får fortsätta med 75 mg Levaxin. Han tog stryptag på mig - det är den enda läkaren som gör det - för att känna att sköldkörteln känns normal.


Jag beställde andra säsongen av "Six feet under" från Ginza och den kom idag, men jag har inte börjat se den ännu; jag vill få den att räcka så länge som möjligt, men i morgon...... Tillsammans med beställningen kom en katalog och i den fanns mååånga filmtips och jag såg att "Djungelboken" ÄNTLIGEN kommer på DVD den 17 oktober! En absolut Disney-favorit (jag föredrar de äldre) med Beppe Wolgers som Baloo och så mycket skön musik!!


På Öland är det +32 grader enligt Elin och idag har de varit vid Hornsudde och badat större delen av dagen. Jag tycker i alla fall att vår temperatur på +18 grader är behagligare.


Nu ska jag göra te.


Natti, natti.

Av Ewa - 11 juni 2007 16:47

Vid 22-tiden igår kväll, så blev det mulet och det kom en rejäl regnskur; en åskskur utan åska, men temperaturen sjönk (gudskelov) och idag har det inte varit mer än +25.


I lördags tältade Elin med några klasskompisar och inte helt oväntat, så blev det inte mycket sömn. Vi tittade på film igår på em och hon somnade i soffan och det gick INTE att väcka henne. När klockan var 17.30, så lyckades jag få henne att flytta över till sin säng. "Men jag går inte och lägger mig!" sa hon. Jag fick väcka henne klockan 8 i morse..... Idag har hon varit utvilad! Det var hennes sista skoldag för i morgon åker hon till Öland och farmor och farfar. Farfar har kört upp från Byxelkrok och ska lasta bilen full med Elin, kusinerna och två dvärgvädurskaniner. Han är nästan för snäll som åker hela vägen bara för att hämta barnbarnen och så hela vägen tillbaka för det tar nästan sju timmar enkel resa.


Jag läser "Änglar och demoner" av Dan-Da Vincikoden-Brown. Den här boken kom före "Koden" och jag tycker att den är betydligt bättre. Jag kan inte säga riktigt varför, men den känns lättsammare och sedan är det nog något mer humor i den. Det är massor av gåtor och klurigeheter även här och den utspelar sig, mestadels, i Rom (jag gillar Italien!).


Förresten, så ÄR jag förkyld och har varit ganska sänkt och värmen har inte underlättat. Jag åkte aldrig till SATS idag utan sov i stället. Det var dax för vägning och döm om min förvåning när vågen visade att 9 hg har försvunnit under de senaste två veckorna! Jag har ätit en hel del onyttigheter och träningen har varit minimal - jag förstår ingenting, men jag GILLAR DET!


Slut för idag.

Av Ewa - 8 juni 2007 18:20

När klockan var 8.20 och termometern visade + 24.5 grader i skuggan, så bestämde jag mig för att INTE åka till SATS; att åka pendeltåg i den här värmen kan vara självplågeri eftersom det inte finns några garantier för att det blir de nyaste vagnarna med AC. I natt har jag sovit dryga nio timmar och jag sov ytterligare två på soffan. Det kliar i halsen - jag är nog förkyld.


"Hannibal Rising" är ganska bra och man får verkligen veta varför han blev så otäck senare i livet. Jag hade förhandsbokat den på DVD oxå, men den har jag avbeställt för jag tror inte att den gör sig som film och speciellt inte när det inte kommer att vara Anthony Hopkins som spelar Hannibal Lecter.


Elin ska cykla och bada med några kompisar nu när det börjar bli temperaturer så att man kan vara ute. Det är himla lyxigt att det finns 4-5 badplatser på promenad - och cykelavstånd.


Tips på en alkoholfri svalkande sommardrink: ren ananas-juice tillsammans med Sprite. Såååå gott!!!


Slut för idag.



Av Ewa - 6 juni 2007 18:24

En ledig dag mitt i veckan - det blir helt snurrigt! Igår kändes det som fredag, så idag borde det ju vara lördag. Nationaldagen har vi den 6 juni därför att det var den här dagen 1523 som Gustav Vasa blev kung och 1809 som vi fick vår grundlagsstiftning (slut på lektionen).


Vi veckohandlade på Konsum, men i övrigt har jag inte varit utomhus; det är för varmt och jag tycker inte om det. Vi åt sill och färskpotatis till middag ute på balkongen som vid den här tiden på dagen är i härlig skugga. Ostkaka med jordgubbar till efterrätt. Matlusten är inte på topp när det är varmt.


Märket på armen ser likadant ut som igår, så det är nog bara att vänta på att det ska läka/blekna.


Nu ska jag spela lite Sims faktiskt, det har jag inte gjort på ett par månader nu. Imorgon kommer ett sk prylpaket till spelet med H&M-designade kläder.


Slut för idag.

Av Ewa - 5 juni 2007 18:40

Jag åkte till provtagningen på Grev Turegatan vid Stureplan eftersom labbet måste ligga norr om Gamla Stan för att de ska skicka resultatet till Sophiahemmet. Jag fick vänta i en kvart, vilket inte är länge och provet gick fort, men jag har fått ett ovanligt stort och fult märke efteråt, så pass stort och fult att jag undrar om det står rätt till. Jag väntar till imorgon och ser hur det ser ut då.


Vår granne, som var på kryssning och hamnade på sjukhus i Frankrike, har kommit hem nu, men hon är klen. Hemtjänsten ska komma fyra gånger om dagen ett tag framöver och kanske att vi får rycka in oxå.


Nu har jag läst ut "Da Vinci-koden" och den är klart läsvärd. Det jag tyckte bäst om i boken var alla gåtor + att slutet inte var förutsägbart. Jag började läsa "Hannibal rising" av Thomas Harris och jag har höga förväntningar på den boken! I "Den röda draken", "När lammen tystnar" och "Hannibal", så är Hannibal Lecter aktuell på mer eller mindre otäcka vis och visserligen gillar jag den genren, men jag är mer intresserad av varför han blev som han blev och det är det som "Hannibal rising" ska avslöja.


Jag är nyduschad vilket känns skönt efter denna svettiga dag - +26 grader!

Schampot och hårbotten-gelen för torr hårbotten tror jag fungerar, klådan är något lindrigare.


Slut för idag.


Presentation


Allvar, svammel och underfundiga fundringar.
5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

1 av 3

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Länkar

Anti-spam

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS

Jag är isbjörns-fadder

Jag är panda-fadder

Jag är tiger-fadder


Ovido - Quiz & Flashcards